4 avokádótrükk, amire eddig nem gondoltál

Europress
Birta Brigi

Te is teljesen rákattantál az avokádóra, és rendszeresen eszed? Szuper, hiszen nagyon egészséges! És el is árulunk pár trükköt, amivel könnyebbé teheted az elfogyasztását.

1. Alaposan vizsgáld meg, mielőtt hazaviszed. Az érett avokádónak erősebb az illata, és ha megnyomkodod, érezni fogod mennyire puha.

2. Ha azt szeretnéd, hogy gyorsabban megpuhuljon egy kevésbé érett avokádó, tedd papír zacskóban egy olyan helyre, ahol nagyjából szobahőmérséklet van.

3. Bár a legtöbben azt csinálják, hogy félbevágják, kiveszik egy kanállal a magot, majd kikanalazzák a többi részt. Ám sokkal egyszerűbb (mondjuk kevésbé elegáns) módszer, ha a kettévágást követően szimplán megfogod erősen és kinyomod a beltartalmát.

4. Ha igazán finom guacamolét szeretnél készíteni belőle, már korábban tedd el egy edénybe egy kis citromlével összekeverve (így majd nem barnul meg). Hagyd állni, és utána keverd bele a többi hozzávalót!