5 mennyei dolog, amit adj hozzá a kávédhoz

Europress

Csempéssz új, egészséges aromákat a kávézásba!

1. Fahéj

Gyors és filléres megoldás, ha egy kis újdonságra vágysz. A fahéj íze fantasztikusan illik a feketéhez, ráadásul kutatások bizonyítják, hogy az édeskés fűszernövény fogyasztása csökkenti a vércukor-, a koleszterin- és a triglicerid szintet – tehát sokkal egészségesebbé tesz!


2. Kakaó

A zsírszegény, magas kakaótartalmú kakaópor telis-tele van antioxidánsokkal, amelyek csökkentik a szívbetegség kockázatát. A legjobb, ha organikus, édesítetlen fajtát választasz, de első próba gyanánt természetesen bármelyik megteszi.


3. Mandulatej

Különleges íze és egészséges zsírsavtartalma révén nemcsak, hogy jót tesz a szívednek és az ereidnek, de még az emésztőrendszeredhez is kíméletes. Sokkal jobb megoldás, mint a zsíros tejszín vagy a sűrített tej.


4. Nyírfacukor

Ez a cukorfajta a finomított fehérrel ellentétben nem „üres” kalóriát jelent, hanem kiváló energiaforrás a szervezetnek. Nem okoz fogszuvasodást, ráadásul normális mennyiségben fogyasztva a tápcsatornához is kíméletes.


5. Mézeskalács fűszerkeverék

Az ünnepi szezon közeledtével itt az ideje, hogy meglepd magad egy apró különlegességgel. A mézeskalács fűszerkeveréket bármelyik boltban beszerezheted, vagy akár magad is összeállíthatod fahéj, kardamom, csillagánizs, szegfűszeg, szegfűbors, gyömbér és szerecsendió segítségével.


Na, melyiket próbálod ki elsőnek?