Sütőben sült fitt fánk recept
Ha odavagy a finom édességekért, mégis valamilyen allergia vagy diéta miatt meg kell vonnod magadtól a finomságot, ajánlunk egy diétás változatot!
A Tegyünk Együtt Egymásért egyesület azért alakult, hogy segítsenek a hozzájuk hasonlóan valamilyen ételallergiában küzdőknek, gluténérzékenyeknek, tejérzékenyeknek, paleo diétázóknak, különböző tippekkel és receptekkel! A JOY.hu-n rendszeresen megosztanak majd egy-két finomságot és tanácsot! Íme Betti receptje:
- 30 dkg liszt (durum, vagy zab, vagy DW sütőliszt)
- 2 tojás
- 1 tasak instant élesztő
- 1 csipet só
- 2 ek. dia-wellness 1:4 édesítő
- 2 ek. olvasztott kókuszzsír
- picit több, mint 1 dl tej/kókusztej/víz
Robotgép dagasztó karával összedolgozzuk az összes összetevőt, meleg helyen hagyjuk kelni (kb. 30-40 perc). Ezután kinyújtjuk (de ne nyomjuk ki a levegőt teljesen, csak lazán). Szaggatjuk, a közepére elég nagy lyukat szaggassunk, mert még kel is a sütőben, és akkor benő a lyukacska. 200 fokos előmelegített sütőben hőlégkeverésen sütjük, mikor kész meghintjük vaníliás porrá őrölt eritrittel. Én egy kis fahéjat is csempésztem bele, mégis csak ősz van!