4 egészséges étel, amiket egészségtelenül fogyasztasz

Europress
Birta Brigi

Már sikerült beépítened az életviteledbe, hogy egészséges alapanyagokból főzz? Akkor mostantól arra is fektess hangsúlyt, hogy úgy készítsd őket, hogy meg is tartsák az egészséges beltartalmukat!

Édesburgonya
Magas az A-vitamin-tartalma, tele van antioxidánsokkal, ezért igazi szuperkaja. Sokan viszont legszívesebben olajban sülve fogyasztják, ami hizlalóvá és egészségtelenné teszi. Ha te is így csinálod, akkor sajnos fölöslegesen eszed! Szóval inkább süsd meg sütőben egy kis olíva olajon, vagy párold/főzd.



Mogyoróvaj
Fantasztikus fehérjeforrás, így tökéletes edzés előtti és utáni nasi. Viszont, ha nem megfelelőt választasz (olyat, ami natúr, és nem tartalmaz hozzáadott cukrot, tartósítószert vagy olajat), akkor egy kifejezetten hizlaló étel. Keresd bioboltokban, vagy készítsd el otthon te magad!



Aszalt gyümölcsök
Az aszalt gyümölcsök kifejezetten jó alternatívát jelentenek az édességekre, viszont nem szabad mértéktelenül fogyasztani őket, mert sok bennük a cukor. Ezért arra is nagyon oda kell figyelni, hogy a zacskón ne legyen feltüntetve még több hozzáadott cukor. Sok esetben ugyanis ez a helyzet!



Brokkoli
A brokkoli egy fantasztikus zöldség, magad a vitamin- és rosttartalma is! Azonban amint puhára főzöd, ennek legnagyobb részét el is távolítod belőle. A legjobb, ha leforrázod, majd 1-2 percig a forró vízben hagyod, azután pedig hideg vizet öntesz rá. Így megtartja a hatóanyagokat és finom is.



Ugye, mostantól kezdve odafigyelsz ezekre?