Gluténmentes vaníliás kosárka recept

Joy Magazin

Ha odavagy a finom édességekért, mégis valamilyen allergia vagy diéta miatt meg kell vonnod magadtól a finomságot, ajánlunk egy gluténmentes változatot!

A Tegyünk Együtt Egymásért egyesület azért alakult, hogy segítsenek a hozzájuk hasonlóan valamilyen ételallergiában küzdőknek, gluténérzékenyeknek, tejérzékenyeknek, paleo diétázóknak, különböző tippekkel és receptekkel! Már a JOY.hu-n is megosztanak majd egy-két finomságot és tanácsot! Íme Dóri receptje:

Recept
Gluténmentes vaníliás kosárka
Hozzávalók
  • 100 g Nutri free Mix per Dolci liszt
  • 100 g Farmo süteményliszt
  • 20 g cukor
  • 6 g szalakáli
  • 1 tojás
  • 20 g Liga margarin
  • 1 csomag vanília pudingpor
  • 4 dl tej
  • 2 ek. cukor
  • 2 dl Hulala

A süteményliszteket keverd el a cukorral, a szalakálival, a tojással és a margarinnal. Löttyints hozzá egy kis tejet, hogy gyúrható állagú legyen a tészta. Szórd meg a deszkát rizsliszttel, és nyújtsd ki rajta a tésztát. Szaggass egy vizespohár szájával köröket, majd béleld ki velük a muffinformákat, és 175 fokos sütőben 10 perc alatt süsd készre az egészet.

A krém nagyon egyszerű: főzz meg 3 dl tejben egy csomag vaníliapudingot 2 ek. cukorral, majd mikor kihűlt, verd fel a Hulala-t, adagold bele a felét a vaníliapudingba és robotgéppel dolgozd át.
Amikor kihűltek a kosárkák, habnyomóval töltsd meg őket először a vaníliás krémmel, a tetejére pedig a felvert Hulala-t magában. A krém szépen megpuhítja az amúgy is omlós tésztát, nagyon-nagyon finom!