4 étel, ami csökkenti a mellrák kialakulásának esélyét

Europress
Birta Brigi

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, ezért összegyűjtöttük azokat az ételeket, amik segítenek a megelőzésben. Fogyaszd ezeket rendszeresen!

Paradicsom
Magas antioxidáns- és likopin tartalma miatt az összes rákos megbetegedés megelőzésében fontos szerepet játszik!



Keresztesvirágúak
A karfiol és káposztafélék például tartalmaznak egy olyan hatóanyagot, a glüközinolátot, ami bizonyítottan segít megvédeni a sejteket, ezzel együtt rákos sejtek is nehezebben alakulnak ki.



Sötétzöld leveles zöldségek
A bennük lévő lutein és zeaxantin kutatások szerint csökkenti mellrák kialakulásának esélyét. Egyél sok kelbimbót és spenótot!



Babfélék
A lencse, babfélék és csicseriborsó kalciumban, B-vitaminokban és fehérjében gazdagok, ezért egyébként is nagyon egészségesek, de ők is fontos ételnek számítanak a rákmegelőzésben.



Jó étvágyat!