Paleo kapros tejpite recept

Europress
Joy Magazin

Ha odavagy a nassolnivalókért, mégis valamilyen allergia vagy diéta miatt meg kell vonnod magadtól a finomságot, ajánlunk egy paleo változatot!

A Tegyünk Együtt Egymásért egyesület azért alakult, hogy segítsenek a hozzájuk hasonlóan valamilyen ételallergiában küzdőknek, gluténérzékenyeknek, tejérzékenyeknek, paleo diétázóknak, különböző tippekkel és receptekkel! Mostantól a JOY.hu-n is megosztanak majd egy-két finomságot és tanácsot! Íme Ági receptje:

Recept
Paleo kapros tejpite
Hozzávalók
  • 180 g totukrém vagy totu összetörve
  • 160 ml kókusztej
  • 40 g mandulaliszt
  • 40 g kókuszliszt
  • 10 g útifűmaghéj
  • 20 g Dia Wellness 1:4 édesítő
  • 3 tojásfehérje
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • apróra vágott kapor
  • csipet só
  • 250 g meggy (elhagyható)

A meggyet kimagozzuk és lecsöpögtetjük. A száraz hozzávalókat egy tálban jól elkeverjük. A tojásfehérjéket az édesítővel és a csipet sóval felverjük, majd hozzáadjuk a száraz összetevőket, a totukrémet, és ha jól elkevertük akkor végül a kókusztejet. Ezeket addig keverjük, míg egy szép sima masszát nem kapunk.
A gyümölcsöt a szilikonos sütőpapírral bélelt tepsi aljába szórjuk, majd ráöntjük a masszát, és kb. 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük (tűpróba!!).

Tápértékek 100 g
Szénhidrát: 6 g
kalória: 74
zsír: 1,2 g