Paleo kapros tejpite recept
Ha odavagy a nassolnivalókért, mégis valamilyen allergia vagy diéta miatt meg kell vonnod magadtól a finomságot, ajánlunk egy paleo változatot!
A Tegyünk Együtt Egymásért egyesület azért alakult, hogy segítsenek a hozzájuk hasonlóan valamilyen ételallergiában küzdőknek, gluténérzékenyeknek, tejérzékenyeknek, paleo diétázóknak, különböző tippekkel és receptekkel! Mostantól a JOY.hu-n is megosztanak majd egy-két finomságot és tanácsot! Íme Ági receptje:
- 180 g totukrém vagy totu összetörve
- 160 ml kókusztej
- 40 g mandulaliszt
- 40 g kókuszliszt
- 10 g útifűmaghéj
- 20 g Dia Wellness 1:4 édesítő
- 3 tojásfehérje
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- apróra vágott kapor
- csipet só
- 250 g meggy (elhagyható)
A meggyet kimagozzuk és lecsöpögtetjük. A száraz hozzávalókat egy tálban jól elkeverjük. A tojásfehérjéket az édesítővel és a csipet sóval felverjük, majd hozzáadjuk a száraz összetevőket, a totukrémet, és ha jól elkevertük akkor végül a kókusztejet. Ezeket addig keverjük, míg egy szép sima masszát nem kapunk.
A gyümölcsöt a szilikonos sütőpapírral bélelt tepsi aljába szórjuk, majd ráöntjük a masszát, és kb. 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük (tűpróba!!).
Tápértékek 100 g
Szénhidrát: 6 g
kalória: 74
zsír: 1,2 g