Szénhidrát csökkentett isler recept
Ha odavagy a finom édességekért, mégis valamilyen allergia vagy diéta miatt meg kell vonnod magadtól a finomságot, ajánlunk egy szénhidrát csökkentett változatot!
A Tegyünk Együtt Egymásért egyesület azért alakult, hogy segítsenek a hozzájuk hasonlóan valamilyen ételallergiában küzdőknek, gluténérzékenyeknek, tejérzékenyeknek, paleo diétázóknak, különböző tippekkel és receptekkel! Már a JOY.hu-n is megosztanak majd egy-két finomságot és tanácsot! Íme Bettie receptje:
- 14 dkg szezámliszt
- 16 dkg lenmagliszt
- 6 dkg -50% ch liszt
- 24 dkg kókuszzsír
- 16 dkg eritrit
- 2 tojás
- cukormentes lekvár (ragasztáshoz)
- cukormentes étcsoki (tetejére)
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 30 percet hűtőben pihentetjük, majd 1 cm-es vastagságúra nyújtjuk és szaggatjuk. Sütőpapíros tepsin 180 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük. Lekvárral összeragasztjuk, és a csokiszószba mártjuk. Díszíthetjük olvasztott fehér csokival.
Tipp! Ha a tésztába egy kis fahéjat teszel és szilvalekvárral ragasztod össze, kis őszi ízvilágot csempészünk süteményünkbe.