Gluténmentes isler recept

Joy magazin

Ha odavagy a finom édességekért, mégis valamilyen allergia vagy diéta miatt meg kell vonnod magadtól a finomságot, ajánlunk egy gluténmentes változatot!

A Tegyünk Együtt Egymásért egyesület azért alakult, hogy segítsenek a hozzájuk hasonlóan valamilyen ételallergiában küzdőknek, gluténérzékenyeknek, tejérzékenyeknek, paleo diétázóknak, különböző tippekkel és receptekkel! Már a JOY.hu-n is megosztanak majd egy-két finomságot és tanácsot! Íme a glutenmenteselet.blogspot.hu receptje:

Recept
Gluténmentes isler
Hozzávalók
  • 30 dkg Schär mix B
  • 15 dkg rizsliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • egy csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 25 dkg Liga margarin
  • késhegynyi fahéj

A 30 dkg Schär mix B-t elkevertem 15 dkg rizsliszttel, hozzáadtam egy fél csomag sütőport, 10 dkg cukrot, egy csomag vaníliás cukrot, egy kevéske fahéjat, majd elmorzsoltam 25 dkg Liga margarinnal, beleütöttem 2 tojást és összegyúrtam.


Nagyon jól nyújtható tészta lett a végeredmény, a tojások méretétől függően azonban változhat az állag. Ha száraz, törős, akkor még mehet bele egy kicsi margarin, tojás, esetleg tejföl, ha pedig túl "szottyos", gyúrjunk még bele egy kis lisztet.


Vékonyra nyújtottam a tésztát, majd egy nagyobb pogácsaszaggatóval köröket szaggattam és 175 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütöttem őket. Mikor kihűltek, kettesével lekvárral összetapasztottam őket, majd mikor összeálltak, egy kis kókuszkrémmel kikevert olvasztott csokiba mártottam a tetejüket.


Elképesztően finomak lettek!