7 étel, ami csodát tesz az emésztéseddel
Felejtsd el a gyomorégést meg a székrekedést! Mutatjuk, mit (t)egyél ellene.
Chia mag
Az azték zsályamag tele van antioxidánsokkal rostokkal, omega-3 zsírsavakkal és ásványi anyagokkal. Két evőkanálnyi 10 gramm rostot rejt, ami rögtön a napi ajánlott bevitel harmada.
Kókuszolaj
Antimikrobiális, tehát kórokozógyilkos hatásának és a benne lévő zsírsavaknak köszönhetően javítja az emésztést, az anyagcserét, illetve az immunrendszer működését.
Ghi
Más írásmóddal ghee, vagy magyarul vajzsír. Tisztított vajról van szó, mely nem tartalmaz tejzsírt, cukrot és laktózt sem. Fogyasztása nem jár elnehezülő jóllakottság-érzettel, és serkenti az emésztőnedvek képződését.
Vadlazac
Gyulladáscsökkentő hatású, ráadásul ha organikusat veszel, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem táplálták génmanipulált anyagokkal.
Cukkini
Hidratál és méregtelenít. Magas rosttartalmának köszönhetően tisztítja a beleket, enyhe hashajtóként működik. Gondoskodik róla, hogy a rákkeltő méreganyagok ne tapadjanak meg.
Csontleves
Egyszerű és olcsó gyulladáscsökkentő, ráadásul antibakteriális hatása is van. Tisztítja és gyógyítja a beleket, tele van könnyen felszívódó ásványi anyagokkal – beleértve a kalciumot, a magnéziumot, a foszfort és a glükozamint is.
Erjesztett zöldségek
A laktofermentált zöldségek, úgymint a kovászos uborka vagy a savanyú káposzta, igencsak tisztító hatásúak. Rengeteg természetes probiotikum van bennük, plusz elősegítik a nehézfémek kiürülését a szervezetből.