Nyári zöldségropogós balzsamecetes mártogatóssal
Még egy szuper receptet küldök a hétre, Lányok, ami tökéletes kis nyáresti fogás lesz, meglátjátok! ;)
Először is, a szószhoz minden hozzávalót dobj egy lábosba és forrald be a felére. Le is szűrheted, hogy a fokhagyma ne zavarjon, de én például szeretem a kis fokhagymadarabokkal is! A kis pogácsákhoz reszeld, vagy robotgépben aprítsd fel a zöldségeket. Most, hogy végre nyár van, az újkrumplit és az újrépát meg sem kell hámoznod, Édesem, csak dörzsöld le a földet róluk, és már reszelheted is. Ízesítsd a fűszerekkel, keverd hozzá a lisztet, és hevíts olajat egy serpenyőben, de ne túl nagy lángon. Legyen idejük átsülni a ropogós nyári fasírtoknak! ;)
Két kanállal formázz 4-5 cm átmérőjű pogácsákat, kicsit lapogasd le őket a serpenyőben, majd süsd mindkét oldalukat ropogósra. Olajban sütünk, Drágám, de még így is elmegy egy könnyű nyári ebédnek vagy vacsorának! Bon appetit!
A szószhoz:
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
4 evőkanál balzsamecet
250 ml víz 1/2 kiskanál só
1/3 kiskanál őrölt gyömbér
1 evőkanál méz
A ropogóshoz:
2 közepes fej vöröshagyma
1 sárgarépa
2 kisebb (új)burgonya
4 gerezd fokhagyma
1/4 kiskanál őrölt chili
ízlés szerintsó
1/4 kiskanál fahéj
1/2 kiskanál füstölt paprika
1 kiskanál szárított, morzsolt oregánó
1 kiskanál szárított, morzsolt bazsalikom
60 g liszt olívaolaj a sütéshez