Nyári zöldségropogós balzsamecetes mártogatóssal

Lakatos Márk

Még egy szuper receptet küldök a hétre, Lányok, ami tökéletes kis nyáresti fogás lesz, meglátjátok! ;)

Először is, a szószhoz minden hozzávalót dobj egy lábosba és forrald be a felére. Le is szűrheted, hogy a fokhagyma ne zavarjon, de én például szeretem a kis fokhagymadarabokkal is! A kis pogácsákhoz reszeld, vagy robotgépben aprítsd fel a zöldségeket. Most, hogy végre nyár van, az újkrumplit és az újrépát meg sem kell hámoznod, Édesem, csak dörzsöld le a földet róluk, és már reszelheted is. Ízesítsd a fűszerekkel, keverd hozzá a lisztet, és hevíts olajat egy serpenyőben, de ne túl nagy lángon. Legyen idejük átsülni a ropogós nyári fasírtoknak! ;)

Két kanállal formázz 4-5 cm átmérőjű pogácsákat, kicsit lapogasd le őket a serpenyőben, majd süsd mindkét oldalukat ropogósra. Olajban sütünk, Drágám, de még így is elmegy egy könnyű nyári ebédnek vagy vacsorának! Bon appetit!

A szószhoz:

2 gerezd fokhagyma apróra vágva

4 evőkanál balzsamecet

250 ml víz 1/2 kiskanál só

1/3 kiskanál őrölt gyömbér

1 evőkanál méz

A ropogóshoz:

2 közepes fej vöröshagyma

1 sárgarépa

2 kisebb (új)burgonya

4 gerezd fokhagyma

1/4 kiskanál őrölt chili

ízlés szerintsó

1/4 kiskanál fahéj

1/2 kiskanál füstölt paprika

1 kiskanál szárított, morzsolt oregánó

1 kiskanál szárított, morzsolt bazsalikom

60 g liszt olívaolaj a sütéshez

Ha tetszett a recept, nézzétek meg, én hogy készítettem el! ;)