Frissüljünk saját ice poppal a hőségben!

Alberti Petra Bianka

Hűsítsd magad a nyári melegben egy ilyen jégpoppal, Édesem, vagy kínáld fogások közt, akár limonádéban is, de akkor inkább lekvár nélkül ajánlom. Eeeeelképesztően nehéz recept következik, úgyhogy nagyon figyelj! ;)

Először is készítsd el a szörpöt a vízből és a bodzaszörpből. A jégkrémformák (vagy épp pohárkák, tálkák, jégkockatartó) aljába kanalazz a lekvárból 1 kiskanálnyit, majd tépkedd bele a leveleket a formába, de akár egyben is hagyhatod. Végül öntsd fel a szörppel, és tedd a mélyhűtőbe, míg keményre fagy. Használhatsz persze hozzá friss fűszereket, vagy ehető virágokat is, esetleg bogyós gyümölcsöket. Gyönyörű kreációkat lehet kitalálni, kísérletezz Drágám, és kápráztass el mindenkit!

Bodzás frissítő jégpop
1/2 l víz
ízlés szerint bodzaszörp az alaphoz
6 evőkanál meggylekvár (elhagyható, vagy lehet más lekvár is)
12 levél bazsalikom
4 szál menta
Nézzétek meg, én hogy csináltam!

Márk napi tipp: Ha alkohollal kísérleteznétek, mert mondjuk egy esti partira készül a jégpop desszert – ami szerintem isteni ötlet! – pár centnél többet ne tegyetek az alaphoz, mert nem biztos, hogy megfagy! ;)