Megkóstolod a céklás humuszt?

Secret Squirrel Food
BB

Ha szereted a különleges ízeket és egészséges ételeket, most egy nagyon finom céklás humusz receptet mutatunk neked!

Hozzávalók:
2 közepes méretű cékla
1 konzerv csicseriborsó
2 gerezd fokhagyma
3 teáskanál tahini (szezámpaszta)
1 teáskanál citromlé

(+ ha szükség van rá, egy kis víz)



Elkészítés:
Először is süsd 170 fokon puhára a sütőben a céklákat 1-másfél óráig. Majd, ha kihűltek, darabold fel őket és dobd robotgépbe a csicseriborsóval, reszelt fokhagymával. Ha összekeveredtek, jöhet a citromlé és a só, és turmixold még tovább az egészet. Ha már krémes, fogyaszthatod mártogatósként, vagy pirítóson. Nagyjából 4 napig áll el a hűtőben. Kipróbálod?