3 meglepő és hasznos kajatény

Europress
BB

Ha szeretnél szebb, vékonyabb és energikusabb lenni, a kedvenc ételeid jelenthetik a kulcsot! Hogyan?

A tej a legjobb edzés utáni ital?
Kutatók arra hívják fel a figyelmet, hogy szuperül regenerálja és hidratálja a testet, hiszen sok benne a kalcium, B2- és A-vitamin. Mivel emellett proteint, káliumot és nátriumot is tartalmaz, így tökéletes sportital!


A paprikától ragyogsz majd?
A répa és a paprika rengeteg C-vitamint tartalmaznak, emellett karotanoidot, ami az egyik legjobb antioxidáns, és hozzájárul a bőr egészséges színéhez is. Szóval, ha sokat eszel ezekből a zöldségekből könnyebben elérheted az áhított napbarnította bőrszínt!


A sajt segít fogyni?
A sajt hosszú ideig a diétázók egyik legnagyobb ellensége volt, de kiderült, hogy nem is ártalmas, sőt kifejezetten hasznos! Tele van ugyanis kalciummal, ami segít kiűzni a szervezetből a zsírsejteket! Gondoltad volna?

Szívesen ennél is most egy kis sajtot? Készítsd el ez fincsi receptet:


Hozzávalók (2 főre):
18 dkg Eisberg DE LUXE / ENDIVIA MIX
1 hosszúkás francia kenyér
18 dkg kecskesajt
1 marék friss kakukkfű
1-2 evőkanál olívaolaj
25 dkg koktélparadicsom
Az öntethez:
6 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vörösborecet
1 kávéskanál mustár
só és frissen őrölt bors

Elkészítés (30 perc):
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat). Mialatt a sütő melegszik, előkészítjük a kecskesajtos falatkákat. Ehhez a kecskesajtot fél centis karikákra, a francia kenyeret pedig vastagabb, kb. 2 centis karikákra szeleteljük. Majd a kenyérszeleteket sütőpapíros tepsi egymás mellé helyezzük, mindegyik szeletre teszünk a kecskesajt-korongokból is – egyet vagy kettôt –, végül egy-egy csipet, apróra vágott kakukkf?vel és néhány csepp olívaolajjal ízesítve 8-10 perc alatt megsütjük ôket a forró sütôben. Ha a kenyér alul megpirult, a kecskesajt pedig felül gusztán megolvadt, készen is van. Ezalatt a koktélparadicsom szemeket negyedekbe vágjuk, majd egy kis tálkában elkészítjük az öntetet: a tálkába kanalazzuk az olívaolajat, kb. harmadannyi vörösbor ecetet meg egy kevés mustárt, aztán alaposan megsózzuk-megborsozzuk, végül pedig kézi habverővel összevegyítjük az egészet. Előveszünk egy nagy salátástálat, és beleszórjuk a friss endívia mix színpompás leveleit, aztán hozzáadjuk a félretett paradicsomnegyedeket, majd jöhet a mustáros öntet.
A salátát ezután összekeverjük, tányérokra porciózzuk, és mindegyik adagra ráhelyezünk néhány sült kecskesajtos, illatozó kenyérszeletet.