Mesés epres morzsa

JOY Magazin

Bár az eper egy igazi tavaszi gyümölcs, azért már fagyasztottan is egész finomat lehet kapni. Persze, a végeredmény nem lesz olyan, mintha a friss gyümölcsöt ennénk, egyszer kétszer el lehet így is készíteni mondjuk ezt az ínycsiklandó epres morzsát.

Hozzávalók:

75 g vaj
25 dkg zabos vagy gyömbéres keksz
1 doboz tejszín
5 lime kifacsart leve
3-4 dl sűrített tej (vagy mascarpone kevés porcukorral elkeverve)
eper a díszítéshez

Elkészítés:

Olvaszd fel a vajat serpenyőben, és öntsd rá az apró darabokra, szinte morzsákra tört kekszre. Az így kapott masszát nyomkodd bele egyenletesen egy kis piteformába. Ha elkészültél, tedd a hűtőbe, hogy a vaj megszilárduljon. Keverd össze a többi hozzávalót is, amíg sűrű krémes masszát nem kapsz, és ezt öntsd a kekszes alapra. Hagyd egy éjszakán át a hűtőben, míg megdermed és összeáll. Másnap tetszés szerint díszítsd a tetejét eperrel és kekszdarabokkal.

Még több receptért kattints IDE!