Amerikai finomság: Corn Dog

P.B.A.

Készítsd el az amerikaiak egyik kedvenc nasiját, a bundázott virslit! Gyors és egyszerű!

A corn dog Amerikában előszeretettel fogyasztott street food, a pálcikára szúrt virslik kukoricás bundába vannak bújtatva, nagyon finom! Ráadásul gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és emellett különleges csemege vacsorára, vagy akár vendégváró falatkának is kiváló. A ropogós, chilis-mézes bunda remekül illik a virsli ízvilágához, egy kis mustárral pedig még finomabb. Próbáld ki, nem fogod megbánni!

Hozzávalók:

12 db virsli

1 csésze kukoricaliszt

1 csésze rizsliszt (ha nem gluténmentesen szeretnéd készíteni, sima búzaliszt)

1/4 teáskanál só

1/4 csésze cukor

fél csomag sütőpor

1 tojás

1 csésze tej

1 evőkanál olaj

1 evőkanál méz

őrölt chili, ízlés szerint

hurkapálcika

Elkészítés:

1. Egy közepes edényben keverd össze a száraz összetevőket.

2. Verd fel a tojást, és a tejjel együtt keverd össze a száraz összetevőkkel.

3. A virsliket szúrd pálcikára. Ha a hosszúkás helyett inkább kisebb falatkákat szeretnél készíteni, előtte vágd ketté őket. A fél virslikhez fogpiszkáló is elég (praktikus, ha nincs kéznél épp hurkapálcika).

4. Egy serpenyőben melegíts kb. egy ujjnyi olajat a sütéshez.

5. A tészta keveréket öntsd magas falú edénybe, vagy pohárba. Forgasd meg lisztben a virsliket, majd mártsd bele őket a tésztába. Ha nem találod elég vastagnak a bundát, forgasd meg a tésztás virslit újra a lisztben, majd mártsd megint a masszába, így dupla panírt kap (és nem kandikál ki a virsli).

6. Süsd a forró olajban aranybarnára.

7. Szedd ki papírszalvétára, és csepegtesd le róla a felesleges olajat.

Ne csüggedj, ha eslőre nem lesz olyan szép, mint a képeken, attól még ugyanolyan fincsi!

Tegyél rá mustárt, és/vagy kechupot, és fogyaszd egészséggel!

MégClarisse Renaldi királynő a Neveletlen hercegnő naplójában is ilyet eszik!