Amerikai finomság: Corn Dog
Készítsd el az amerikaiak egyik kedvenc nasiját, a bundázott virslit! Gyors és egyszerű!
A corn dog Amerikában előszeretettel fogyasztott street food, a pálcikára szúrt virslik kukoricás bundába vannak bújtatva, nagyon finom! Ráadásul gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és emellett különleges csemege vacsorára, vagy akár vendégváró falatkának is kiváló. A ropogós, chilis-mézes bunda remekül illik a virsli ízvilágához, egy kis mustárral pedig még finomabb. Próbáld ki, nem fogod megbánni!
Hozzávalók:
12 db virsli
1 csésze kukoricaliszt
1 csésze rizsliszt (ha nem gluténmentesen szeretnéd készíteni, sima búzaliszt)
1/4 teáskanál só
1/4 csésze cukor
fél csomag sütőpor
1 tojás
1 csésze tej
1 evőkanál olaj
1 evőkanál méz
őrölt chili, ízlés szerint
hurkapálcika
Elkészítés:
1. Egy közepes edényben keverd össze a száraz összetevőket.
2. Verd fel a tojást, és a tejjel együtt keverd össze a száraz összetevőkkel.
3. A virsliket szúrd pálcikára. Ha a hosszúkás helyett inkább kisebb falatkákat szeretnél készíteni, előtte vágd ketté őket. A fél virslikhez fogpiszkáló is elég (praktikus, ha nincs kéznél épp hurkapálcika).
4. Egy serpenyőben melegíts kb. egy ujjnyi olajat a sütéshez.
5. A tészta keveréket öntsd magas falú edénybe, vagy pohárba. Forgasd meg lisztben a virsliket, majd mártsd bele őket a tésztába. Ha nem találod elég vastagnak a bundát, forgasd meg a tésztás virslit újra a lisztben, majd mártsd megint a masszába, így dupla panírt kap (és nem kandikál ki a virsli).
6. Süsd a forró olajban aranybarnára.
7. Szedd ki papírszalvétára, és csepegtesd le róla a felesleges olajat.
Ne csüggedj, ha eslőre nem lesz olyan szép, mint a képeken, attól még ugyanolyan fincsi!