Thai ízek a konyhádban: Green curry-s rizstészta zöldségekkel
Ha te is a thai konyha szerelmese vagy, próbáld ki otthon ezt a finom tésztareceptet!
Ha thai ételre vágysz, nem kell elmenned egy étterembe, vagy házhoz rendelned! Próbáld ki inkább otthon ezt a gazdag green curry tésztareceptet, nem fogod megbánni! A különleges fűszerezésű étel remek választás, ha a vendégeidet szeretnéd elkápráztatni, vagy szimplán ha valami extrább ebédre/vacsira vágysz.
Hozzávalók:
risztészta (attól függ, mekkora adagot szeretnél készíteni, a hozzávalók 2 tányér tésztához valók)
1 evőkanál kókusz olaj
1 lilahagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, összenyomva
1 evőkanál reszelt (vagy őrült) gyömbér
1/2 bögre kókusz tej
1/2 evőkanál zöld curry szósz (vagy zöld curry fűszerkeverék)
1/2 bögre borsó
1/4 bögre kesudió
egy csipet só
1 lime leve
koriander (díszítéshez)
Elkészítés:
1. Főzd meg a tésztát.
2. Tegyél fel közepes tűzre egy wokot (vagy egy sima lábast), melegítsd fel benne a kókusz olajat, és pirítsd össze kicsit a lilahagymát, fokhagymát, és a gyömbért.
3. Add a wokba a kókusz tejet, a lime levet, curryt és sót, keverd össze az összetevőket.
4. Add a keverékhez a borsót és a kesudiót. Hagyd 3 percig összeérni az ízeket.
5. Add a rizstésztát a szószhoz, és keverd össze egyenletesen. Hagy, hogy a tészta kicsit megpiruljon a tűzön (2-5 perc)
6. Tálald tányérra, a tetején korianderrel.
Fogyaszd egészséggel!