Paleo kókuszos-narancsos-banános keksz

P.B.A.

Ez az egyszerű finomság sütve vagy akár vegán módon is elkészíthető, és még gluténmentes is!

Próbáld ki ezt az egyszerű keksz receptet, ami kevés összetevőből elkészíthető, nyersen vagy sütve egyaránt finom! Az egészséges összetevők miatt ez a házi sütemény nem annyira ártalmas az alakodra, mint a boltban kapható csomagolt keksz csodák. Plusz egy tipp a túlzott nassolás ellen: kisebb mennyiségben készítsd el a süteményt, így nem lesz akkora nagy a kísértés. Ez a recept 10 db kekszhez elegendő mennyiségeket tartalmaz.

Hozzávalók:

2 evőkanál kókuszliszt

1 evőkanál kókuszzsír

1 kisebb narancs leve

1/4 bögre víz

1 banán (díszítéshez)

Elkészítés:

1. A vegán verzió esetén az összekevert összetevőket ki kell szárítani, egy éjszakára a hűtőben kell hagyni a megformázott kekszeket. A sütött verzió esetén a sütőt melegítsd elő 180 C-ra.

2. A kókuszzsírt keverd addig, amíg puha állagú nem lesz. Öntsd hozzá egy fél narancs levét, és keverd tovább.

3. Add a masszához a kókuszlisztet, és a másik fél narancs levét, apránként elkeverve.

4. Végül add hozzá a vizet, és keverd addig, amíg egyenletes keveréket nem kapsz. Akkor jó, ha se nem túl folyós, se nem túl kemény, hanem jól formázható a massza.

5. Készíts szőlőszem méretű golyókat a tésztából, és helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe őket. Fogj egy villát, és húzz a golyókba egy-egy csíkot vízszintesen és függőlegesen, megformálva a kekszet.

6. Süsd 15 percig. Ha kihűlt, díszítsd banán karikákkal. (A banán édesítés helyett ideális, plusz feldobja a magában kissé száraz kekszet.)

Fogyaszd egészséggel!