3 ételcsoport, ami agyi ködöt okoz: mutatjuk, mit egyél helyette
Elég kellemetlen tünetet okoznak, jobb elkerülni őket.
Mindannyian találkoztunk már azzal a furcsa érzéssel, amikor minden elmosódik, és még egy egyszerű kérdésre is nehezen találjuk a választ. Nagyjából olyan, mintha derült égből villámcsapás érne a másnaposság érzése, pedig nem erről van szó, és még csak a vércukorszinted sem esett le hirtelen. De mégis mi okozza ezt a kellemetlen érzést? Agyi ködnek nevezik a jelenséget, ami néha konkrét kiváltó ok nélkül érkezik, és amit az utóbbi időben a koronavírus mellékhatásaként emlegették legtöbbször.
„Így nevezik azt a jelenséget, amikor nem tudsz olyan tisztán gondolkodni, mint ahogy szoktál”
-– mondja Dr. Samantha Cassetty a Well and Good magazinnak. Nem egy betegségről, csupán egy tünetről van szó, amit több dolog is kiválthat, mint például a túl kevés vagy túl sok alvás, a depresszió, bizonyos gyógyszerek és betegséget, dehidratáltság és az étkezés.
Ezeknek a kiváltó okoknak a nagy részét elég nehéz befolyásolni, viszont arra már sokkal nagyobb ráhatásod van, hogy mit eszel meg és mit nem, hogy elkerüld ezt a kellemetlen érzést. A galériára kattintva megtalálod azokat az ételcsoportokat, amiket érdemes elkerülni, és azt is eláruljuk, mit iktass be helyettük az étrendedbe.
Kattints ide!
Ismerős az agyi köd? Ezek az ételek okozhatják