Mascarponés diókrémes torta
Íme egy klasszikus recept modern kivitelben: diótorta, kicsit másképp. Kipróbálod?
Előkészítés: 20 perc, Sütési idő: 25 perc
Hozzávalók (24 centis tortaformához):
18 deka porcukor • 12 deka darált dió • 18 deka rétesliszt • 1,5 csomag vaníliás cukor • 5 tojás • 7 kanál hideg víz • 1,5 teáskanál sütőpor A krémhez: 5 tojás • 22 deka porcukor • 7 deka darált dió • 1,5 teáskanál keményítő • 15 deka margarin • 3 evőkanál rum • fél kiló mascarpone
1. A tésztához keverd össze a száraz hozzávalókat, majd a tojással és a vízzel dolgozd csomómentesre. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra (légkeveréses) vagy 180 fokra, ha a sütő alul-felül sütéses. Öntsd a masszát kivajazott, kilisztezett formába és kábé 20 perc alatt süsd meg.
2. A krémhez gőz felett verd fel az egész tojásokat a porcukorral és a keményítővel, amíg sűrű krémet nem kapsz. Vedd le a gőzről a tálat és keverd hozzá a diót, a margarint és a rumot. Tedd a hűtőbe, hogy kihűljön.
3. A kihűlt tésztát vágd három rétegbe, locsold meg egy kevés rummal. Egyik felét kend meg a kihűlt krémmel, majd tedd rá a másik tortafelet és porcukorral meghintve tálald.
Kép és szöveg: Studer-Tüske Veronika
Még több receptért szerezd be az Éva Magazin különszámát, az Éva Konyha-t!