Könnyű és finom nyári desszert: grízpuding

Joy.hu

Tejbegríz helyett grízpuding? Igen! Íme egy gyors édesség, amely rendkívül finom eperrel vagy más gyümölccsel...

Elkészítési idő: 15 perc
Hűtési idő: 1 óra

Hozzávalók:
• 3 deci tej
• 2 deka cukor
• 5 deka gríz
• 1 tojás
• 5 deka 70%-os kakaótartalmú csoki

1. A tojássárgáját és a grízt keverd a tejhez és közepes lángon, állandó kevergetéssel sűrítsd be (kábé 10 perc). Cukrozd ízlés szerint.

2. A tojásfehérjét verd fel kemény habbá és forgasd a grízes krémhez.

3. Töltsd a pudingot formákba és hűtsd le.

4. Ha megdermedt a krém, borítsd ki a formából és szervírozd friss gyümölccsel.

Kép és szöveg: Studer-Tüske Veronika.

Még több szuper, könnyű, ínycsiklandozó receptért szerezd be az Éva magazin különszámát, az Éva Konyha-t!