Könnyű és finom nyári desszert: grízpuding
Tejbegríz helyett grízpuding? Igen! Íme egy gyors édesség, amely rendkívül finom eperrel vagy más gyümölccsel...
Elkészítési idő: 15 perc
Hűtési idő: 1 óra
Hozzávalók:
• 3 deci tej
• 2 deka cukor
• 5 deka gríz
• 1 tojás
• 5 deka 70%-os kakaótartalmú csoki
1. A tojássárgáját és a grízt keverd a tejhez és közepes lángon, állandó kevergetéssel sűrítsd be (kábé 10 perc). Cukrozd ízlés szerint.
2. A tojásfehérjét verd fel kemény habbá és forgasd a grízes krémhez.
3. Töltsd a pudingot formákba és hűtsd le.
4. Ha megdermedt a krém, borítsd ki a formából és szervírozd friss gyümölccsel.
Még több szuper, könnyű, ínycsiklandozó receptért szerezd be az Éva magazin különszámát, az Éva Konyha-t!