NESTEA fekete teák sztíviával és 30%-kal kevesebb cukorral

Joy.hu

Frissítő, finom íz és csökkentett kalóriatartalom. Mostantól a sztíviával is édesített NESTEA fekete teák 30%-kal kevesebb cukrot tartalmaznak. A természetes eredetű édesítőszernek, a sztíviának köszönhetően a tavaly bevezetett NESTEA zöld teák után ezentúl a NESTEA jegestea üdítőital-család minden állandó tagja, így a fekete teák is alacsonyabb kalóriatartalommal rendelkeznek. A NESTEA jegesteák tökéletes választást jelentenek azok számára is, akik az alacsonyabb kalóriatartalmú élelmiszereket részesítik előnyben, ugyanakkor finom és frissítő üdítővel oltanák szomjukat.

Az egyik legnépszerűbb nyári ital a jegestea, mivel frissít és mindeközben a gyümölcsnek köszönhetően üdítően zamatos. A NESTEA jegesteák a tea egyedi aromáját ötvözik az ellenállhatatlanul finom ízzel és frissességgel. A citrom, az őszibarack és a mangó-ananász a fekete teával párosítva nagyszerű ízélményt nyújt, jégkockával fogyasztva pedig igazi nyári hűsítő kényeztetés, ráadásul mostantól mindez csökkentett kalóriatartalommal.

Hogyan lehetséges mindez?

A szteviol glikozid egy energiamentes, természetes eredetű édesítőszer, mely 200-szor édesebb a kristálycukornál. „A Coca-Cola vállalat számára a széles termékpaletta kialakításán túl az édesítőszerek kiválasztása is kiemelten fontos. A természetes eredetű, szinte energiamentes édesítőszer, a sztívia lehetővé tette számunkra, hogy Magyarországra is elhozzuk a jegesteák új generációját. Mostantól a NESTEA állandó kínálatában található jegesteákat sztíviával készítjük, és reméljük, hogy a teakedvelők az újragondolt fekete teákat is örömmel fogadják. Ezzel a teljes jegestea választékunkat 30%-kal kevesebb cukorral, sztíviával édesítve kínáljuk fogyasztóinknak” – mondta el Percze Róbert, a NESTEA márkamenedzsere.

Ezentúl a sztíviának köszönhetően a fekete tea alapú NESTEA Citrom, Őszibarack és Mangó-ananász termékek kevesebb cukortartalommal rendelkeznek, mint korábban. A csökkentett cukortartalom mellett a NESTEA jegesteák megőrizték kellemes, frissítő ízüket.

A már 2012-ben bevezetett sztívia hozzáadásával készült NESTEA zöld teák hamar bizonyítottak a fogyasztók körében. A tavaly bevezetett sztíviás NESTEA zöld tea népszerűségét az is alátámasztja, hogy a fogyasztók döntése alapján elnyerte Az Év Terméke Díjat a jegestea/zöld tea kategóriában.
A sztíviával is édesített NESTEA fekete tea Magyarországon májustól kapható citrom, őszibarack és mangó-ananász ízben, valamint továbbra is elérhetőek a szintén sztíviával is édesített NESTEA Zöld Tea Citrus, Eper-aloe vera és Őszibarack termékek.

Sztívia-kisokos:

Hogyan készül?

A sztívia levele az intenzív, természetesen édes íz egyedülálló forrása kalóriamentes formában. Amikor a levelek a legédesebbek, leszüretelik és megszárítják őket. A folyamat ezután hasonló a tea áztatásához: a szárított leveleket vízbe áztatják, hogy kinyerjék belőlük az édes összetevőt (a szteviol glikozidot). Ezután leszűrik a folyadékot. A végeredmény egy nagy tisztaságú édesítő, amely más természetes édesítőkkel kombinálva - például cukorral és gyümölcslevekkel - jóízű és alacsony kalóriatartalmú élelmiszerek elkészítéséhez használható.

Milyen formában létezik?

Sztívia: az egész növény és a levelek.
Sztíviakivonat: szárított sztívialevelekből készül, a teához hasonlítható kivonat.
Szteviol glikozid: a sztívianövényből származó édesítő-molekula, minimális tisztasági foka 95% (a JECFA, a FAO és a WHO közös élelmiszerbiztonsági szakértői bizottsága meghatározása alapján).
Rebaudiozid A: a legédesebb szteviol glikozid, Reb A-nak is nevezik.