5 cipőtrend, ami nagyot fog szólni 2023-ban - és 2, amit ideje elfelejteni

Getty Images/Edward Berthelot / Contributor
Bíborka

Az tuti, hogy mindenki talál köztük magának tetszőt.

Aki követi a trendeket, az nemcsak a ruháira fordít nagy igényt, hanem a kiegészítőire is. Ha te is ezek közé az emberek közé tartozol, akkor valószínűleg már rengeteg olyan cikket elolvastál (vagy TikTok videót néztél meg), ami a 2023-as trendekkel foglalkozik. Ebben az írásban ezúttal a cipők kerülnek előtérbe, amik legalább annyira fontos részei egy szettnek, mint egy jól megválasztott táska vagy kabát.

Olvasd el ezt is!
Horgolt anyag és rövid pufidzseki - 5 menő trend, amit ki kell próbálod idén, ha alacsony vagy

Ha már most szeretnél képbe kerülni az idei cipőtrendekkel, vagyis azzal, hogy mi kerül fel a trendtérképre és mi az, ami kicsit háttérbe szorul, akkor olvass tovább!

Tűsarkakon tipegve

A hűvös időjárás nem jelenti azt, hogy ne lehetnél extra csinos, ha pedig a trendeket nézzük, akkor ez hatványozottan igaz. A vastag platformos csizmák helyett a tűsarkú változatok lesznek előtérben, amik főleg azoknak kedveznek, akiknek nem okoz gondot a magas sarkú cipők viselése.

2023 a balerina éve

Ha viszont jobban szereted a lapos megoldást a tűsarkaknál, akkor is találsz magadnak való cipőtrendet idén. A balerinák már jó ideje próbálják újra meghódítani a piacot, több-kevesebb sikerrel, idén azonban úgy tűnik, végre sikerül feltornázniuk magukat a kedvencek közé.

Minimalista megoldás

Nyáron az egyik legkelendőbb cipőfajta a stílustanácsadók szerint az egyszerű papucs lesz. Minél letisztultabb, annál jobb, ráadásul nemcsak kényelmes, de szinte bármivel viselhető darabokról van szó, amik korosztálytól függetlenül mindenkinek jól állnak.

Cicasarok a cipődre!

Van valami, ami a 10 cm-es tűsarok és a balerina cipő között helyezkedik el félúton, ez a kitten heels, vagyis magyarul cicasarkú cipő. Az apró sarkak azoknak is ideálisak lehetnek, akik szeretnének csinosabban öltözködni, de a mindennapokban túl megterhelőnek érzik a magasabb cipősarkat.

A chunky marad

Úgy tűnik, a vastag platformok ideje még mindig nem járt le, ugyanis idén is trendinek számítanak továbbra is, ahogy tavaly. Ebben az esetben pedig igaz, hogy minél vastagabb, annál jobb.

Ami megy: színes sneaker és kerek cipőorr

Persze a sneakerek idén is velünk maradnak, de ezúttal a letisztult, egyszínű darabok kerülnek előtérbe a színes, retró fazonok helyett. De nemcsak a vidám sneakereknek azok, amiket ideje a szekrény mélyére pakolni, hanem a kerek orrú lábbelik is. Jöhetnek a szögletes megoldások!

És ezt olvastad már?

Nézd meg a galériánkat - 5 kép
5 cipő, ami bár szép mégis tönkreteszi a lábadat!