Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

4 tipp a tudatos vásárláshoz: így spórolhatsz a legegyszerűbben

4 tipp a tudatos vásárláshoz: így spórolhatsz a legegyszerűbben
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek a május az év legszerencsésebb hónapja lesz: valóra válik a legnagyobb álmuk!

A májusi eső aranyat ér! Valakinek pedig tényleg ezt hozhatja a tavaszi szezon legszebb és legcsodálatosabb hónapja.

Promóciók

A SPAR kényelmi termékeivel időt és pénzt is spórolhatsz!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 30.: az Ikrekre viszonylag nehéz feladat teljesítése vár, az Oroszlánok egyfajta kényszerhelyzetbe kerülnek

A csillagok a hónap utolsó napjára is tartogatnak bőséggel izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Liptai Claudia 17 éves lánya esküvői ruhában pózolt: Pankából gyönyörű nő lett

Gesztesi Panka Sára még csak júliusban tölti be a tizennyolcat, de máris profi modellkarrier előtt áll.

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek május 1-jén 180 fokos fordulatot vesz az élete: soha nem látott csoda történik velük

Hatalmas változásra számíthatnak ezek a jegyek!

Olvasd el!

A B-vitamin hiányának tünetei: Hogyan lehet felismerni és kezelni?

Ismered a B-vitaminok rendkívül fontos szerepét a tested működésében, de azt tudtad, hogy a B-vitamin hiánya számos kellemetlen tünetet okozhat?

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 29.: az Ikreknek éles helyzetben kell feltalálniuk magukat, a Skorpióknak motivációra van szükségük a feladataik elvégzéséhez

A hét első napja is számos izgalmat tartogat számodra, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Facebook
Twitter
Pinterest
Amikor hónap végén csekkolod a bankszámládat, az egyenleged mindig elégedetlenséggel tölt el? A most következő trükkökkel búcsút mondhatsz a túlköltekezésnek, ráadásul az életviteleden sem kell változtatnod!
A cikk támogatója a dm

Néha úgy érzed, a pénz szinte kifolyik a kezeid közül, amikor vásárolni mész? Ne aggódj, egyáltalán nem te vagy az egyetlen, aki beleesik ebbe a hibába. Sőt! A kutatások szerint 40-80 százalékban impulzív, érzelmi alapon döntünk úgy, hogy beszerzünk valamit: a mentális jóllétünk, az önbecslésünk és a bolti környezet is hatással lehet arra, hogy miket pakolunk a kosarunkba. Időről időre persze nyugodtan meglephetjük magunkat egy új ruhával, egy finom kávéval vagy a kedvenc írónk új könyvével, ha rossz napunk van, hosszútávon azonban káros hatással lehet a pénzügyeinkre, ha nem vesszük fel a harcot az impulzívvásárlással. A jó hír az, hogy az üzletekben is könnyedén gyakorolhatod a mindfulnesst és néhány tipp követésével hamar tudatos vásárlóvá válhatsz!

Borítékokat elő!

Először is: Költségvetési tervre van szükséged! Az egyik legegyszerűbb, mégis leghatékonyabb megoldás a borítékmódszer, amivel gond nélkül kordában tarthatod a pénzügyeidet. Mindössze annyi a dolgod, hogy hónap elején összeírod azokat a tételeket, amelyekre költened kell majd: ilyen például a lakbér, a telefonszámla, az élelmiszer, a szórakozás, a váratlan kiadások vagy a megtakarításaid. Kapj elő pár borítékot, címkézd fel őket az előbb említett kategóriákkal és helyezz el mindegyikben annyi pénzt, amennyit ezekre szán(hat)sz. (Természetesen virtuálisan is elkülönítheted a rendelkezésedre álló összeget.) Ha kész vagy, csupán egy teendőd maradt: ragaszkodj a budget-hez!

Kell ez nekem?

Nem szeretnéd, ha a shoppingolásra szánt borítékod idő előtt kiürülne? Akkor soha ne indulj el a boltokba bevásárlólista nélkül! Ha otthon alaposan átgondolod, mi az, amire tényleg szükséged van, és kizárólag ezeket szerzed be az üzletekben, akkor véget vethetsz az impulzusvásárlásnak, bónuszképpen pedig a vásárlásra szánt időt is lecsökkentheted. Persze néha engedhetsz a csábításnak, és levehetsz a polcokról olyasvalamit is, amit nem írtál fel a listádra, de mielőtt ezt megtennéd, állj meg egy pillanatra, és gondold át, valóban megéri-e pénzt költened rá (Az Egy boltkóros naplója főhőséhez, Rebecca Bloomwoodhoz hasonlóan kérdezd meg magadtól: „Kell ez nekem?”), esetleg vesd be a következő tippet: Várj egy hetet, hogy meglásd, napokkal később is vágysz-e arra a termékre, amivel szemezni kezdtél.

Tartós ár, tudatos vásárló

Most pedig vizsgáld felül, hová is jársz vásárolni: a dm tartós ár garanciája például a teljes kínálatukra érvényes, szóval a spórolás mellett hosszútávon is tervezhetsz a kiadásaiddal, úgyhogy a budget-det sem kell folyamatosan újrakalkulálnod, inkább a megtakarításokra fókuszálhatsz. A „Mindig megéri” jelöléssel ellátott termékeik árai legalább 4 hónapig nem emelkednek, szóval nem kell felhalmoznod semmit, az olyan saját márkás, környezetbarát termékcsaládcsaládjaik, mint például az alverde NATURKOSMETIK, a Jessa, a Sanft&Sicher, vagy a Denkmit pedig nemcsak a pénztárcádat, hanem a bolygót is (meg)kímélik.

Pontról pontra

A tudatos vásárlók visszajárnak a kedvenc üzleteikbe: a dm active beauty törzsvásárlói program tagjai például hónapról hónapra számtalan többszörös pontot érő kupont aktiválhatnak az online kuponközpontban vagy a dm App-ban, amelyekkel megsokszorozhatják a kártyájukon lévő pontokat. Amint összegyűjtöttél legalább 200 pontot a dm üzleteiben kedvezményre válthatod őket, hiszen pontbeváltásnál 1 pont 3 Forintot ér.

Kattints a képre!
Kattints a képre!

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

A SPAR kényelmi termékeivel időt és pénzt is spórolhatsz!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Kép

Ezt a szezonális zöldséget te sem fogyasztod eleget, pedig számtalan jótékony hatása van

Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.

Kép

5 fontos vitamin a kutyáknak, amiről tudnod kell

Tudtad, hogy a kutyáknak is szükségük van a megfelelő vitaminokra ahhoz, hogy egészségesek és boldogok legyenek? Nos, az alábbi cikkben öt fontos vitamint fogunk bemutatni, amelyekről minden kutyatulajdonosnak tudnia kell.

Kép

Heti AKCIÓ! Az 5 legjobb hidratáló krém 10.000 Ft alatt

Hoztunk most 5 olyan hidratáló krémet, ami garantáltan felkelti a te érdeklődésedet is.

Kép

Ellenségek találkozása: Sztárok, akik miatt botrányba fulladhat a 2024-es MET-gála

Az biztos, hogy a legnagyobb, leghíresebb események szervezőinek lehet a legnehezebb, hiszen köztudott, hogy a sztárok egymással való viszonya mindig kaotikus.

Kép

Napi horoszkóp április 30.: az Ikrekre viszonylag nehéz feladat teljesítése vár, az Oroszlánok egyfajta kényszerhelyzetbe kerülnek

A csillagok a hónap utolsó napjára is tartogatnak bőséggel izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!