Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Magyar strandra magyar bendőket: Miért a zsírbüfé az alap?

lángos
A nap cikke

Napi horoszkóp május 9.: a Bikáknak kellemes meglepetésben lehet részük, a Rákok hatalmas lépésre szánják rá magukat

A csillagok a hét második felére is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Továbbra is Magyarország vezető márkái között a SPAR

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek hamarosan teljesül élete legnagyobb álma: egy őrangyal segít nekik ebben!

Ha megtalálod a csillagjegyedet a listánkon, akkor igazán szerencsés vagy, mert hamarosan valóra válhat az, amire már nagyon régóta vártál - méghozzá nem akármilyen segítséggel.

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek pénz hullik az ölébe a közeljövőben

Úgy tűnik, hogy extra szerencsés időszak érkezik néhány csillagjegy számára, akiknek maximálisan fellendülnek a pénzügyeik a közeljövőben!

Olvasd el!

Erősen hat a fogyásra, ha így fogyasztod a D-vitamint: kutatások bizonyítják az eredményt!

Kevés időt töltesz a napon, és nem figyelsz oda arra sem tudatosan, hogy pótold a D-vitaminbevitelt? Jobb, ha ezen sürgősen változtatsz, mert így nehezebben adod le a plusz kilóidat.

Olvasd el!

Szoboszlai Dominik külseje drasztikusan megváltozott: a rajongók szúrták ki, mi lett teljesen más a sztárfocistán

Szoboszlai Dominik lassan olyan híres, mint egy hollywoodi sztár, így egyértelmű, hogy a rajongók minden apró változást észrevesznek a külsején!

Olvasd el!

4 csillagjegy, akit újholdkor egy óriási örömhír ér: meglepetések és ajándékok várnak rájuk!

Nagyon jó energiákat hoz az újhold ezeknek a csillagjegyeknek az életébe.

Facebook
Twitter
Pinterest
Ha egy diétásat ennél vagy csak nem akarsz koleszterin robbanást a testedben, akkor a strandokon marad a jégkocka ebédre...

A régi jó, magyar mondás szerint amit megeszünk, azt már nem vehetik el tőlünk. Na jó, de pont ezt a hagyományt kell életben tartani?

Ezen gondolkoztam, mikor egy hétvége alatt három strandot jártam végig, és inzulinrezisztensként megpróbáltam egy sima ebédet rendelni. Már mutatom is, mi volt az egyetlen olyan étel, amit ezzel a problémával lehetett fogyasztani, de egyénként nem lett volna jobb a helyzet gluténérzékenyként vagy vegánként például, de a vegáknak sem lett volna túl egyszerű dolga.

Szóval az ebédem:

uborka
forrás: JOY
Kiadós ebéd egy átlag magyar strandon, ha valamilyen étkezési problémával küzdesz.

De hát az inzulinosok csak cukrot nem ehetnek, nem?

Mikor a panaszomat a közösségi oldalakon is megoszottam, a fenti kérdést tette fel egy ismerősöm. A válasz röviden: nem.

Az inzulinrezisztenciával küzdőknek nagyon pontosan kell számolnia a bevitt szénhidrátot, de a zsírra és a proteinre is oda kell figyelniük. Sőt, az sem mindegy, hogy az a szénhidrát miből van, és melyik napszakban eszik, így sajnos ha nem teljes kiőrlésű az a kenyér, vagy épp a köret nem basmati- vagy barnarizs, akkor az már baj, és a rántott ételek sem játszanak, akkor sem, ha nem napraforgó olajban vannak kisütve, a panír miatt.

A gluténérzékenyeknek a búzalisztre kell odafigyelnie, a vegánok pedig csak növényi eredetű ételeket fogyasztanak, és a strandok kínálatát elnézve nekik is maximum a főtt kukorica maradt volna, vagy a kovászos ubi, hiszen ezen kívül a kínálat csak lángost, pizzát, hot dogot, retró burgert, rántott sajtot vagy ötven liter olajban kisütött, fehér liszttel szanaszét panírozott hekket tartalmazott - abba már ne is menjünk bele, hogy kerül a magyar tavakhoz a hekk, de az is megérne egy cikket.

Ugyan már, hát egyél akkor egy gyrost!

Többen is javasolták, hogy ha nincs lehetőségem semmi normálisat enni, akkor próbáljak rá gyrosra, hiszen azt lehet salátával is kérni, ami még igaz is lenne, ha nem locsolnák meg jó alaposan majonézzel vagy más öntettel - mindegy, csak adja meg neki az ízt, ugye.

Tényleg gasztrosas módjára repkedtem a bódék körül, de arra jutottam, hogy legközelebb - akármennyire is furának tartom az ilyesmit - dobozban elviszem magammal az ebédemet, és ezt javaslom majd az ételérzékeny ismerősöknek is, bár igazából legszívesebben mindenki másnak is, hiszen ennyi zsír, olaj, só és cukor annak sem tesz jót, aki alapból nem beteg. És innen indul pont a következő gondolat is.

A legkövérebb probléma

Az egy dolog, hogy 120-150 kilós embereket látni rendszeresen vígan becsavarni az 1200 kalóriás lángost, hiszen fenn kell tartani a szép nagy testet, na, de mikor már a gyerekekkel is úgy etetik egymás után a palacsintákat, majd leöblítik egy kólával, később pedig jöhet a fagyi, akkor azért van ok a felháborodásra. Miből lesz később az inzulinrezisztencia vagy a cukorbetegség? Na, pont ebből.

Aztán kezdődhet a test bosszúja, mikor majd 10 év múlva a most még "egészséges, hiszen hal" hekket tömők keresik, mit tudnak megenni, hogy ne kelljen aznap dupla gyógyszert enni.

Nézd meg a galériát is!

Galéria / 4 kép

4 étel, ami jó hatással van a mentális egészségedre

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Továbbra is Magyarország vezető márkái között a SPAR

Kép

Demencia tünete lehet, ha így étkezel: 7 jel, ami a rettegett kórra utalhat

Alapvetően a legrettegettebb betegségtípus az időskori memóriavesztés. Ennek egy formája a frontotemporális demencia, melynek jellemzője az olykor egészen megszállott, ismétlődő viselkedés, ez pedig egy friss kutatás szerint sok esetben elsősorban az étkezési szokásokban jelenik meg.

Kép

Michael Jacksontól Selena Gomezig: 5 ikonikus videóklip, amit Budapesten forgattak

A legnagyobb sztárok forgattak videoklipeket a magyar fővárosban.

Kép

6 sorozat, amit ledarálhatsz, amíg várod A Bridgerton család és az Emily Párizsban új részeit

Nem tudod, mit kapcsolhatnál be addig, míg megérkeznek a Netflix sikersorozatainak legfrissebb epizódjai? Ne aggódj, segítünk neked elütni az időt addig!

Kép

4 csillagjegy, akinek pénz hullik az ölébe a közeljövőben

Úgy tűnik, hogy extra szerencsés időszak érkezik néhány csillagjegy számára, akiknek maximálisan fellendülnek a pénzügyeik a közeljövőben!

Kép

Nem is egy, rögtön három Omegát villantott Barry Keoghan a Met-gálán

Az ír színész mindkét csuklójára, de még mellényzsebébe is jutott egy különleges darab. Azért a többiek sem spóroltak.

Kép

A C-vitamin 5 áldásos hatása a bőrre: serkenti a bőr kollagéntermelését, megelőzi a ráncokat

Amikor a tükörbe nézel, úgy érzed, mintha önmagad árnyéka lennél, annyira száraz és fakó a bőröd? Akkor érdemes beiktatnod a mindennapjaidba a csodaszert, amit úgy hívnak, C-vitamin!