Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Javier Bardem: Imádja a metált és nem tud vezetni a spanyol macsó

javier bardem,színész,születésnap,érdekességek,penélope criuz,oscar-díj
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek május 11-én véget ér egy 15 éve tartó átok: óriási boldogság vár rájuk!

Rengeten nehézségen mentek keresztül ezek a csillagjegyek, ám most véget ér számukra egy 15 éve tartó átok!

Promóciók

A New Balance a legendás szürke színét ünnepli, a legnagobb sztárok pedig odáig vannak érte!

Promóciók

Továbbra is Magyarország vezető márkái között a SPAR

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 11.: a Mérlegek napját váratlan fordulat határozza meg, a Bakoknak érdemes tudatosabban beosztaniuk az anyagi javaikat

A csillagok hétvégére is tartogatnak bőséggel izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Megszavazták: Ő lett a világ legjobb énekese 2024-ben

Az ismertség, a népszerűség és a tehetség is számít, ki számít a legjobban teljesítő előadónak a popkultúrában.

Olvasd el!

Egy intim gyantázó kitálalt: 8 elképesztő sztori, amit nem akarunk elhinni

Ezek után szem nem marad szárazon – vad sztorik következnek egyenesen a kozmetikusoktól.

Olvasd el!

A legegészségesebb ebek: 10 kutyafajta, ami csak ritkán lesz beteg

Vannak olyan kutyusok, akiket bizony minden orvos szívvel ajánl, ugyanis soha nem betegszenek meg!

Olvasd el!

6 pszichológiai trükk, amivel elérheted, hogy a kiszemelt pasi folyamatosan rád gondoljon

Vesd be ezeket a trükköket és többé nem tud majd másra gondolni a srác, csak rád!

Facebook
Twitter
Pinterest
Remek színész és őrülten jóképű, de ebben nincs semmi újdonság. Javier Bardem március elsején ünnepli az 50 születésnapját, erre az alkalomra hoztunk néhány érdekességet róla.
  • Javier Bardem egész családja tulajdonképpen színész volt, vagy színházzal, filmmel foglalkozott. Tehát semmi meglepetés nincs abban, hogy ő is ezt a pályát választotta. Először hat évesen játszott filmben, a világhírnév viszont kicsit később jött. Azt kevesen tudják róla, hogy saját magát nem színészként, hanem "dolgozóként" szokta emlegetni.
  • A népszerű színész nem tud vezetni és nem hisz Istenben, viszont azt vallja, hogy az őrangyalok léteznek. Fiatalon nagyon érdekelte a festészet és a sport, Bardem tagja volt a spanyol nemzeti rögbicsapatnak.
  • 1992-ben játszott először Penélope Cruiz-val, a Sonka, sonka című filmben, akit 2010-ben feleségül is vett. Házasságkötésükkel egy újabb álompár született, hiszen mindketten ismert hollywoodi sztárok.
  • Húszéves volt, mikor első nagyobb filmjében, a Lulúban játszott. 2000-ben, közel két tucat film uán Julian Schnabel Mielőtt leszáll az éj című alkotásának főszerepe hozta meg számára a nemzetközi elismerést. Reinaldo Arenas kubai költő megformálásáért Oscar- és Golden Globe-díjra jelölték, első angol nyelvű szerepében. 2002-ben John Malkovich rendezésében, a Táncos a házban főszerepét játszotta el.
  • A Mielőtt leszáll az éj (2000) főszerepéért Oscar-díjra jelölték, elsőként a spanyol színészek közül.
  • Bardem 2010 júliusában feleségül vette Penélope Cruz Penélope Cruz színésznő 13cikk 1galéria 0videó Még több róla színésznőt. A házaspár első gyermeke, Leo Encinas Cruz 2011. január 22-én született meg, két évvel később, 2013 nyarán pedig világra jött a pár kislánya, Luna.

Galéria / 5 kép

Megnézem a galériát
  • Imádja az AC/DC-t és egyáltalán a metál zenét. Szívesen emlegeti, hogy angoltudását a Back in Black című szám szövegével alapozta meg, ahogy ő fogalmaz: innen eredeztethető a "Yodaszerű minőség", ami ma is jellemző nyelvtudására.
  • Először 1974-ben szerepelt az El Picaro (A torreádor) című spanyol filmben, ahol mindössze annyi szerep jutott neki, hogy dühödten ordibáljon, miközben bikaviadorok fenyegetik. Megcsinálta a jelenetet, és bár korábban nem tervezte, hogy színészi pályára lép, egy pillanat alatt beszippantotta a közeg. “A következő filmes telefonhívásra még jó sokáig várhattam, ennek ellenére abszolúte színésznek éreztem magam. Innentől pedig ráb…tál, nincs menekvés, akkor sem, ha etetned kell a családod, ezért elvállalsz bármit. Te már színész leszel örökre."
  • Első amerikai filmje a Before the night falls volt. “A stábvetíítés után kedvem lett volna kinyírni magam.” mondta 2001-ben a Guardian magazinnak. “Néha még most is elgondolkozom rajta, mi a fenét keresek itt, egy ilyen abszurd szakmában ahelyett, hogy mondjuk Afrikában önkénteskednék? De a színészkedésen kívül semmihez sem értek."
  • A Nem vénnek való vidék című filmben egy Ramcharger volánja mögé kellett ülnie, valamint lövöldözött is. A valóságban azonban se vezetni nem tud, se fegyver nem volt még a kezében, ezért pillanatonként leállította a forgatást, mert elakadt a szerepében, a stáb pedig elnevezte "spanyol balerinának".
  • Javelope – ezt a becenevet adja ki Bardem keresztneve összevonva a feleségéével. Meggyőződésük, hogy azért sikerült olyan jól a házasságuk, mert már egészen fiatalon ismerték egymást (Cruz 18 volt az első közös forgatáson , a Jamon, jamon című filmben) “A legfontosabb dolog, ami összeköt minket, a múlt” mondja erről a színész. “A kezdetektől ismerjük egymást, és amikor végül társként néztünk egymásra, ő valóban engem látott, én pedig valóban őt."
  • Gyerekként Bardem nagyon dühös volt az apjára, aki sosem vett részt a család életében. “A középkorba lépve már értem, hogy mind megteszük, ami tőlünk telik, de az nem feltétlenül elég a környezetünk számára." A színész egyébként igyekszik nem apja nyomdokaiban járni, Cruzzal órákon át képesek hercegnős-sárkányosat játszani a gyerekeikkel, és állítása szerint ha két hétnél hosszabb időt kell a családjától távol töltenie, megszakad a szíve, a teste pedig egyre több pszichoszomatikus tünetet produkál.
  • Pénelope és Javier rengeteg filmben játszik és játszott együtt. Más sztárpárokkal ellentétben ők kifejezetten szeretnek együtt dolgozni.
  • Bardem tíz évig küzdött azért, hogy eljátszhassa Escobart, de egy spanyol nyelvű Escobar-filmet senki nem akart finanszírozni. Végül Bardem és a film rendezője, a szintén spanyol Fernando León de Aranoa belement az angol nyelvű verzióba. Ebben a filmben is Penélope a partnere, és Javier hatalmas pocakot növesztett a szerep kedvéért.
  • Javier Bardem Javier Bardem Színész 12cikk 0galéria 0videó Még több róla nek két Oscar-díja és több Golden Globe díja is van, a 2007-es Gotham Awardson, New Yorkban Bardem az életművéért kapott elismerést. Ezeken kívül számos díjat tudhat magáénak. Boldog szülinapot kívánunk neki!
Olvasd el ezt is!

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

A New Balance a legendás szürke színét ünnepli, a legnagobb sztárok pedig odáig vannak érte!

Promóciók

Továbbra is Magyarország vezető márkái között a SPAR

Kép

6 pszichológiai trükk, amivel elérheted, hogy a kiszemelt pasi folyamatosan rád gondoljon

Vesd be ezeket a trükköket és többé nem tud majd másra gondolni a srác, csak rád!

Kép

A legegészségesebb ebek: 10 kutyafajta, ami csak ritkán lesz beteg

Vannak olyan kutyusok, akiket bizony minden orvos szívvel ajánl, ugyanis soha nem betegszenek meg!

Kép

7 kedvenc akciófilmünk, ahol a nőké a főszerep: meghódították a férfias műfajt

Az akciófilmet nem kifejezetten tartják női műfajnak. A zsáner mindig inkább a hímek felségterületének számított, sokáig csak a férfinemből kerültek ki azok a hősök, akik száguldottak, ugrottak, gurultak, verekedtek és lövöldöztek első vagy többedik vérig, megmentve ezzel a párjukat, a családjukat, esetleg az egész világot.

Kép

Ezek a filmes helyszínek turistacélpontnak is kiválók

Ráadásul nem is csak a rajongóknak mondanak valamit, hanem a hollywoodi szereptől elvonatkoztatva is gyönyörűek.

Kép

3 étel, amivel 40 év feletti elkerülheted a hízást

Te is a menopauza kellemetlen tüneteivel küzdesz? Mutatjuk milyen gyulladáscsökkentő ételeket fogyassz, amikkel enyhítheted őket, ráadásul a súlygyarapodást is elkerülheted!

Kép

Májusi outfitlista: 10 szett, amit minden stílusos nő visel a hónapban

A májusban már pont az a jó, hogy egyre sűrűbben kell a nyáriasabb darabok után nyúlni. Íme egy kis outfitinspiráció!