Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Hosszú Katinka tudja, hogy mitől lesz még jobb a medencében!

Hosszú Katinka tudja, hogy mitől lesz még jobb a medencében!
A nap cikke

4 csillagjegy, aki meg fog gazdagodni a közeljövőben

Az asztrológusok szerint egy különösen varázslatos és szerencsés időszak előtt áll néhány csillagjegy!

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 2.: az Ikrek rátermettségüket bizonyíthatják, a Mérlegek bizalmával visszaél egy bizonyos személy

A hét második felében is izgalmas üzenetek várnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Megtudhatod, ki az őrangyalod a csillagjegyed szerint: ebben fog segíteni neked életed során

Tudtad, hogy személyes őrangyalod van? Az őrangyalok az égi segítőink, akik mindig a mellettünk állnak, védelmeznek és támogatnak minket az életünk során. És mostantól még könnyebb megtalálni a tiedet! A csillagjegyed alapján ugyanis felfedezheted, hogy ki az őrangyalod, és milyen tulajdonságokkal rendelkezik.

Olvasd el!

A szakértők felfedik: ezt teszi az agyaddal, ha TV-n alszol (el)

Sokan azt gondolják, nem számít, megy-e a háttérben a TV éjszaka vagy sem, de igenis óriási hatással van az agyunkra.

Olvasd el!

Az 5 legjobb fehérítő fogkrém a fogorvosok szerint

Azért jó ha tudod, hogy ezek a termékek nem helyettesíthetik a fogorvosok által végzett professzionális kezeléseket, de a felületi foltok kezelésében hatékonyan segíthetnek.

Olvasd el!

Újabb sokk: Vilmos herceg elárulta, miért szakított Katalin hercegnével

A brit királyi családhoz közel álló fotós, Arthur Edwards elárulta, miért döntött úgy a trónörökös, hogy pontot tesz a kapcsolata végére szerelmével.

Facebook
Twitter
Pinterest
Kicsivel több mint egy év múlva már garantáltan olimpiai lázban fog égni a világ. Hosszú Katinka is gőzerővel készül a tokiói megmérettetésre, és hogy milyen speciális trükköket alkalmaz a felkészülése során, arról a nekünk adott interjúban mesél!

Átlag emberként sokszor bele sem gondolunk, hogy milyen apróságokon múlhat egy-egy élsportoló sikere. A kőkemény edzések mellett szinte minden esetben komoly stáb dolgozik azon, hogy az adott sportoló a lehető legjobbat tudja nyújtani. A megfelelő táplálkozás egy élsportoló esetében igencsak fontos kérdés, így mostantól a háromszoros olimpiai, hétszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok Hosszú Katinka felkészülését a Scitec Institute Sport- és Táplálkozástudományi Intézet segíti személyre szabott táplálkozási tanácsadással.. Hogy ez pontosan mit is jelent a mindennapokban, arról Katinkát faggattuk.

Hosszú Katinka,úszó
forrás: Scitec

Hosszú Katinka és Szász Máté a Scitec Institute szakmai igazgatója.

Mennyire befolyásolja a táplálkozás a sport teljesítményedet?

Azt kell, hogy mondjam, hogy ma már el sem tudom képzelni azt, hogy ne gondolkozzak azon, hogy mit viszek be a szervezetembe. Huszonöt éve úszom, sok mindent megtapasztaltam már. Éppen ezért tudom, hogy ha a szervezet nem kapja meg a kellő üzemanyagot, akkor nem működik tökéletesen.

Azt korábban is mondtad, hogy mindig is odafigyeltél az étkezésre, így nem egy radikális étrend változás az, amivel most szembenézel. Van bármi, ami azért így is hiányzik?

Alapjáraton sosem mondtam azt, hogy szigorú diétán vagyok, de ha egy barátnőmet, vagy a családomat kérdeznénk, akkor ők azt mondanák, hogy őrült mód követem a diétámat. A táplálkozásom alapját a hús, a zöldség és a gyümölcs teszi ki. De már annyira megszoktam ezt az életmódot, hogy nem érzem azt, hogy lemondással járna. Persze hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem szoktam olykor csalónapokat tartani – ha megkívánom a pizzát, akkor megeszem, de ez nagyon ritkán történik meg. Szóval alapvetően inkább a mennyiségek azok, amikre jobban figyelek, illetve arra, hogy mikor táplálkozom. Van egy epres joghurt, amit imádok, de arról most le kellett mondanom. Mégsem bánom, hiszen látom a testemen a változást, hogy ismét olyan szálkás vagyok, mint voltam és megmondom őszintén, hogy ez sokkal jobb érzéssel tölt el.

A hétvégén ünnepelted a 30. születésnapodat. Boldog születésnapot! Nyugtass meg, hogy azért a bulin nem vontál meg magadtól semmi finomságot!

Az egy csalónap volt (nevet). Nagyon jól sikerült a buli, rengeteg régi, új barátom ott volt és nagyon jól éreztük magunkat. Azt kell, hogy mondjam, hogy az az éjszaka kivétel volt. Kellenek ilyen alkalmak is néha, hiszen ki kell eresztenie magát egy sportolónak is. Persze mértékkel. Legközelebb bulizni szerintem majd augusztusban fogok. De ahogy mondtad is, azért ez csak a 30. szülinapom volt…

A regeneráció nagyon fontos számodra, és olykor a testednek két edzés között minimális ideje van minderre. Az alváson túl van bármi más, amivel gyorsítani tudsz a folyamaton?

Szerencsére ma már rengeteg minden áll rendelkezésre, gondolok itt akár egy masszázsra, vagy épp egy jégfürdőre, ami nekem nagyon bevált. Illetve a táplálkozást is ide kell sorolni, ami nagyon befolyásolja a regenerálódást. Ha nagyon fáradt vagyok, akkor persze van, hogy egyértelműen csak az alvás segít. És van, hogy sikerül annyira kihajtanom magam, hogy még két-három óra alvás után sem érzem annyira pihentnek magam, hogy újra tudnék edzeni. Ami azt jelenti, hogy tényleg nagyon fáradt vagyok, hiszen egy kis fáradtság nem állíthat meg az edzésben.

Augusztusig nem lesz időd bulizni, ha jól sejtem ez azt jelenti, hogy a nyaralás is elmarad a nyáron.

Augusztusig biztosan. De valójában augusztus után sem lesz (nevet). Majd nyaralok Tokió után. Sportolói szemmel már nagyon közel van az olimpia és bár mostanra úgy érzem, hogy sikerült visszahoznom magam, de azért kimaradt egy jó fél év – a 2018-as év nem volt teljes év, amit egy sportoló olimpiai ciklusban megérez. Nem hiszem, hogy Tokióig még szükségem lenne pihenésre, nyaralásra. Most nagyon élvezem azt, amit csinálok.

Galéria / 5 kép

Hosszú Katinka bikiniben

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Kép

10 frizura, ami a legszebb nőket is elcsúfíthatja - 2024-ben ezek már teljesen elavultak!

Idén több kedvenc frizuratrendünk vált elavulttá, bár az is igaz, hogy a listán akad néhány előnytelen fazon is, amiért nem kár...

Kép

6 egykor imádott sztár a 2000-es évekből, aki nyom nélkül eltűnt

Ők volt a 2000-es évek legnagyobb hírességei. Hová tűnhettek?

Kép

5 trendi lapos talpú cipő, amire a sztárok lecserélték a magas sarkút

Ezeket a cipőtrendeket kedvelik a sztárok a tavaszi-nyári időszakban.

Kép

8 sztárpasi, akivel Selena Gomez randizott az elmúlt 15 évben

Nem Justin Bieber volt az egyetlen, aki elrabolta a szívét!

Kép

Valami újat néznél? Ezek az elmúlt 2 év legjobb romantikus vígjátékai

Ha ezúttal valami újdonságra vágysz, nem a klasszikusokra, ezek a romantikus vígjátékok tökéletesek lesznek!

Kép

4 csillagjegy, aki meg fog gazdagodni a közeljövőben

Az asztrológusok szerint egy különösen varázslatos és szerencsés időszak előtt áll néhány csillagjegy!