Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

3 módszer, amivel kiderítheted, hogy átlagon felüli-e intelligenciád

Mytique Room
A nap cikke

Máris itt a nyár egyik legnagyobb trendje: a stílusos nők lecserélték a farmert erre a nadrágra

Bizony, ez még a farmer nadrágnál is nagyobbat fog szólni.

Fitt

Az új legjobb barátnőd, aki motivál a fittebb életmódra

Promóciók

A New Balance a legendás szürke színét ünnepli, a legnagobb sztárok pedig odáig vannak érte!

Promóciók

Ints búcsút a striáknak és a pigment- vagy napfény okozta foltoknak!

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 14.: az Ikreknek érdemes kevesebbet aggodalmaskodniuk, a Mérlegek számukra fontos projekten dolgoznak

A csillagok a mai napra is izgalmas üzeneteket küldtek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

5 szobanövény, ami kész vagyonokat ér és sokan nem is tudnak róla

Ezek a növények nemcsak szépek, de rendkívül értékesek is. Vajon a te otthonodban lapul belőlük? Ideje megnézni!

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 15.: a Mérlegek mindennél jobban vágynak egy bizonyos dologra, a Skorpiókat valaki választás elé állítja

A hét közepén is izgalmas üzenetek várnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek egy életre szóló lehetőség kínálkozik a közeljövőben: nagy változások jönnek!

A tavaszi szellő a meleg mellett igazi csodát is hozott az életünkbe, hiszen sokaknak végre most kezd igazán jó lenni a 2024-es év, többek között az anyagi biztonság, az álmok megvalósítása és a rengeteg pozitív energia miatt.

Olvasd el!

8 hollywoodi sztár, aki csak 40 felett coming outolt

Egy ember szexuális irányultsága vagy nemi identitása nem lehet szégyellnivaló.

Facebook
Twitter
Pinterest
Ne aggódj, nem csak véget nem érő kérdéssorokkal tesztelheted az IQ-dat! Mi most megmutatunk neked három szórakoztató módszert, amelyekből rájöhetsz, átlagon felüli-e intelligenciád. Kezdhetjük?
A cikk támogatója MYSTIQUEROOM

Köztudott tény, hogy az intelligens emberek mindig arra törekszenek, hogy önmaguk legjobb verziói legyenek, ezért folyamatosan keresik az újabb tanulási lehetőségeket, és megtalálják a módját annak, hogy aktívan tartsák az agyukat, fejlesszék a készségeiket, illetve a memóriájukat, emellett pontosan tudják, mire van szükségük és azt meg is teremtik maguknak. És ha kipróbálod a most következő módszereket, megtudhatod, vajon az átlagon felüli intelligenciával rendelkezők közé tartozol-e!

Töltsd ki a világ legrövidebb IQ-tesztjét!

A világ legrövidebb IQ-tesztje, az úgynevezett Kognitív Reflexiós Teszt (The Cognitive Reflection Test), amit Shane Frederick pszichológus állított össze 2005-ben mindössze három kérdésből áll, ám ezek a fejtörők jóval nehezebbek, mint amilyennek első látásra tűnnek, ezért érdemes alaposan átgondolnod a válaszaidat! (Mi pedig természetesen eláruljuk neked a helyes megfejtéseket a kérdéssor végén, szóval ne less!)

  1. Egy baseballütő és egy labda összesen 1.10 dollárba került. Az baseballütő 1.00 dollárral többe kerül, mint a labda. Mennyibe kerül akkor a labda?
  2. Ha öt gépnek öt percbe telik öt egység legyártása, mennyi időbe telik 100 gépnek 100 egység elkészítése?
  3. A tó felszínén úszó tündérrózsa által befedett terület naponta a duplájára nő. Ha 48 nap alatt fedné be az egész tavat, mennyi időbe telik, amíg beborítja a tó felét?

Kész vagy? Akkor görgess tovább a helyes válaszokhoz!

1. kérdés:

Ha a labda X összegbe kerül, a baseballütő pedig 1 dollárral többe, akkor az utóbbi költsége az X+1 dollár képlettel írható le. Tehát:

X + (X+1) =1,10 (ez a baseballütő + labda ára, amit tudunk)

2X+1=1,1

2X=0,1 és X=0,05

Helyes válasz: öt cent

2. kérdés

Ha öt gép öt perc alatt öt egységet tud készíteni, akkor egy gép öt perc alatt készít egy egységet. Vagyis, ha a 100 kütyü mind gyártásban van, akkor öt perc alatt 100 egységet is készíthetnek.

Helyes válasz: 5 perc

3. kérdés

Ha a tündérrózsa a 48. napon teljesen befedi a tavat, mert ismét megduplázódott a mérete, az azt jelenti, hogy csak egy napot kell visszaszámolnunk a helyes válaszhoz. Így tehát a 47. napon borította be a vízfelszín felét.

Helyes válasz: 47 nap

Ne higgy a szemednek!

Képzeld, a Rochesteri Egyetem tesztjén éppen az átlagon felüli intelligenciával rendelkezők buknak el, úgyhogy ne ijedj meg, ha elrontod, inkább ünnepeld meg ezt a kivételesen pozitív kudarcot! Mindössze annyi a feladatod, hogy megnézd az alábbi rövid videót, és megfigyeld a fekete-fehér vonalak mozgásának irányát. A képeket különböző méretben mutatják be, mert a legtöbb ember nehezebben érzékeli a mozgást nagyobb képeken.

Agyunk hajlamos kiszűrni a háttérmozgásokat – különben a világ hihetetlenül zsúfoltnak tűnik, és könnyen elterelnénk a figyelmünket. A legkisebb képek esetén a magasabb IQ-értékkel rendelkező emberek hamarabb hoztak ítéletet a vonalak mozgásával kapcsolatban, gyorsabbak a reflexeik. Viszont amikor a résztvevők a legnagyobb képet figyelték meg, a magasabb IQ-val rendelkezők rosszabbul teljesítettek: minél magasabb egy személy IQ-ja, annál lassabban észlelte a mozgást. Ez azt jelenti, hogy a fókuszálási képességük természetesen jobb: ügyesebben kiszűrik a háttér mozgását, hogy a kicsi, közeli mozgó tárgyakra fókuszáljanak. Egyszóval, ha sokkal nehezebben határoztad meg a vonalak mozgási irányát a nagyobb képeken, akkor valószínűleg magas az IQ-d.

Szabadulj meg a megszokott tanulási formáktól!

Tudtad, hogy a szabadulószobákat oktatási célra is lehet használni? Az Észak-Dakotai Állami Egyetemen például felállítottak egyet, melynek tematikája a cukorbetegség köré épül: azt mondják, ha éppen remekül érezzünk magunkat, akkor jobban rögzül az, amit időközben tanulunk. Így a szabadulószobák nemcsak a szórakozás, hanem az edukáció, a fejlesztő foglalkozások helyszínévé is válhatnak, ahol kreativitásra, elemzőkészségre, hatékony kommunikációra és csapatmunkára van szükségünk a sikerhez.

Kép
forrás: MystIQueRoom

Budapest legnagyobb szabadulószoba-komplexumában, a MystIQueRoom-ban például mindenki megtalálhatja a neki tetsző tematikát. 17(!) szobájukban korhatár nélkül várják az érdeklődőket kalandokkal, kihívásokkal, történelmi, high-tech, vagy éppen fantasy pályákon. Mivel játékaik egyszerre, egy időben indulnak, nagy létszámú osztálykirándulásokat, céges csapatépítéseket is szervezhettek ide, a 140 fős létszámkorlátig.

Ne aggódj, ijesztgetésről, horrorisztikus helyszínekről (vagy vérengzésről) szó sincs, ezért akár gyerkőcökkel is bátran részt vehetsz ezeken az interaktív programokon. Zárd ki a külvilágot és add át magad a különleges élményeknek! Járj túl játékkészítőik eszén és teljesítsd a varázslatos küldetéseket! (Sőt, a szabadulás-élményt akár ajándékba is adhatod valakinek!)

CSEKKOLD, MI VÁR RÁTOK A MYSTIQUEROOM-BAN!

Galéria / 10 kép

MYSTIQUEROOM

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Fitt

Az új legjobb barátnőd, aki motivál a fittebb életmódra

Promóciók

A New Balance a legendás szürke színét ünnepli, a legnagobb sztárok pedig odáig vannak érte!

Promóciók

Ints búcsút a striáknak és a pigment- vagy napfény okozta foltoknak!

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép

Bebizonyítjuk, hogy a Balaton tavasszal is menő! Erre indulj, ha a magyar tengernél jársz!

Szerencsére az utóbbi időben már tényleg kezd megdőlni az a tévhit, hogy csak a főszezonban, azaz a nyári melegben érdemes ellátogatnod a Balatonhoz. Bár a víz hőmérséklete még sokak számára biztosan nem érte el az ideális szintet, adunk pár ötletet, amelyekkel biztosan meghozzuk a kedveteket, hogy mihamarabb felfedezzétek a Balcsi környékét!

Kép

Rózsaszín mánia: 5 akciós sminkcucc, amitől úgy fogod érezni magad, mintha a Bridgerton család tagja lennél

Nyakunkon A Bridgerton család harmadik évada, így adta magát a dolog, hogy a legszuperebb kincseket kutassuk fel a Notino oldalán.

Kép

Az új legjobb barátnőd, aki motivál a fittebb életmódra

A nyár a nyakunkon, ilyenkor pedig mindenki szeretné magát még jobban érezni a bőrében, testében, lelkében. Ezeket a célokat pedig nem egyszerű egyedül elérni, hasznos, ha valaki támogat, ha kell, popón rúg, és esetleg segít tanácsokkal is!

Kép

4 csillagjegy, aki még májusban találkozik élete szerelmével: romantikus csodák várhatóak!

A május nemcsak aranyesőt, pénz és jókedvet hoz magával, hanem vad, szenvedélyes energiákat is…

Kép

III. Károly király új portréja megosztotta az embereket: sokan ledöbbentek a kép láttán

A különleges festményt imádja az uralkodó és felesége, de az emberek véleménye megoszlik a végeredmény láttán.