Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Egyszerű filléres trükkök, amikkel a fehér cipőd visszanyerheti az eredeti színét

Egyszerű filléres trükkök, amikkel a fehér cipőd visszanyerheti az eredeti színét
A nap cikke

Hogyan viselkednek a pszichopata nők? 6 jel, ami alapján könnyen felismerheted

A pszichopata nők sok mindenben másképp viselkednek, mint a pszichopata férfiak.

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Továbbra is Magyarország vezető márkái között a SPAR

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 8.: az Ikreknek hirtelen kell cselekedniük egy bizonyos helyzetben, a Vízöntők számára nagy kihívás adódik

A hét közepe is számos izgalmat ígér, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Olvasd el!

4 csillagjegy, akit újholdkor egy óriási örömhír ér: meglepetések és ajándékok várnak rájuk!

Nagyon jó energiákat hoz az újhold ezeknek a csillagjegyeknek az életébe.

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek május 8-án véget ér egy ősi átok: egy csodákban gazdag új élet vár rájuk!

Néhány csillagjegynek véget fog érni egy hosszú ideje tartó ősi átok, ami pedig ezután jön, az több, mint csodálatos lesz számukra!

Olvasd el!

Teszt: Válaszolj 6 üzenetre, és eláruljuk, lélekben hány éves vagy!

Mindig is tudni akartad, hogy lélekben hány éves vagy? Most a válaszaidból pillanatok alatt kiderülhet az igazság!

Olvasd el!

A pasid csillagjegye rejtett dolgot árul el a személyiségedről és a kapcsolatotok jövőjéről

Megismerkedtél valakivel, és bár nem tudod megmagyarázni miért, de már az első pillanattól fogva elképesztően vonzódsz hozzá? A titok a pasik csillagjegyében rejlik!

Facebook
Twitter
Pinterest
Néhány eszköz és pár lépés kell csupán hozzá.

A fehér cipők, különösen a sneakerek alapdarabnak számítanak, mind a nők, mind pedig a férfiak gardróbjában. Nem csak azért, mert nagyon egyszerűen kombinálható lábbelikről van szó, hanem azért is, mert mindenkinek jól állnak. Gondolj csak bele, Katalin hercegné, Meghan Markle és az A-listás sztárok is rajonganak érte, ami egyáltalán nem véletlen.

És bár akármilyen szettel megállják a helyüket, egyetlen hátulütője mégis van a viselésüknek, ami nem más, minthogy koszolódnak. Mindennél jobban. Ráadásul legtöbbször egyáltalán nem könnyű ezeket a cipőket tisztán tartani, pláne, ha az anyagot is figyelembe vesszük, amiből készültek. Van, amit eleve nem lehet csak úgy bedobni a mosógépbe, de még, ha lenne is rá lehetőség, sokszor meg sem látszik rajtuk, hogy átestek egy alapos tisztításon.

A kulcs a kézzel történő mosásban és pár ügyes trükkben rejlik, amihez mindössze néhány hozzávaló kell. Mielőtt nekiállsz a mosásnak, előtte alaposan tanulmányozd, milyen anyagból készült a cipőd és ha ez megvan, akkor jöhet a következő lépés:

Így lesz tiszta a vászoncipő

Elsőre úgy tűnhet, nehéz lesz megszabadulni a makacs foltoktól, ha azok beleitták magukat az anyagba, valójában azonban elég könnyen el lehet bánni velük.

Hozzávalók:

  • szódabikarbóna
  • fehér ecet
  • meleg víz
  1. Keverd össze! Egy pohár meleg vízbe keverj két evőkanál szódabikarbónát és két evőkanál fehér ecetet. Hagyd egy kicsit állni a mixet, mielőtt beveted a kedvenc cipődön.
  2. Tisztítsd meg! Márts egy tiszta rongyot a keverékbe vagy használj egy tiszta fogkefét és kezdd el súrolni a cipőn található szennyeződéseket. Gyorsan szárad, így hatékonyan és ügyesen kell dolgoznod. Ha már sikerült megszabadulni a foltoktól és csikarásoktól, akkor egy nedves ronggyal töröld meg a cipőt, majd hagyd megszáradni.

Így lesz tiszta a velúr cipő

Mivel a velúr egy finom bőr anyag, ami elég nehezen kezelhető, ezért folyamatos ápolást igényel. Nem véletlen, hogy vakítóan fehér velúr cipővel aligha találkozol a boltokban, ebből az anyagból inkább a törtfehér árnyalatok a befutók. Mindez persze nem jelenti azt, hogy kevésbé koszolódnának, sőt! Bármi, amit a lábadon viselsz, előbb-utóbb koszos lesz, a világoson pedig hamarabb meglátszik a bibi.

Hozzávalók:

  • puha pamutrongy
  • hagyományos radír
  • papírtörlő
  • fehér ecet
  • velúr kefe
  1. Tisztítsd meg! Először töröld át az egész cipő felületét a pamut ronggyal, majd a radír segítségével dörzsöld át a koszos részeket. Papírtörlő segítségével „itasd fel” a foltokat, ügyelj arra, hogy ne dörzsöld a felületet, mert csak szétkened a szennyeződéseket.
  2. Tavolítsd el a maradék foltokat! Mártsd a rongyot fehér ecetbe és nagyon finoman töröld át vele a megmaradt foltokat. Ha ezt kész, hagyd megszáradni, majd dörzsöld át velúr kefével, ami segít az anyagnak visszanyerni a textúráját.
Kép
forrás: Getty Images/Vladimir Sukhachev

Így lesz tiszta a bőrcipő

A három közül talán ezt a legkönnyebb megtisztítani, hiszen nem szívja magába a nedvességet úgy, mint a velúr és a vászon.

Hozzávalók:

  • papírtörlő
  • pamutrongy
  • fehér szappan
  1. Távolítsd el a felületi szennyeződéseket! Nedvesítsd meg a papírtörlőt, majd óvatosan töröld át a cipő felületét. Ha ez kész, hagyd megszáradni a lábbeliket.
  2. Jöhet a szappan! Vizezd be a rongyot és szappanozd be. Ezután finom mozdulatokkal töröld át vele a cipőket, míg vissza nem nyerik a fehér színüket. Ha ezzel megvagy, alaposan mosd le róluk a szappant, majd hagyd őket megszáradni. Ha túl piszkosak voltak a cipők, előfordulhat, hogy ezt a lépést meg kell majd ismételned.

És ezt olvastad már?

Galéria / 10 kép

10 cipő, ami egyetlen nő gardróbjából sem hiányozhat

Megnézem a galériát

Forrás: Realsimple

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Továbbra is Magyarország vezető márkái között a SPAR

Kép

Bőrpanaszok és szívproblémák enyhítése? Ez csak kettő a lenmag 13 áldásos hatása közül!

Hallottál már napjaink egyik nagyon áldásos magjáról, a sokak által superfoodként emlegetett lenmagról? A világ egyik legősibb magjaként számon tartott növény felhasználása igen sokrétű, hiszen számos egészségügyi problémára kiválóan alkalmazható, tele van vitaminnal és rosttal, és a gasztronómiában és a ruhaiparban is előszeretettel alkalmazzák.

Kép

10 sokkoló fotó a 10 évvel ezelőtti MET-gáláról

A 2014-es MET-gála fotói garantáltan visszarepítenek majd a múltba!

Kép

Ezért a szandálért őrül meg most a TikTok: másold le a stílust!

Mindig van valami, amit felkapnak a netezők, most épp egy szandál került sorra.

Kép

10 női sztár őszintén beszélt arról, milyen hatalmas mellekkel az élet: nem a plasztikának köszönhetik!

Kislányként a legtöbben csodás, kerek, nagyobb méretű cicikre vágyunk, hiszen a filmekből, a férfiak reakcióiból arra következtetünk, hogy nemcsak szép, de valahol elvárás is egy nő külsejét illetően, hogy nagy mellei legyenek.

Kép

6 meghökkentő kapcsolat a királyi család és Magyarország között

Sok-sok szállal kapcsolódik Magyarország a brit királyi családhoz, mi pedig mindről lerántottuk a leplet!

Kép

Ezek voltak a Jóbarátok legjobb és legrosszabb részei

A JOY Ventilátor podcast legújabb adásában kiveséztük a Jóbarátokat, és megvitattuk, hogy mi volt jó és rossz a sorozatban.