Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok
JOY-napok

Kifutók a színfalak mögül

Kifutók a színfalak mögül
A nap cikke

A demencia első jelei, melyek már 9 évvel korábban megmutatkoznak

Sokan nem is sejtik, de ezek mind a demencia kialakulásának korai előjelei lehetnek. Egy kutatás most alátámasztotta ezt.

Fitt

Az új legjobb barátnőd, aki motivál a fittebb életmódra

Szépség

Hogyan készítsd fel a bőrödet a nyári időszakra, ha pigmentfoltokra hajlamos?

Promóciók

Ints búcsút a striáknak és a pigment- vagy napfény okozta foltoknak!

Promóciók

Kényelem és minőség a család minden tagjának - A Lasocki márka új kollekciója már elérhető a CCC-ben

Promóciók

Nyugtasd meg az érzékeny bőrödet és add meg neki a szükséges hidratálást!

Promóciók

A New Balance a legendás szürke színét ünnepli, a legnagobb sztárok pedig odáig vannak érte!

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Promóciók

Várunk szeretettel a JOY-napok nyári kitelepülésén Budapesten, az ALLEE bevásárlóközpontban!

Olvasd el!

Mindenki Jennifer Lopez és Ben Affleck válásáról beszél: a színész már el is költözött a közös álomotthonból

Lassan két hónapja, hogy nem láttuk őket együtt, sőt Ben Affleck már nem lakik a közös álomotthonukban.

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 17.: a Szüzek drága tanulópénzt fizetnek egy bizonyos ügyben, a Skorpiók által befektetett energiák bőséggel megtérülnek

A hét utolsó napján is izgalmak várnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Harry herceg egy karkötővel üzent Vilmosnak? Az elemzők szerint szívszorító jelentése van az ékszernek

Bár Harry az elmúlt években többször is nyilvánosan kritizálta a bátyját, a jelek szerint a herceg igazából nagyon hiányolja a testvérét, és ezt nem fél jelezni sem neki.

Olvasd el!

4 csinos és kényelmes cipő, amit az irodába is felvehetsz tavasszal és nyáron

Ha te is csinos cipellőkre vágysz, a legjobb helyen jársz!

Olvasd el!

A kor nem akadály! 10 magyar sztár, aki nála sokkal fiatalabb ember mellett találta meg a boldogságot

A szerelemnek nem szabhatunk a határt. Egyszerűen csak megtörténik, méghozzá akkor és ott, ahol épp nem is számítanánk rá.

Facebook
Twitter
Pinterest
Vajon hány ember kell ahhoz, hogy egy modell a kifutóra léphessen?

Hamarosan újra kezdetét veszi a haute couture divathét Párizsban, így arra gondoltunk, eloszlatunk egy újabb tévhitet, miszerint annyiból áll egy bemutató, hogy a modellek felkapják a ruhákat, kisminkelik őket, pördülnek kettőt, majd kényelmesen eltaxiznak a következő show-ra. A probléma már ott kezdődik, hogy a show-k közvetlenül egymás után jönnek és persze véletlenül sem ugyanazon a környéken, ráadásul a modelleken kívül gyakran a stábnak is tovább kell rohannia. A backstage-ben az idő mindig kevés, ám a tömeg annál nagyobb, így minimum fél órás csúszással mindenhol kell számolni. Ugyan a mai bejegyzésben csak közvetlenül a bemutatót megelőző eéőkészületekről fogunk beszélni, nem szabad elfelejteni, hogy az átlagosan 10 perces show-kat legalább fél évig tart összerakni és megszervezni, a casting directorok modellkutatásától kezdve a zene és koreorgáfia megkomponálásán át egészen a ruhák elkészítéséig.

Kép
Kép

Hogy a legelején kezdjük, biztosan te is láttad már backstage vagy street style képeken, hogy a sminkes székében ülve vagy a bemutatóról kifelé menet a modellek mindig a telefonukba merülnek. Ez azért van így, mert folyamatos kapcsolatban vannak az adott városban található modellügynökségük bookereivel, akiktől minden támogatást és részletes információt megkapnak a munkáról. Például mikor és hova kell aznap castingra, fittingre menni, megkapta-e az áhított show-t és hogyan oldja meg, hogy odaérjen a következőre is szinte egy időben. A kliensek sosem közvetlenül a modelleknek adják át az információkat, ugyanis az ügynökök azok, akik mindent megszerveznek. A legelső pont tehát kapásból legalább 2 ember, akire folyamatosan szükség van a bemutatók alatt. Ők azok, akik gyakran hajnalba nyúlóan dolgoznak azon, hogy a legfrissebb beosztást időben átadják a lányoknak.

Kép

Az első helyszíni csapat a beauty team lesz, vagyis a smink- és a hajszekció, ami legalább kétszer 7-10 embert jelent. Sminkesek, fodrászok, manikűrösök, pedikűrösök és persze azok, akik airbrush technikával fújkálják vagy ecsettel alapozzák le a lányok kezét és lábát, hogy egyenletes színük legyen, jobban mutasson az összhatás a képeken. Általában van egy vezető sminkes és fodrász, aki alatt több ember dolgozik a csapatban, amelynek létszáma attól függ, hogy mennyire vad a koncepció és mennyi idő maradt rá. A világ leghíresebb vezető sminkmestere, Pat McGrath nem egyesével sminkeli a modelleket, tehát a gondosan összeválogatott csapattal az előre lepróbált készülődés kezdetén újra átvesznek pontosan mindent az egyik lányon bemutatva, a végén pedig körbejár, hogy minden tökéletes-e. Fontos, hogy a bemutatókon sosem a modellek szépségének kiemelése a cél, hanem a tervező által megálmodott hangulat átadása.

Kép
Kép
Kép

A következő a ruhákért és a kiegészítőkért felelős stáb. A modellek sosem ülnek be a tervezők méregdrága ruháiban a sminkszékbe, ezért feltétlenül kellenek öltöztetők, akik a szépítkezés után úgy adják rájuk a ruhát, hogy se a haj, se a smink, se a körömlakk, se maga a ruha ne sérüljön. Persze nem ez az egyetlen indok, amiért szükség van fejenként legalább 2 öltöztetőre, hiszen adott időpontban a sor előre megadott helyére kell állítani a modellt kifutóra készen. A lányok szettjeit és annak sorrendjét a show stylistjától kapja meg a vezető öltöztető, az alá tartozó csapat pedig a megadott fényképeket szigorúan követve tartja be az utasításokat és jelent azokról. Mindössze talán 15 másodpercük van, hogy a 10 perces bemutató közepén outfitet váltsanak a megadott sorszám szerint tökéletes anyageséssel, szóval amíg az egyik a szoknyával bíbelődik, a másik a dzsekit és a kiegészítőket pakolja.

Kép
Kép
Kép

Ha belesel a színfalak mögé, két fontos szervező is biztosan lesz majd, aki óriási headsettel a fején rohangál a lányok körül és állandóan beszél. Az egyik a show producere, aki tulajdonképpen fél évig szervezte a 10 perces bemutatót, a másik pedig a model caller, aki az idő és a sorrend betartásáért felel. Legtöbbször a backstage-ből a kifutóra vezető fal előtt áll és név szerint szólítja a lányokat az indulásra. Velük nyilván nem lesz annyi idejük beszélgetni, mint mondjuk a sminkessel, de nélkülük biztosan káoszba fulladna az egész rendezvény. Természetesen mindkét szervezőnek van asszisztense is, aki például számon tartja, hogy melyik lánynak van kész a sminkje, ki mehet a hajba, esetleg öltözni.


Kép
Kép

Végül, de nem utolsósorban a legkisebb láncszem, akitől összeáll a gépezet: a rohangálós mindenes. Az eddig felsorolt összes embernek vannak mindenesei, akik különböző dolgokat biztosítanak a backstage-ben, akár a váratlan utolsó pillanatokban is. Például, hogy mindenkinél legyen telefon vagy walkie talkie az állandó kapcsolat érdekében, és arról is gondoskodnak, hogy a modellek ne felejtsenek el enni, s legyen elég víz. Segítenek elpakolni a ruhákat, odaviszik a kellékeket, vagy akár figyelmeztetnek, ha valaki megszegi a fotózási tilalmat, esetleg kirohannak valamiért a boltba.


Kép

Minden egyes apró feladatra van ember, és persze minden backstage-ben akadnak látogatók plusz sztárvendégek is, így tevődik hát össze az az óriási tömeg, amelyet a képeken látsz. Vannak olyanok is, akiket kihagytunk: az összes említett folyamatot végig megörökíti a fotósok tömkelege. A modellek minden pillanatát lesik már a színfalak mögött is, természetesen az öltöztetés kivételével. Külön a sminkről, külön a hajról, külön a ruháról, az ékszerekről, a kiegészítőkről legalább 10 szögből és beállításból kelleni fog nekik és gyakran magának a márkának is kép egyedül, majd csoportosan is. Emellett sokszor komplett stábok jelentenek a backstage-ből TV-k, online csatornák számára, akár élőben is.

Olvasd el ezt is!
Kép
Kép

Dokumentálás nélkül ki sem léphetsz a kifutóra, ahol tovább fényképez körübelül a képen látható mennyiségű fotós, aki a kifutó végén vár. Ahogyan lejössz a kifutóról, egészen addig fotóznak, amíg be nem szállsz a taxiba. Talán nem is gondoltad volna, hogy ekkora gépezet kell egy pár perces bemutatóhoz. Nem is csoda, hogy mindenki feszített munkatempóban kívánja elérni a lehető legtökéletesebbet, ráadásul a lehető legrövidebb időn belül.
Kép: 15


Kép
Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is!

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Fitt

Az új legjobb barátnőd, aki motivál a fittebb életmódra

Szépség

Hogyan készítsd fel a bőrödet a nyári időszakra, ha pigmentfoltokra hajlamos?

Promóciók

Ints búcsút a striáknak és a pigment- vagy napfény okozta foltoknak!

Promóciók

Kényelem és minőség a család minden tagjának - A Lasocki márka új kollekciója már elérhető a CCC-ben

Promóciók

Nyugtasd meg az érzékeny bőrödet és add meg neki a szükséges hidratálást!

Promóciók

A New Balance a legendás szürke színét ünnepli, a legnagobb sztárok pedig odáig vannak érte!

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Promóciók

Várunk szeretettel a JOY-napok nyári kitelepülésén Budapesten, az ALLEE bevásárlóközpontban!

Kép

A legdurvább merényletek: 10 híres ember a történelemben, akit lelőttek

Borzasztó, mikor valaki kioltja egy másik ember életét. Az ismert emberek halála mindig nagyobb figyelmet kap, de ez teljesen érthető: most összegyűjtöttük azokat az eseteket, mikor lelőttek egy hírességet.

Kép

Ezeknek az állatoknak a legdurvább a harapása

Nem szerencsés a közelükben lenni, ha dühbe gurulnak!

Kép

Toplista: Az emberek szerint övé minden idők legszebb esküvői ruhája

Az emberek többsége szerint a hírességek esküvői ruhái közül ez a 10 darab az univerzum legszebbje. És te mit gondolsz?

Kép

10 színész, aki túl messzire ment egy filmszerep kedvéért

A színjátszásnak eme módszerét alkalmazva a színész valósággal tényleg átalakul azzá a karakterré, akit megformál.

Kép

Nicholas Galitzine elárulta, hogy az Idea of You szexjelenetei miért teljesen mások, mint bármely más filmben eddig

Nézők millióinak belopta magát a szívébe a Prime Video új romantikus filmje, A rólad alkotott kép Anne Hathaway és Nicholas Galitzine főszereplésével. Ráadásul a sztori új oldalról mutatja be a női vágyat!

Kép

6 tavaszi zöldség, ami képes felvenni a harcot a rák ellen: csodás hatásuk lehet, ha beépíted ezeket étrendedbe!

Már nem sokáig élvezhetjük a tavasz szépségeit, így érdemes még most jó sokat fogyasztani az idényzöldségekből. Az alábbiakban olyan tavaszi zöldségeket hoztunk, melyek nemcsak ízletesek és kiváló fogyókúrás alapanyagok, de bizony még rákellenesek is. Mutatjuk is, melyek ezek.