A húsvéti szezon kedvence: cukormentes márványkuglóf
A Cukormentes örömök című könyv szerzője, Iklódi Dóra megálmodta, mi pedig megsütöttünk. Alakbarát finomság, ha egy kis desszertre vágysz!
A Cukormentes örömök című könyv szerzője, Iklódi Dóra megálmodta, mi pedig megsütöttünk. Alakbarát finomság, ha egy kis desszertre vágysz!
A minap belefutottam egy cikkbe, ami a horoszkópunk szerint mondja meg milyen tojást együnk ebben a hónapban. Nagy tojásrajongóként – és Nyilasként – persze lekattintottam a cikket és láss csodát a kedvenc ételem a betűi voltak bevésve a monitorom képernyőjébe.
Neked is azt szajkózták folyton, hogy egyél több zöldséget és gyümölcsöt? És hogy a héjukban van a vitamin? Ha eddig mégis maximum az almáét etted meg, érdemes a répa, krumpli vagy paszternák héját is kipróbálnod, hiszen amellett, hogy egészségesek, még finomak is.
Mindenkinek megvannak a maga trükkjei és szokásai a kávé tárolását, főzését és fogyasztását illetően, azonban egyáltalán nem biztos, hogy helyesen járunk el az elsajátított információkkal és praktikákkal kapcsolatban. Egy budapesti újhullámos kávézó baristájával, Tamással beszélgettünk a témával kapcsolatban.
Léteznek olyan készen kapható élelmiszerek, fűszerkeverékek és ilyen-olyan mártások, amiket rendszerint beteszünk a kosarunkba, miközben pofonegyszerűen elkészíthetők lennének és így nem csak, hogy sokkal finomabbak, de jóval egészségesebbek is lehetnek, mint bolti társaik.
A szőlő ugyan önmagában is tökéletes harapnivaló, de ha tudnád, hogy milyen ínycsiklandó fogások készülhetnek belőle! Elsősorban most persze nem a pitékre, lekvárokra és egyéb édes nyalánkságokra gondolok, hanem a szőlővel készült húsételekre és elképesztően finom szendvicsekre!
Imádjuk a kürtőskalácsot, de a tészta és a ráégetett finomított cukor diétánkra gyakorolt hatásaival is tisztában vagyunk. Ezért köztes megoldáshoz folyamodtunk, joghurt alapú krémdesszertet készítettünk, melybe csak pár kockányi kürtőst tettünk.
Én személy szerint sajnos nem igazán vagyok oda a gyümölcsökért. Oké, ez így nem teljesen igaz, hiszen finomnak találom őket, de valahogy mégsem jut eszembe soha megenni egy almát, barackot vagy akár egy szelet dinnyét, csak ha kényszerítenek rá vagy ha belecsempészem őket valamilyen ételbe.
A fokhagymás vajat nagyon könnyű összedobni, és ha előre betárazol belőle egy-két adaggal, akkor pillanatok alatt feldobhatod vele a legegyszerűbb fogásokat is. Úgyis mondhatnám: kis energiabefektetés neked, de óriási löket az ételeidnek!
Blake instagramján gyakran lehet olyan ételekbe botlani, amit ő maga, vagy épp kedves ura készített el. Ha figyelmesen követed a posztjait, többször is belefuthattál már az almás-fahéjas pitéjébe, amit gyakran elkészít. Ebben a receptben az alma és a fahéj házassága, éppoly tökéletes, mint Blake és Ryan Reynolds kapcsolata. Nem éri meg kihagyni! A következő sorokban, az InStyle sztárok receptjei című sorozatunkat olvashatod!