Promóciók
A FELIX Kitchen&Bar összehozza a művészetet és a gasztronómiát: bemutatkozik az AQVA
4 csillagjegy, akinek május 5-én véget ér egy 15 éve tartó átok: fantasztikus év vár rájuk!
Hosszú és nehéz időszakot zárhat le 4 csillagjegy, ami pedig ezután következik, az több, mint csodálatos!
8 kutyafajta, amit az állatorvosok soha nem tartanának: elárulták, miért
Az orvosok véleménye szerint néhány kutyafajta sokkal problémásabb a többinél, ezért nem javasolják a tartásukat... Te egyetértesz?
Napi horoszkóp május 4.: az Ikreknek túl sok feladatra kell koncentrálniuk, az Oroszlánok kissé túlzónak találják egy bizonyos személy törődését
A csillagok hétvégére is üzentek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!
4 csillagjegy, aki meg fog gazdagodni a közeljövőben
Az asztrológusok szerint egy különösen varázslatos és szerencsés időszak előtt áll néhány csillagjegy!
A falakon kortárs művészek alkotásai jelennek meg, a tér kiegészül egy látványkonyhával és chef’s table-el, így a vendégek egy olyan környezetbe léphetnek be, ami itthon egyedülálló.
A hónapban debütált Jeremy Cayron executive chef őszi-téli menüje, ami minden eddiginél különlegesebb alapanyagokat és ízeket tartogat, Czinki Tamás Master Sommelier pedig aktuális borlapjával emelte a tétet. Ódor András új koktél-, itallappal, FELIX Luxury Spirit Collection-nel várja a nemzetközi szintű bárkultúrára igényes fogyasztókat.
Bemutatkozik az AQVA
Az AQVA terem nevét az épület Vízház múltja ihlette: a szivattyúház szíve a kazánterem volt, amely korábban az Ybl Budai Kreatív Ház kiállítótereként működött. Mára ez alakult át teljesen, hogy a gasztronómiát és a kortárs művészetet egyszerre befogadó közösségi színtérré válhasson. Időszakos kiállítások váltják majd itt egymást, az első tárlat az “AQVA: A Duna közelsége” nevet viseli. Közös szervezésben az acb Galériával, Bak Imre, Agnes Denes, Pauer Gyula művei között ebédelhet és vacsorázhat, aki ide foglal asztalt.
Az AQVA-ban egybenyitható a chef’s table tér, ami még inkább erősíti a közösségi funkciót egy hatalmas látványkonyhával, így alakítva ki az élő kapcsolatot a gasztronómia és a művészet között.
Ez az új terem egybenyitva egy nagy, világos, kortárs tér, ahol séfünk közvetlen közelről tudja átadni gasztronómiai alkotásait. A helyszín tematikus vacsoráknak, masterclass eseményeknek egyaránt otthont ad majd.
- Petar Loncarp, F&B director.Minden korábbinál látványosabb tálalás
Az új tér megnyitójával együtt debütál Jeremy Cayron executive chef új menüje, ami még látványosabb, művészi tálalással, és olyan minőségi alapanyagokkal nyűgözi le a vendégeket, mint a Kagoshima marhahús vagy a Carabineros rák.
Aki úgy dönt, hogy az AQVA-ban foglal helyet, a FELIX-től megszokott figyelemben és élményben részesül az itt tartózkodása alatt, mert a világ minden tájáról hozott minőségi alapanyagok iránti szenvedélyünk és odaadásunk érezhető minden egyes fogás mögött. Csapatommal az új étlapot úgy állítottuk össze, hogy figyelembe vettük a szezonális alapanyagokat és beépítettük vendégeink visszajelzéseit is. Ne feledkezzünk meg az aktuális szezonális étlapunkról sem, amelyen a szarvasgomba kap főszerepet, decemberhez közeledve pedig átállunk az ünnepi és karácsonyi ízekre.
- Jeremy Cayron, executive chefÚj borlap, borpárosítások
A megújult étlaphoz 60 új tétel és étel-borpárosítások is érkeznek, nagyratörő tervekkel. A koncepcióról Czinki Tamás Master Sommelier ezt árulta el:
A FELIX-et szeretnénk a borkedvelők paradicsomává varázsolni. Célunk, hogy minden vendégnek tudjunk olyan izgalmas tételeket mutatni, amivel az országban máshol nem találkozhat, és a látogatását egy magasabb szintre emeli. Nemcsak a borok sokszínűségével, hanem a személyzet felkészültségével is nemzetközi normákat tűztünk ki magunk elé.
Megújult itallap, FELIX Luxury Spirit Collection
Debütál az új őszi-téli koktéllap, amit a Black Swan LAB szakmai csapata állított össze és dolgozott ki.
Rengeteg olyan alapanyag és eszköz használatát vontuk be, ami túlmutat a napi trendeken. Próbáltunk azoknak a vendégeknek is az igényét kielégíteni, akik szeretnek bátrabb ízeket és ritkább gyűjtői tételeket is megismerni.
- Ódor András, szakmai tanácsadó, Black Swan LABHogy tetszett a cikk?
Promóciók
Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!
Jobb, ha odafigyelsz! Sokan nem tudják, pedig EZÉRT is 3 bűntetőpont járhat az utakon!
Azt gondolod, hogy tényleg minden KRESZ-szabályt tökéletesen betartasz? Nos, akad egy, amiről sokan hajlamosak elfelejtkezni. Közéjük tartozol?
10 étel és ital, amit a neurológusok messziről elkerülnek: komolyan károsíthatja az agyad
Vannak olyan ételek és italok, amelyek súlyosan károsíthatják az agyunkat, ezt pedig mindenkinél jobban tudják a neurológusok.
Napi horoszkóp május 4.: az Ikreknek túl sok feladatra kell koncentrálniuk, az Oroszlánok kissé túlzónak találják egy bizonyos személy törődését
A csillagok hétvégére is üzentek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!
8 kutyafajta, amit az állatorvosok soha nem tartanának: elárulták, miért
Az orvosok véleménye szerint néhány kutyafajta sokkal problémásabb a többinél, ezért nem javasolják a tartásukat... Te egyetértesz?
10 tejmentes, kalciumban gazdag étel, ami megelőzheti a csontritkulást
Lehet, hogy nem gondolsz sokat a csontjaidra, de általános egészséged fontos részét képezik. Mint egy ház alapja és kerete, a csontok az infrastruktúra kritikus részét képezik. Nem csak a végtagjaidat támogatják; lehetővé teszik a szabad mozgást és védik belső szerveket is.