Promóciók
7 főzési hiba, ami kiakasztja a profi séfeket
Forrás: Europress
Napi horoszkóp május 9.: a Bikáknak kellemes meglepetésben lehet részük, a Rákok hatalmas lépésre szánják rá magukat
A csillagok a hét második felére is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!
4 csillagjegy, akinek hamarosan teljesül élete legnagyobb álma: egy őrangyal segít nekik ebben!
Ha megtalálod a csillagjegyedet a listánkon, akkor igazán szerencsés vagy, mert hamarosan valóra válhat az, amire már nagyon régóta vártál - méghozzá nem akármilyen segítséggel.
4 csillagjegy, akinek pénz hullik az ölébe a közeljövőben
Úgy tűnik, hogy extra szerencsés időszak érkezik néhány csillagjegy számára, akiknek maximálisan fellendülnek a pénzügyeik a közeljövőben!
Erősen hat a fogyásra, ha így fogyasztod a D-vitamint: kutatások bizonyítják az eredményt!
Kevés időt töltesz a napon, és nem figyelsz oda arra sem tudatosan, hogy pótold a D-vitaminbevitelt? Jobb, ha ezen sürgősen változtatsz, mert így nehezebben adod le a plusz kilóidat.
Ég és föld profi szakácsként dolgozni és csak hétvégén összedobni egy bolognait, de ha az utóbbi kategóriába is tartozol, ez nem riasszon el attól, hogy a legjobbaktól tanulj!
- Egyáltalán nem, vagy túlsózod az ételt. Minden stádiumban kóstold meg az ételt, amit készítesz!
- Nem hagyod hűlni a húst. A hús jó íze nagy részben a levének köszönhető, ha viszont felvágod a forró húst rögtön azután, miután kivetted a sütőből, az összes értékes lé a vágódeszkán köt ki és kiszárad a hús.
- Nem ügyelsz a tisztaságra. Nem mosod meg a kezed, mielőtt neki kezdenél és nem takarítod a romokat folyamatosan főzés közben. Ne állj a gáztűzhely felett folyamatosan, amikor nem muszáj, moss el egy tálat, töröld le a pultot! Szinte észrevétlenül teszed rendbe a konyhát, sokkal könnyebb így, mint evés után nekilátni a takarításnak.
- Nem megfelelő mennyiségű olajat vagy zsírt használsz. Ha nem karamellizálni akarsz, elég csak annyi, amitől nem ragad le az étel a serpenyőben, ha viszont az a célod, hogy megbarnuljon, amit sütsz, főleg a hús, akkor használj sok olajat, hogy ne égjen meg!
Túlfőzöd vagy nyersen hagyod a tésztát. Amikor már „al dente” nagyjából megpuhult, zárd el a gázt, mert a hő miatt még azután is tovább fog egy kicsit főni.
Extra szűz olívaolajjal főzöl, ami nem bírja a hevítést. Csak kész, friss ételekre használd, főzésnél inkább sima olívaolajat.
Túl kicsi a vágódeszkád és bambuszból vagy üvegből készül, teljesen más élmény a darabolás, ha a lehető legnagyobb, fából készült deszkát használod, férj el rajta kényelmesen!
Forrás: Quartz
Te is bűnös vagy valamelyik pontban?
Hogy tetszett a cikk?
Elképesztő átalakulások! Így néztek ki a sztárok az első és az utolsó MET-gálájukon - akkor és most fotók
Kedvenc sztárjaink is rengeteget változtak első MET-gálás megjelenésük óta: de nemcsak a kinézetük, hanem a stílusuk is! Akkor és most fotókon mutatjuk az átalakulásokat!
Demencia tünete lehet, ha így étkezel: 7 jel, ami a rettegett kórra utalhat
Alapvetően a legrettegettebb betegségtípus az időskori memóriavesztés. Ennek egy formája a frontotemporális demencia, melynek jellemzője az olykor egészen megszállott, ismétlődő viselkedés, ez pedig egy friss kutatás szerint sok esetben elsősorban az étkezési szokásokban jelenik meg.
Michael Jacksontól Selena Gomezig: 5 ikonikus videóklip, amit Budapesten forgattak
A legnagyobb sztárok forgattak videoklipeket a magyar fővárosban.
6 sorozat, amit ledarálhatsz, amíg várod A Bridgerton család és az Emily Párizsban új részeit
Nem tudod, mit kapcsolhatnál be addig, míg megérkeznek a Netflix sikersorozatainak legfrissebb epizódjai? Ne aggódj, segítünk neked elütni az időt addig!
4 csillagjegy, akinek pénz hullik az ölébe a közeljövőben
Úgy tűnik, hogy extra szerencsés időszak érkezik néhány csillagjegy számára, akiknek maximálisan fellendülnek a pénzügyeik a közeljövőben!
Nem is egy, rögtön három Omegát villantott Barry Keoghan a Met-gálán
Az ír színész mindkét csuklójára, de még mellényzsebébe is jutott egy különleges darab. Azért a többiek sem spóroltak.