Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Így beszélnek a szexről a srácok...

Így beszélnek a szexről a srácok...
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek május 5-én véget ér egy 15 éve tartó átok: fantasztikus év vár rájuk!

Hosszú és nehéz időszakot zárhat le 4 csillagjegy, ami pedig ezután következik, az több, mint csodálatos!

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Olvasd el!

4 csillagjegy, aki meg fog gazdagodni a közeljövőben

Az asztrológusok szerint egy különösen varázslatos és szerencsés időszak előtt áll néhány csillagjegy!

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 3.: a Rákokra hatalmas sikerélmény vár, a Mérlegek elbizonytalanodnak egy korábbi döntésük kapcsán

A hét utolsó munkanapján is izgalmas kalandok várnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

7 undorító dolog, amit titokban minden nő csinál

Bár senkinek nem beszélünk ezekről a dolgokról, titokban mégis rendszeresen csináljuk nőként!

Olvasd el!

Megtudhatod, ki az őrangyalod a csillagjegyed szerint: ebben fog segíteni neked életed során

Tudtad, hogy személyes őrangyalod van? Az őrangyalok az égi segítőink, akik mindig a mellettünk állnak, védelmeznek és támogatnak minket az életünk során. És mostantól még könnyebb megtalálni a tiedet! A csillagjegyed alapján ugyanis felfedezheted, hogy ki az őrangyalod, és milyen tulajdonságokkal rendelkezik.

Olvasd el!

A D-vitamin-túladagolás veszélyei: sok egészségügyi problémát okozhat!

A D-vitamin elengedhetetlen a szervezetünk számára, de mint minden más tápanyag esetében, fontos odafigyelni a megfelelő adagolásra. Azonban kevesen gondolnák, hogy a D-vitamin túladagolása is veszélyes lehet. Ezért fontos tudni, hogy milyen tünetek utalhatnak arra, hogy esetleg túl sok D-vitamint szedünk, valamint hogyan lehet megelőzni a túladagolást.

Facebook
Twitter
Pinterest
... ha azt hiszik, hogy nincsenek ott a csajok

A Durex fókuszcsoportos kutatása kiderítette, hogyan beszélnek a fiúk a szexről olyankor, amikor azt hiszik, hogy a lányok nem hallják őket...
A Durex legújabb kutatási eredményei rávilágítottak azokra a körülményekre és tévhitekre, amik meggátolják a fiatal korosztályt (16-24) a biztonságos szexben.

Az átfogó kutatás, mely felmérések és interjúk sorozatából épült fel két év alatt, meglepő tényeket tárt fel: a fiatalok döbbenetesen keveset tudnak a szexuális úton terjedő betegségekről, a nem kívánt terhességről, és az ellenkező nem szexhez való hozzáállásáról.

Bár tisztában vannak vele, hogy minden alkalommal óvszert kellene használniuk, azonban a pillanat hevében gyakran sutba dobják elveiket. Úgy tűnik, sok fiatalt nem érdekelnek a lehetséges következmények, és/vagy nem érzik elég magabiztosnak magukat ahhoz, hogy ragaszkodjanak az óvszer használatához. Ezáltal feleslegesen kockáztatnak, pedig tudják, hogy nem kellene.

Általános problémát okoz még a „velem ez úgysem fog megtörténni” hozzáállás, illetve a tájékozatlanság a nemi úton terjedő betegségek és nem kívánt terhességgel kapcsolatban, amik mind hozzájárulnak az úgynevezett „sérthetetlenség kultúrájához”.

Az adatok magukért beszélnek: a szexuális életet élők 40%-a bevallotta, hogy egynél több partnerrel feküdtek le óvszer használata nélkül, és 61% egyetértett abban, hogy általában addig nem is gondolnak az óvszerre, amíg hirtelen szükségük nem lesz egyre.1

Annak ellenére, hogy sok fiatal szükségtelenül vállalja a kockázatokat, a válaszadók mindössze 14%-a mondta, hogy a nemi úton terjedő betegségek (a HIV és az AIDS kivételével) aggasztják őket a leginkább. Kevesebb, mint negyedük aggódik csak a nem kívánt terhesség miatt.1

A statisztikákból, és a megkérdezettek válaszaiból egyértelműen kiderül, hogy mik akadályozzák a fiatalokat a biztonságos szexben. Majdnem fele (48%) úgy gondolja, hogy a baráti körükben senki nem fertőződhet meg HIV-vel vagy AIDS-szel.1

Azt hittem, a HIV egy régmúlt generációs probléma. Mi nem foglalkozunk a HIV-vel!

Kép

A MAGABIZTOSSÁG A LEGFONTOSABB

A Durex úgy gondolja, hogy a kutatás és az összeállított film segít abban, hogy a fiatalok új megoldásokat találjanak a fennálló problémákra, és megpróbálják megváltoztatni a biztonságos szexről alkotott képet. A márka egy mindent átfogó információs microsite kialakításán dolgozik (http://www.durex.hu/rajtadvanakkorrajta/), amin keresztül praktikus, őszinte tanácsokkal tudják ellátni a fiatalokat szex és párkapcsolat témakörben. A felületen - a tanácsokon kívül – cikkeket és videókat is talál majd az olvasó, amik a magabiztosságról, a biztonságos szexről, a nemi úton terjedő betegségekről, és a nem kívánt terhességről szólnak.

Mark Pearson, a Durex regionális márkaigazgatója így vélekedik:

„A biztonságos szex mindkét fél felelőssége kellene, hogy legyen, de a felmérésben résztvevő fiúktól megtudtuk, hogy a lányokon áll vagy bukik a dolog: az van, amit ők mondanak.”

A fiatal lányok elmondták, hogy bár tudják, hogy minden alkalommal ragaszkodniuk kellene az óvszerhasználathoz, ennek ellenére számtalan okot sorolnak fel, hogy miért nem kerül elő mégsem, amikor eljön az idő. A leggyakoribb indokuk az, hogy aggódnak, hogy ha ragaszkodnak az óvszerhez, megölik a hangulatot, vagy elveszik a fiúk kedvét. A visszautasítástól és a hangulat megölésétől való félelem a legnagyobb akadály, amit le kell küzdeniük a biztonságos szex érdekében. Számunkra azonban kiderült, hogy a legtöbb esetben egyáltalán nem erről van szó; valójában ennek pont az ellenkezője igaz.

„Félnek a visszautasítástól - csak a párjuk kedvében akarnak járni.”

A Durex meg akarja cáfolni azokat a tévhiteket, amiket a lányok a fiúk óvszerhasználattal kapcsolatos gondolatairól állítottak fel. A kutatásból kiderült, hogy ugyan a fiúk egyharmada megpróbálja megúszni az óvszer használatát2, azonban a film rávilágít, hogy sokukat inkább felizgatja, ha a lányok ezt nem engedik. A fiúk 79%-a azt állította, még izgalmasabbnak találják a lányt, ha az ragaszkodik az óvszerhez.2

A Durex ezt az üzenetet, és a portálon elérhető videókat szeretné felhasználni arra, hogy megcáfolja, és megváltoztassa az óvszerhez való hozzáállást - hogy aggodalmaskodás helyett mindkét fél jól járjon.

Gemma Cairney, a brit Radio1 műsorvezetője és TV bemondója a kampány mellé áll:

„Manapság nehéz fiatalnak lenni - rengeteg a társadalmi nyomás, a szex és a párkapcsolat témakörei pedig leginkább egy aknamezőre hasonlítanak. Ez a kampány megmutatja, hogy milyen fontos szerepe van a tudásnak és magabiztosságnak abban, hogy jó döntéseket hozzál. Szívügyem a fiatalok támogatása - kiváltképpen a fiatal nőké. Remélem, hogy egyenes beszéddel és megfelelő útmutatással a kampány hozzájárul a fiatalok tudásának bővítéséhez, és javítani fog a szexhez való hozzáállásukon.

Én személy szerint imádom. Ha a lány előhúz egy óvszert, és nekem csak fel kell vennem... Gyerünk!

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Kép

10 tejmentes, kalciumban gazdag étel, ami megelőzheti a csontritkulást

Lehet, hogy nem gondolsz sokat a csontjaidra, de általános egészséged fontos részét képezik. Mint egy ház alapja és kerete, a csontok az infrastruktúra kritikus részét képezik. Nem csak a végtagjaidat támogatják; lehetővé teszik a szabad mozgást és védik belső szerveket is.

Kép

A csillagjegyek élete hatalmas változást vesz májusban a kínai asztrológia szerint: ez vár rád a Föld-Kígyó havában!

Május a Föld-Kígyó hónapja 2024-ben a kínai asztrológia szerint! A Föld-Kígyó intelligens, mindenkivel barátságos és szórakoztató. Kiegyensúlyozott, alapos és bölcs, tanácsait általában érdemes megfogadni!

Kép

Híres színészek felfedték, kitől kapták életük legjobb filmes csókját

Nem véletlenül érezzük azt, hogy sok esetben nagyon jól működik a kémia két színész között a filmvásznon... Most néhány sztár elárulta, kitől kapta élete legjobb filmes csókját!

Kép

5 izgalmas dolog, amit már most tudunk a Bridgerton új évadáról

Ideje pezsgőt bontani, hiszen május 16-tól végre streamelhető A Bridgerton család harmadik évadjának első négy része a Netflixen, amiben Colin és Penelope szerelméé a főszerep!

Kép

Egy trükk, amivel könnyebben megtudhatod a pontos melltartó méretedet

Ha sokszor szenvedsz amiatt, mert soha nem jó méretű melltartót veszel magadnak, akkor nyugi, érkezik a segítség! Ezzel a trükkel ugyanis pillanatok alatt kiderítheted a pontos méretedet!

Kép

4 csillagjegy, akinek május 5-én véget ér egy 15 éve tartó átok: fantasztikus év vár rájuk!

Hosszú és nehéz időszakot zárhat le 4 csillagjegy, ami pedig ezután következik, az több, mint csodálatos!