Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Fejben dől el: 4 pszichológiai trükk, ami élvezhetővé teszi az edzést

Fejben dől el: 4 pszichológiai trükk, ami élvezhetővé teszi az edzést
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek május 5-én véget ér egy 15 éve tartó átok: fantasztikus év vár rájuk!

Hosszú és nehéz időszakot zárhat le 4 csillagjegy, ami pedig ezután következik, az több, mint csodálatos!

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Olvasd el!

4 csillagjegy, aki meg fog gazdagodni a közeljövőben

Az asztrológusok szerint egy különösen varázslatos és szerencsés időszak előtt áll néhány csillagjegy!

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 3.: a Rákokra hatalmas sikerélmény vár, a Mérlegek elbizonytalanodnak egy korábbi döntésük kapcsán

A hét utolsó munkanapján is izgalmas kalandok várnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

7 undorító dolog, amit titokban minden nő csinál

Bár senkinek nem beszélünk ezekről a dolgokról, titokban mégis rendszeresen csináljuk nőként!

Olvasd el!

Megtudhatod, ki az őrangyalod a csillagjegyed szerint: ebben fog segíteni neked életed során

Tudtad, hogy személyes őrangyalod van? Az őrangyalok az égi segítőink, akik mindig a mellettünk állnak, védelmeznek és támogatnak minket az életünk során. És mostantól még könnyebb megtalálni a tiedet! A csillagjegyed alapján ugyanis felfedezheted, hogy ki az őrangyalod, és milyen tulajdonságokkal rendelkezik.

Olvasd el!

A D-vitamin-túladagolás veszélyei: sok egészségügyi problémát okozhat!

A D-vitamin elengedhetetlen a szervezetünk számára, de mint minden más tápanyag esetében, fontos odafigyelni a megfelelő adagolásra. Azonban kevesen gondolnák, hogy a D-vitamin túladagolása is veszélyes lehet. Ezért fontos tudni, hogy milyen tünetek utalhatnak arra, hogy esetleg túl sok D-vitamint szedünk, valamint hogyan lehet megelőzni a túladagolást.

Facebook
Twitter
Pinterest
Semmi motivációd ahhoz, hogy nekiállj edzeni? Néhány különleges trükkel elérheted, hogy leküzdd az ellenérzéseket!

Bármilyen sokszor is hangzik el, hogy a testedzés felszabadító érzéssel jár és boldogsághormonokat termel, erre a szintre bizony el kell jutni. Azt senki sem hangoztatja, hogy mennyire nehéz belekezdeni és az első pár alkalom után sem biztos, hogy annyira élvezi az ember, mint ahogy az a nagy könyvben meg van írva. Arról nem is beszélve, hogy kutatások szerint nagyjából 28 nap, azaz csaknem 1 hónap kell ahhoz, hogy adott cselekvésből szokás alakuljon ki, így kitartónak kell lenni, ha bármilyen sportot az életed részévé akarsz tenni. Az alábbi pszichológiai trükkök azonban segítenek, hogy kitarts az elhatározás mellett.

1. A zene a lelke mindennek

A megfelelő zene kiválasztása legalább annyira fontos, mint egy bulin a lejátszási lista, ugyanis ez az, ami hozzájárul ahhoz, hogy valóban élvezhető legyen az edzés. Nem feltétlenül arról van szó, hogy a motiváló dalszöveg adja meg a hangulatot, hanem sokkal inkább arról, hogy az emberi agy képes belefeledkezni a zenébe, miközben nagyon kemény edzésnek teszed ki a tested. A hangos zene ráadásul még a pulzusszámot is emeli, amivel több oxigén jut az izmokba. Korábbi kutatások azt is bebizonyították, hogy a test képes természetes szinkronba kerülni a ritmussal, amivel csökkenthető az energiapazarló szabálytalan mozgás. A legjobb, ha edzésedhez passzoló zenét választasz magadnak: nyújtáshoz vagy jógáhóz lassabb zenét, míg futáshoz pörgősebb számot érdemes hallgatni.

2. Offold a fitt inspót

A közösségi média felületeit görgetve akaratlanul is belefuthatsz olyan inspirációs fotókba, amiken lapos hassal és kidolgozott vádlikkal feszítenek a rajta szereplő nők és férfiak, és arra buzdítanak, hogy menj le az edzőterembe, ha te is így akarsz kinézni. Egy ausztrál kutatás szerint mindez nem növeli a teljesítményt, sőt! A tanulmányban részt vevő alanyok egy része utazásról nézett képeket, míg másik része emberekről készült előtte-utána fotókat látott. A futópadon nyújtott teljesítményük között óriási különbség rajzolódott ki: az utóbbi csoport ráadásul fárasztóbbnak is találta az edzést. Mindez azzal magyarázható, hogy a fitneszguruk látványa miatt kevésbé érezték magukat vonzónak.

Kép
forrás: Unsplash/Dane Wetton

3. Gondolj másképp a fájdalomra

Az biztos, hogy az elején többször is lesz izomlázad, fáradtnak és nyúzottnak fogod magad érezni, amit az agy sajnos könnyen kudarcként érzelmez. A pszichológia szerint, ha nemcsak így érzed magad, de azt is gondolod magadról, hogy neked ez nem megy, túl fárasztó és kár volt belekezdeni, akkor csak felerősíted a szorongást és a rossz érzéseket az edzéssel kapcsolatban, ami meggátol attól, hogy folytathasd. Épp ezért törekedned kell arra, hogy „külső szemlélőként” figyelj az érzéseidre, anélkül, hogy megpróbálnál ítélkezni. Próbálj úgy gondolni az izomlázra és a fájdalomra, hogy ez a jele annak, hogy a maximumra toltad az edzést, ami által fejlődhet a tested.

4. Vizualizálj

Rengeteg élsportoló esküszik a vizualizációra, ami azt jelenti, hogy elképzelik az egész meccset, minden mozdulatukat részletesen kigondolják előre, ami sokszor pont ugyanígy valósul meg az életben is. A mentális képek javítják a mozdulatok pontosságát, sőt az erőnlétet is.

És ezt olvastad már?

Galéria / 10 kép

10 fogyást gyorsító edzéstipp, amire a híres nők esküsznek

Megnézem a galériát

Forrás: The Guardian

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Kép

10 tejmentes, kalciumban gazdag étel, ami megelőzheti a csontritkulást

Lehet, hogy nem gondolsz sokat a csontjaidra, de általános egészséged fontos részét képezik. Mint egy ház alapja és kerete, a csontok az infrastruktúra kritikus részét képezik. Nem csak a végtagjaidat támogatják; lehetővé teszik a szabad mozgást és védik belső szerveket is.

Kép

A csillagjegyek élete hatalmas változást vesz májusban a kínai asztrológia szerint: ez vár rád a Föld-Kígyó havában!

Május a Föld-Kígyó hónapja 2024-ben a kínai asztrológia szerint! A Föld-Kígyó intelligens, mindenkivel barátságos és szórakoztató. Kiegyensúlyozott, alapos és bölcs, tanácsait általában érdemes megfogadni!

Kép

Híres színészek felfedték, kitől kapták életük legjobb filmes csókját

Nem véletlenül érezzük azt, hogy sok esetben nagyon jól működik a kémia két színész között a filmvásznon... Most néhány sztár elárulta, kitől kapta élete legjobb filmes csókját!

Kép

5 izgalmas dolog, amit már most tudunk a Bridgerton új évadáról

Ideje pezsgőt bontani, hiszen május 16-tól végre streamelhető A Bridgerton család harmadik évadjának első négy része a Netflixen, amiben Colin és Penelope szerelméé a főszerep!

Kép

Egy trükk, amivel könnyebben megtudhatod a pontos melltartó méretedet

Ha sokszor szenvedsz amiatt, mert soha nem jó méretű melltartót veszel magadnak, akkor nyugi, érkezik a segítség! Ezzel a trükkel ugyanis pillanatok alatt kiderítheted a pontos méretedet!

Kép

4 csillagjegy, akinek május 5-én véget ér egy 15 éve tartó átok: fantasztikus év vár rájuk!

Hosszú és nehéz időszakot zárhat le 4 csillagjegy, ami pedig ezután következik, az több, mint csodálatos!