Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

3 tuti recept a gasztronómia mestereitől!

3 tuti recept a gasztronómia mestereitől!
A nap cikke

A legegészségesebb ebek: 10 kutyafajta, ami csak ritkán lesz beteg

Vannak olyan kutyusok, akiket bizony minden orvos szívvel ajánl, ugyanis soha nem betegszenek meg!

Promóciók

A New Balance a legendás szürke színét ünnepli, a legnagobb sztárok pedig odáig vannak érte!

Promóciók

Továbbra is Magyarország vezető márkái között a SPAR

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 11.: a Mérlegek napját váratlan fordulat határozza meg, a Bakoknak érdemes tudatosabban beosztaniuk az anyagi javaikat

A csillagok hétvégére is tartogatnak bőséggel izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

6 pszichológiai trükk, amivel elérheted, hogy a kiszemelt pasi folyamatosan rád gondoljon

Vesd be ezeket a trükköket és többé nem tud majd másra gondolni a srác, csak rád!

Olvasd el!

Az orvos tanácsolja: ezeket az ételeket maximum heti egyszer fogyaszd

A mértékletesség a fontos, épp ezért intenek óva a szakértők, hogy az alábbi ételeket próbáld meg hetente egyszer fogyasztani csak.

Olvasd el!

A 7 leghatásosabb módszer, ami beválik visszér ellen: a lábdagadás és az értágulat is megelőzhető velük!

A visszér sajnos kifejezetten gyakori probléma a nők körében, és akár már harminc év alatt is jelentkezhet. De szerencsére van pár dolog, amivel felvehetjük ellene a harcot!

Olvasd el!

Megszavazták: Ő lett a világ legjobb énekese 2024-ben

Az ismertség, a népszerűség és a tehetség is számít, ki számít a legjobban teljesítő előadónak a popkultúrában.

Facebook
Twitter
Pinterest
Szeretsz főzni, érdekelnek az ételkülönlegesség? A JOY Jó munkát rovatában 3 olyan foglalkozást mutatunk be, amikhez elengedhetetlen, hogy szeresd a hasad és másoknak is örömet akarj szerezni finom ízekkel.

Interjúalanyaink kedvenc receptjeit itt találod, szakmájuk rejtelmeiről pedig a JOY júniusi számában olvashatsz!

Wossala Rozina (gasztronómus)

19381.w.jpg

Olaszos varázsmasszába görgetett baconös csirke rudacskák

Hozzávalók:
marék olívabogyó (lehetőleg fekete)
szárított paradicsom 12-14 db a puhább fajtából
2 nagy marék bazsalikom
1 ek balzsamecet
10 szelet bacon szalonna
4 csirkemell
só-bors
extra szűz olívaolaj
vaj

Elkészítése:
Az olívabogyót, a bazsalikomot, a szárított paradicsomot, annak pici olaját a balzsamecettel turmixoljuk pépesre, vagy robotgépben pasztásítsuk. A csirkemellet mossuk, tisztítsuk meg majd icipicit sózzuk-borsozzuk, de tényleg csak enyhén mert a pasztánk és a baconünk már alapból sós. Nehogy aztán ránk fogják, szerelmes a szakács! A szárazra törölgetett csirkét vágjuk hosszában szép szeletekre. Legyenek azonos méretű... majdnem ujjnyi hengerek. Most jön a kedvenc részem! Kenceficézzük össze hengereinket az illatos, pesztósított masszánkkal, jól dörgöljük be mindenhol! Fogjunk egy bacon szalonnát és fektessük le egy vágódeszkára, de úgy, hogy közben hosszában egy picit nyújtunk rajta, mintha valami friss tészta lenne. Így könnyebb lesz belegörgetni a csirkét. Kapjunk kézbe egy bedörzsölt csirkehengert, és induljunk el vele a bacon-ön. Görgessük fel mint valami lavinát, hogy spirálszerűen körbeölelje a bacon a csirkét. Megtűzhetjük egy fogpiszkálóval, hogy stabilizáljuk remekművünket. Forrósítsunk olívaolajat, vagy vajat, vagy akár a kettőt együtt (én így szeretem a legjobban, ugyanis az oliva megemeli az égési hőfokot, a vaj pedig ízesebb mint bármilyen zsiradék). Ezt legjobb ha egy ragadhatatlan serpenyőben tesszük. Ha már forró, helyezzük bele hengereinket és süssük meg minden oldalon, nem baj ha a széle már kezd bebarnulni. Az se baj ha a hengereket már előre elkészítjük, mert így pácként is működhet az olívás-paradicsomos-bazsalikomos varázsmasszánk.

Tálalhatjuk salátával (amibe a maradék masszát belekeverve új dimenzió nyílik a saláták terén) vagy vajon futtatott fokhagymás spenóttal, vagy akár egy kis parmezános-rukkolás krumplipürével! A megmaradt masszát pirítósra kenve..... áááá... majd meglátjátok. Jó étvágyat!

Kurunczi Anita (Lidl marketing vezetője)

19382.w.jpg

Muszaka

Hozzávalók:
1 kg padlizsán
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 EK olaj
40 dkg pulyka darált hús
csipetnyi őrölt kömény
csipetnyi édes nemes pirospaprika
30 dkg paradicsom
1 EK sűrített paradicsom
8 dkg reszelt sajt
1 EK petrezselyemzöld apróra vágva

Elkészítése:
A padlizsánok felét hosszában félbevágjuk, húsukat bemetsszük és 160 fokos sütőben puhára sütjük. A maradék padlizsánt hosszában vékonyan felszeleteljük, megsózzuk, hogy kieressze a levélt, majd fél órát pihentetjük. A vöröshagymát és a fokhagymát is apróra felszeleteljük, majd olajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, kevergetjük és 1-2 percig pirítjuk. Az időközben megsült padlizsánok belsejét kivájjuk és a húshoz adjuk. Hozzáadjuk a fűszereket (só, bors, kömény, pirospaprika) és sűrű kevergetés mellett addig főzzük, amíg a levét elpárologtatja.
Hozzáöntjük a paradicsomot (a héját előtte eltávolítjuk) és a sűrített paradicsomot, petrezselyemzöldet, majd takaréklángon 15-20 percig rotyogtatjuk.
Közben a sóban beáztatott padlizsánokat leöblítjük, a nedvességet felitatjuk róluk, és forró olajban kisütjük.
A sült padlizsánszeleteket egy tepsi aljába helyezzük, ráöntjük a ragut, rá reszelt sajtot szórunk, majd ismét padlizsánokkal folytatjuk, aztán a ragu és ismét sajtot szórunk rá. 180 fokon, kb fél óra alatt elkészül a sütőben.

A muszaka mellé legszívesebben könnyű vörösbort kínálok.

Mautner Zsófia (gasztronómiai szakíró)

Sült spárga&fokhagymás burgonya

Hozzávalók (4 személyre):
1 csomag zöld spárga (1/2kg)
1 csomag fehér spárga
½ kg apró szemű burgonya (pl. kiflikrumpli)
25 dkg koktélparadicsom
12 gerezd fokhagyma
friss kakukkfű
olívaolajsó, bors
egy ek-nyi olvasztott vaj, pici barna cukorral keverve
fél csokor friss petrezselyem
opcionális: reszelt citromhéj, reszelt parmezán, fekete olajbogyó

Spárgában nálam a top favorit a sült spárga, ritkán készítem másképp. A világ legegyszerűbb dolga: a spárgákat (zöldből is, fehérből is lehet készíteni, bár ilyen módon elkészítve a zölddel szeretem jobban) megtisztítom, további felhasználástól függően vagy egészben, vagy néhány centis darabokra vágva összeforgatom olívaolajjal, lazán szétterítem egy alufóliával kibélelt tepsin, sózom, borsozom (aztán jön egy trükk, amit valahol olvastam és nekem nagyon működik: a spárgát meglocsolom icipici –épp csak egy teáskanálnyi olvasztott vaj és barna cukor keverékével). A sütőben 220C-on (gáz 7) a spárgák vastagságától függően 15-20 perc alatt sütöm meg. Ezalatt megpuhul, de al dente marad, megmarad a friss spárga íze, kívül szépen megpirul. Ez már így önmagában egy tökéletes tavaszi vacsora, de lehet tovább variálni. Salátával, más zöldségekkel keverni, tésztavacsorát rittyenteni vele kis baconnel, pármai sonkába tekerni, megszórni parmezánforgácsokkal, rántottát, vagy folyós közepű lágy tojást tenni rá, hajszálvékonyra szeletelt sült csirkemellel, vagy steak-kel és pirított szezámmaggal, szójaszószos mézes öntettel összeforgatni, a lehetőségek tára végtelen.

Elkészítése:
A sütőt előmelegítem 220C-ra (gáz 7) A krumplit mérettől függően félbe, vagy negyedekbe vágom. Összeforgatom az olívaolajjal, friss kakukkfűvel, fokhagymagerezdekkel, sóval, borssal és kiterítem egy alufóliával bélelt tepsire. Kb. 45 percig sütöm. Közben előkészítem a spárgát. A zöldet általában könnyebb előkészíteni, a fehérnél gyakrabban fordulhat elő, hogy fás a szára. Lehetőleg nagyjából azonos vastagságú spárgákat próbáljunk beszerezni). A fent leírt módszerrel (azaz olívaolajjal, sóval, borssal összeforgatva tepsire borítom, meglocsolom a vajjal. 30 perc után beteszem a krumpli mellé/alá, így egyszerre sül meg. Ha nem fér be, akkor rögtön a krumpli után, nem baj, ha a krumpli nem forró. A megsült krumplit és spárgát összekeverem, hozzáadom a félbevágott koktélparadicsomot, a sült fokhagymagerezdeket és megszórom jó sok friss petrezselyemmel. Lehet hozzáadni pici reszelt citromhéjat, vagy reszelt parmezánt, más friss zöldfűszereket, fekete olajbogyót, meg ami még tetszik. Langyosan tálalom köretként.

(forrás: www.chiliesvanilia.blogspot.com)

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

A New Balance a legendás szürke színét ünnepli, a legnagobb sztárok pedig odáig vannak érte!

Promóciók

Továbbra is Magyarország vezető márkái között a SPAR

Kép

10 sztár, aki mesébe illő Vera Wang esküvői ruhában mondta ki a boldogító igent

Vera Wang neve már teljesen összefonódott az esküvői divattal: ő diktálja a trendeket. Nem véletlen, hogy a sztárok is vele terveztetik meg esküvői ruháikat. Most mutatjuk a 10 legszebbet!

Kép

5 sportcipő, amit imádnak a stílusos nők 2024-ben - most ezek a legnépszerűbbek!

Nem kell félni! Ugyanis idén se maradunk menő sportcipők nélkül!

Kép

Újabb 7 elképesztően hangulatos vár Magyarországon

Ismét megmutatjuk, miért érdemes egy kirándulás alkalmával hazánk várait megcélozni!

Kép

Heti horoszkóp május 13-19.: az Ikrek a sarkukra állhatnak valakivel szemben, a Szüzek tudatosan tervezik a jövőjüket

A csillagok május közepére is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a heti horoszkópodat!

Kép

9 napsütéses film, ami érdekes ragyogást hoz az életedbe: ezek a legjobb fényben fürdő alkotások

Van vidámság, de szatíra és horror is: ezek a legjobb napfényes filmalkotások.