Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

5 tévhit az Y generációról: ilyenek valójában az ezredfordulósok

5 tévhit az Y generációról: ilyenek valójában az ezredfordulósok

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

A párnatrükk már a múlt: ezzel a szuper módszerrel még többet spórolhatsz repülés során

Igen, felvihetsz még több mindent a repülőre anélkül, hogy fizetnél érte. Mutatjuk, hogyan!

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
Az Y generáció egyáltalán nem hasonlít elődeire, ezért rengeteg a félreértés körülöttük.

Y generációnak szokás együttesen azokat nevezni világszerte, akik a nyolcvanas évek közepe és a kilencvenes évek közepe, vagyis 1985 és 1995 között születtek. Az ő szüleik többnyire a baby boomer generáció tagjai, illetve azok az X generációsok, akik korán váltak szülővé. Az Y generáció alapvetően különbözik a megelőző generációktól, így a „milleniálok” nagyon kevés megértést kapnak az idősebbektől, éppen ezért sok-sok tévhit van jelen a fejekben róluk. Nézzünk is meg egy párat!

Nem szeretik a házasságot

Mondjuk ki: az Y generáció szülötteinek sokkal több a lehetősége fiatalon, mint elődeinek, különösen igaz ez a nőkre. Ennek fényében érthető, miért tűnik úgy, mintha ezek az emberek utálnák a házasságot. Ma már az önmegvalósítás, a karrier is fontos szempont, sokan szeretnék megtapasztalni a teljes szabadságot, mielőtt lehorgonyoznak valaki mellett. Az azonban nem igaz, hogy nem akarnak elköteleződni, a többség azt lőtte be, 35-40 éves kora körül hatalmas esküvőt csap.

Randi appokon ismerkednek

Az idősebb generációk nagyon szeretik azzal ugratni a milleniálokat, hogy azért használják a randi appokat, mert nem mernek személyesen ismerkedni. Ebben nincs igazság, egyszerűen arról van szó, hogy megváltozott a világ és ma már nincs annyi lehetőség munka mellett a személyes ismerkedésre.

Saját lakás, kössz nem!

A milleniálok egy olyan időszakban fiatal felnőttek, amikor az eddigieknél sokkal nehezebb például egy saját otthont venni, a többség albérletben, lakótársakkal lakik. Éppen emiatt már nem is olyan nagy cél a saját lakás, szívesebben költenek élményalapú dolgokra, ezek fontosabbak a számukra.

Nehéz velük dolgozni?

Az idősebbek körében elterjed nézet, hogy az Y-okkal nehéz együtt dolgozni. Ez azonban butaság, nagyszerűen együtt lehet velük dolgozni, azt viszont nem engedik, hogy kizsákmányolják őket és rabszolgát csináljanak belőlük. Ezt élik meg az idős, „klasszikus” munkáltatók afféle rossz magaviseletként, lázadásként. Az Y generáció azonban tudja, mennyit ér a munkája és a szakértelme, éppen ezért megköveteli az árát.

Telófüggők

A baby boomer szülők teljesen ki vannak akadva azon, hogy gyerekeik kezében állandóan ott van az okostelefon. Imádják azt szajkózni, hogy az ő idejükben még egymásra figyeltek, nem a képernyőre. Ez azonban csak részben igaz, okostelefon ugyan nem volt, de hatalmas napilapok, amik mögé szívesen bújtak el az emberek a buszon, metrón, villamoson vagy otthon a fotelben, igen.

Ezt se hagyd ki!

Galéria / 8 kép

8 népszerűtlen vélemény a 2000-es évek elejéről, amivel minden Y-generációs egyetért

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Napi horoszkóp január 31.: a Szüzek szokatlan dologra vállalkoznak, a Nyilasoknak érdemes a határaikon belül maradniuk

A csillagok a hónap utolsó napjára is izgalmas üzeneteket küldtek, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

A férjem megcsalt, én mégis vele maradtam: elárulom, hogy miért

Ez egy egyáltalán nem mindennapi történet, ami sok megértést és empátiát igényel...

Kép

Te is alufóliával takarod le az ételmaradékot? Eláruljuk, miért nem kellene

Kiderült, hogy nem ez a legideálisabb módja annak, hogy elcsomagold a maradékot. Eláruljuk, mit érdemes tenned helyette.

Kép

Gyakori hibák, amit az újdonsült házasok közül a legtöbben elkövetnek

Éppen arra készülsz, hogy kimondd az igent a szerelmednek, esetleg már meg is tetted? Akkor fogadd meg a most következő tanácsokat, hogy boldogan élhessetek, míg meg nem haltok.

Kép

Nem tér vissza A Bridgerton család egyik főszereplője a 3. évadban

Sajnáljuk, hogy tőlünk kell megtudnod, de Regé-Jean Page után újabb sztár intett búcsút a Netflix sikersorozatának, szóval az következő szezonban már két fontos karaktert hiányolhatunk a történetből.