Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Wooferendum, avagy a kutyafáját Brexit!

Wooferendum, avagy a kutyafáját Brexit!
Facebook
Twitter
Pinterest
Londonban vasárnap kutyák és gazdik vonultak fel a Brexit ellen tiltakozva. Hogy miért kutyákkal? Kinek a képét lehetett lepisilni és mi lesz az Eu-s állat útlevelekkel? Olvassátok el Lilla beszámolóját, egyenesen a helyszínről.

2018. október 7. London - Wooferendum

Lilla O'Connor írása.

Sokan gyűltünk ma össze Londonban, sok száz kutyával, hogy egy új népszavazást (#peoplesvote) követeljünk a Brexit lehetséges felvázolt változatai kapcsán.

A tömeg a Pall Mall-on gyülekezett, majd a Parlamenthez sétált, hogy gazdik és négylábúak csatlakozannak a Brexittel való nem egyetértéshez, ami sokak szerint Angliában a 2016-os szavazás óta mar a többség.

A kutyamóka másik célja, hogy Brexit után a jelenlegi szervezetlenség közepette megszűnik majd az Egyesült Királyság számára az EU állat útlevél is, amely kedvenceink EU-n belüli szabad mozgását teszi lehetővé. Sok más elengedhetetlen fontosságú jogi kérdés tisztázatlanságához hasonlóan, nem született semmiféle döntés arra vonatkozóan sem, hogy mi, Angliában élő gazdik, hogyan utazhatunk majd állatainkkal az EU területére 2019. március 29. után, vagy hogy EU-s állampolgárok ide utazása esetén mi a szabályozás.

Kép
forrás: Lilla O'Connor saját fotó

A vasárnapi állatbarát tüntetés csak egy kis előzetese volt annak ami két hét múlva, október 20-án következik, egy óriási tömegeket megmozgató #peoplesvote tüntetés körvonalazódik, az EU elhagyásának kérdésében való új népszavazásért.

A kutya parádén volt minden fajta kutyus, zászlókban, különböző jelmezekkel beöltöztetve vagy festett arccal: beagle, weimari vizsla, agár, spániel, husky sőt még magyar vizsla is.

Kép
forrás: Lilla O'Connor saját fotó

A találkozó pontnál kiragasztott pisilő állomásokon, sok "kedves" politikus képére lehetett pisilni, mint például Boris Johnson, akik vízió nélkül, különböző gyarmatosító álmokat kergetve, saját érdekeiket az ország érdekeivel ellentétbe helyezve a (nem annyira) Egyesült Királyságot próbálják az EU-ból kirángatni.

A nagyméretű kutyaséta kedvesen és vicces módon próbált rámutatni az EU-tól való elválás problémáira, talán egy pár embernek fel is kelti a figyelmét a demonstráció ilyen rendhagyó, "négylábú" módja.

Kép
forrás: Lilla O'Connor saját fotó
Kép
forrás: Lilla O'Connor saját fotó

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Kép

3 csillagjegy, akinek negatív hatással lesz az életére az áprilisi telihold

Ezek a csillagjegyek nem fognak örülni az áprilisi teliholdnak!

Kép

Így nézett volna ki a Trónok harca Disney-meseként

Ha van valami, ami távolabb áll George R. R. Martin regényeitől és azok feldolgozásától, akkor az a rajzfilmes műfaj.

Kép

Sztárok, akik nyilvánosan estek egymás torkának, erről pedig videó is készült

Hiába a siker, a sok pénz vagy éppen a rajongók imádata, a sztárok olykor-olykor vannak olyan nárcisztikus természetűek, hogy képesek élőadásban neki menni egy másik híres embernek.

Kép

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép

5 szokás, ami jelentősen növeli a szívroham kockázatát: nem csak a dohányzás káros

Szomorú, de az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt az 50 év alattiaknál jelentkező szívroham. Ez pedig olyan jellegű, egyértelműen káros szokásokra vezethető vissza, mint a dohányzás vagy éppen az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód. De nézzük is, pontosan melyek ezek, és hogyan tudod megelőzni a súlyos szívbetegségek kialakulását.