Cikkek neked
Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!

„A like természetesen az együttérzés jele!” – avagy hogyan gyászolunk ma az online korszakban?

„A like természetesen az együttérzés jele!” – avagy hogyan gyászolunk ma az online korszakban?
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Beköszöntött az online gyászolás kora. Már nem gyertyagyújtással fejezzük ki a részvétünket és a fájdalmunkat, hanem posztolással, emotikonokkal és üzenetekkel.

Emlékszem, az első személyes élményem az online gyászolás kapcsán az volt, hogy a barátnőm, miután elvesztette közeli hozzátartozóját, elborzadva rám írt, hogy úristen, Andi, a Facebook-oldalára írogat mindenki! Annyira morbid!
És tényleg észvesztő volt nézni a rengeteg üzenetet az adatlapján, a rengeteg szomorú és sírós emotikont. Először arra gondoltam, hogy te jó ég, mi ez?

Aztán arra, hogy ez még talán jó is. Mert már az egyetemen is tanultam: Magyarországon a gyásznak nincs hagyománya, ami baj.
Régen nem véletlenül jajgattak a siratóasszonyok a nyitott koporsó mellett, és nem véletlenül kapott szerepet a vallás, a szentmise, amit az elhunyt tiszteletére tartottak meg. A halotti tor is kiemelt szerepet játszott abban, hogy a gyász folyamata elkezdődjön, és a fájdalmat feldolgozzuk. Ezek a szokások azonban feledésbe merültek, és egy óriási tátongó űrt hagytak maguk után, amit a közösségi oldalak töltenek be.

A cikknek még koránt sincs vége! Ha kíváncsiak vagytok, miért nem baj a Facebookon történő gyászolás, IDE KATTINTVA elolvashatjátok!

Kép

A VOUS.hu és a JOY.hu stratégiai együttműködést kötött, hogy a két olvasótábor még több izgalmas, érdekes témát olvashasson. Mostantól naponta találkozhattok a VOUS szerzőinek cikkeivel itt nálunk, és mi is vendégszerzősködni fogunk új barátnő-oldalunknál, a VOUS.hu-nál. További jó olvasgatást, VOUS- és JOY-lányok!

Ilyen sokat változtak 100 év alatt kedvenc kutyafajtáink

Több évszázada élnek a kutyák és az emberek nagyon közeli kapcsolatban, mára már családtagok, munkatársak, segítők – fajtájuktól és természetüktől függően. A kutyafajtákat az ember nagyon is tudatosan hozta létre és alakítja a mai napig . Ezek a "formálgatások" azonban nem mindig válnak a kutya javára.

Igen, jól olvasod: a válószelfi az új őrület az interneten - te képes lennél ilyesmire?

Szakítani sosem jó dolog, elválni pedig ha lehet, még ennél is rosszabb – de nem mindenki szerint!

A kereséshez kezdj el gépelni!