Cikkek neked
Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!

A szülés az új szingliség? – Trendek a családi állapotok körül

A szülés az új szingliség? – Trendek a családi állapotok körül
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Szerencsére a magazinok címlapjain fiatal, huszonegy-két éves anyákkal éppúgy találkozunk, mint azokkal a nőkkel, akik jóval a negyvenedik születésnapjuk után vállalták az első babát. Nemzetközi fronton a 24 évesen gyereket vállaló Adele éppúgy menő, mint a 41 évesen szülő Mariah Carey, hazai terepen pedig Csobot Adél 21 éves korban bekövetkezett anyaságának éppúgy örülünk, mint Pásztor Annáénak, aki 41 évesen szült először, és ma már a harmadik gyereket tervezi. Lassan megszokjuk, hogy mindenki életében máskor jön el a pont, amikor családot alapít, és akkor sem történik tragédia, ha valaki úgy dönt, hogy egész életében gyermektelen, netán emellé még egyedülálló is marad.

„Szinglinek” lenni sosem divat volt, csak felszabadító érzés kimondani, hogy ilyen is van
Rengeteg cikkben olvasok arról, hogy a „szingliség” egyfajta modern divathóbort, aminek több tucat fiatal dől be: élvezik az életet, buliznak, utaznak, a karrierjüknek szentelik minden idejüket, nemritkán boldog-boldogtalannal ágyba bújnak, aztán harminc fölött beparáznak, hogy eljárt fölöttük az idő, ketyeg az óra, és kétségbeesetten próbálnak tartós kapcsolatot kiépíteni. Akiknek ez nem jön össze, azoknak marad a magányos gyerekvállalás, esetleg a mesterséges megtermékenyítés ridegsége, hiszen társat találni bármikor lehet, de a gyerekvállalás biológiai keretei ehhez képest viszonylag szűkek.
Míg konzervatív berkekben a „szingliséget” szívesen ábrázolják önző, rossz döntésként a korai családalapítással szemben, fontos tudni, hogy az életünket, egészségünket, jóllétünket érintő kérdéseket sosem múlékony trendek alakítják, hanem a lehetőségek, amelyek a rendelkezésünkre állnak.
Azzal, hogy ma – őseink idejével ellentétben – már nem kötelező húszéves korig férjhez menni és minden évben gyereket hozni a világra, hanem a nő és a férfi önállóan is élhet, egyre többen vállalják fel azt, amit lehetőség híján évszázadokon keresztül nem tehettek: nem mennek bele a család nyomására méltatlan, de praktikus kapcsolatokba, és a közösség érdeke helyett a saját egyéni boldogságukat tartják szem előtt.

A cikk itt még nem ért véget! A folytatásért KATTINTSATOK IDE!

Kép

A VOUS.hu és a JOY.hu stratégiai együttműködést kötött, hogy a két olvasótábor még több izgalmas, érdekes témát olvashasson. Mostantól naponta találkozhattok a VOUS szerzőinek cikkeivel itt nálunk, és mi is vendégszerzősködni fogunk új barátnő-oldalunknál, a VOUS.hu-nál. További jó olvasgatást, VOUS- és JOY-lányok!

Miért mondj NEMET a kutyás társkeresőre

Óriási felháborodást váltott ki az egyik kereskedelmi csatorna reggeli műsorában bemutatkozó új kutyás „szolgáltatás”, mely érthetetlen és felfoghatatlan módon teljesen szembemegy a felelős kutyatartás alapvető szabályaival és elfogadott normáival.

Cseppet sem szokványos! Ez a nő a koszorúslányok helyett fiúkkal készített esküvői fotósorozatot

A cuki és megható esküvő előtti fotókért mindenki odavan. Rebeca Abrantes viszont kisebb problémával nézett szembe, amikor elkezdte szervezni a fotózást: nem voltak olyan barátnői, akik részt vettek volna rajta.

Amikor Kate Middleton még csak kísérletezett a ruhákkal – 20 fotó, ami akkor készült, amikor Katalin és Vilmos csak randizgattak!

Katalin hercegné stílusa most maga a tökély, ám volt idő, amikor ő sem mindig tudta, mi áll jól neki.

Szabad edzeni, ha megjön? Ez a fitneszes csaj tudja a választ!

Egy hónapban bizony van pár nap, amikor lehet, hogy még az edzés sem esik jól... Vajon ilyenkor szabad sportolni – vagy jobb a pihenés?

A kereséshez kezdj el gépelni!