A nap cikke

Őrült történet! Ezt a fiatal lányt kitiltották a strandról, mert túl szexi a fürdőruhája – Szerinted is az?

Ettől hangos most az egész internet!

Még több olvasnivaló

Csókcsata és romantikus nyaralás: íme Rihanna titokzatos, új pasija

Ki lehet A. D.? Íme, minden potenciális jelöltünk + 12 spoiler a PLL záróepizódjából, egyenesen az írónőtől

Nem csak a fenekedet teszed tönkre, ha túl sokat ülsz rajta: az alvópopsi-szindróma hatása rémesebb, mint gondolnád!

Vegyél egy mély levegőt: 14 szelfi, amelynek láttán tuti, hogy alaposan átgondolod az életedet!

Egy kezdő anyuka küzdelmei 12 szókimondó képregényben

Majdnem 16 év kellett, hogy feltűnjön: ez a világhírű színésznő is szerepelt a Harry Potterben 11 éves korában!

Csak 30 perc! 3 street food-kaja, amit szinte hétről hétre elkészítek otthon, mert képtelen vagyok megunni

Ide is eljutottunk: Íme a ruha, ami kalapokból készült!

A burkinitilalomnak vége, de vajon milyen ruhadarabot tiltanak be legközelebb?

A burkinitilalomnak vége, de vajon milyen ruhadarabot tiltanak be legközelebb?
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
A sorozatos burkinibotrányokra adott válaszként a franciák sok helyen burkinitilalmat vezettek be. A francia államtanács a napokban aztán eltörölte a több mint harminc francia városban és kisebb településen érvényben lévő tilalmat, így megint mindenki azt hord a strandon, amit szeretne. Na de miért is veszélyes, ha a hatóságok, illetve az állam írja elő, hogy mit viselhetünk?

Nem csak vallási okokból születhet ilyen döntés, akárhogy is: tartsuk tiszteletben
Természetesen minden embernek joga van megélni saját spiritualitását, és saját, ehhez kapcsolódó hittételeit, rítusait egészen addig, amíg ez másokat nem sért, nem káros. A burkini egy egyszerű ruhadarab, amit ráadásul nem csak a muszlim nők hordanak: sok ortodox zsidó, illetve egyes keresztény körökhöz tartozó csoport tagjai is elfedik testüket, ha koedukált strandra mennek, ahol idegen férfiak is vannak.

Ne feledkezzünk meg ugyanakkor arról, hogy sokak számára a burkini nem (csak) vallásról szól, hanem egyfajta feminista állásfoglalás is egyben: a nő maga rendelkezik arról, hogy ki látja a testét, és nem akarja azt, hogy a teste alapján ítéltessen meg. Ha jobban belegondolunk, valóban abszurd kettős mérce ez: ha a nő testéből túl sok látszik, ne csodálkozzunk, ha beszólnak neki, zaklatják, netán megerőszakolják („minek mutogatta magát nyilvánosan egy szál semmiben?”), ám ha elfedi a testét, megint csak hibás: minek különcködik? Jól láthatjuk, hogy sokaknak semmi se jó...

Amennyiben betiltható egy egyszerű ruhadarab biztonsági kockázatokra hivatkozva, akkor felmerül a kérdés, hogy vajon mi lesz a következő lépés az erőszakos homogenizáció jegyében.

A válasz a cikk folytatásából IDE KATTINTVA KIDERÜL!

A VOUS.hu és a JOY.hu stratégiai együttműködést kötött, hogy a két olvasótábor még több izgalmas, érdekes témát olvashasson. Mostantól naponta találkozhattok a VOUS szerzőinek cikkeivel itt nálunk, és mi is vendégszerzősködni fogunk új barátnő-oldalunknál, a VOUS.hu-nál. További jó olvasgatást, VOUS- és JOY-lányok!

5 Carrie-szett, amit újra menővé varázsoltam

Carrie Bradshaw stílusa sok hölgynek adott bátorságot a kísérletezéshez az ezredforduló környékén – és itt most a divatra gondolok, természetesen. ;) Új trendeket indított útnak, de sajnos semmi nem tart örökké. Úgyhogy most megnézzük, miként tudjuk felfrissíteni néhány szettjét, ami nem úgy öregedett, mint a jó bor.

Csókcsata és romantikus nyaralás: íme Rihanna titokzatos, új pasija

Úgy fest, jó társasága van a világsztárnak...

Napi horoszkóp június 28.: az Ikrek egy kis koncentrációval nagy eredményt érhetnek el, a Rákok kecsegtető üzleti ajánlatot kapnak

Ma is érdemes elolvasni a horoszkópod, mert ismét izgalmas üzeneteket tartogatnak az egyes csillagjegyek!

Kitiltották az állatidomár-számokat a romániai cirkuszokból

Néhány kivételtől eltekintve nem szerepeltethetnek ezentúl állatokat előadásaikban a romániai cirkuszok és vándortársulatok: az erről szóló törvényt pár napja fogadta el a román képviselőház.

A kereséshez kezdj el gépelni!