Cikkek neked
Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!

Óvodások (rém)álom országban – avagy mit tegyünk, ha sírva riad éjjel a gyerek?

Óvodások (rém)álom országban – avagy mit tegyünk, ha sírva riad éjjel a gyerek?
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
A gyerekek sokszor félnek a sötétben, néha rémálmaik vannak, sőt esetenként félelmetes éjszakai felriadásokat produkálnak. Mit tehet a szülő, ha sírva riad fel éjjel a gyereke? Mi okozza ezt? Mikortól álmodnak a gyerekek? Ezekre keressük a választ.

Teljes sötétség: kapcsoljuk ki az éjjeli fényeket!
Szinte már köztudott, hogy a jó és pihentető alváshoz teljes sötétség szükséges. Éjjel ugyanis teljes sötétségben termelődik a melatonin, az a hormon, amit csak úgy szoktak emlegetni, az alvás szabályozója. A legkisebb fény is visszaszorítja ennek a termelődését, ami hátráltatja a pihentető alvást. Érthető, hogy ha a gyerek fél a sötétben, akkor beszerzünk egy éjszakai fényt, de arra ügyeljünk, hogy amikor már mélyen alszik, kapcsoljuk ki, semmi szükség rá, hogy egész éjjel világítson.
Mumusriasztó és társai
Ha a gyerek az ágy alatt, a szekrényben vagy az ajtó mögött rejtőző szörnyektől fél, akkor megoldás lehet, ha a mese és a lefekvés előtt együtt ellenőrizzük ezeket a helyeket. Ha ez nem lenne elég, akkor készítsünk együtt mumusriasztót – nekünk van egy mesekönyvünk, amiben egy szuper prototípus található: csengőkkel, zseblámpákkal, minden olyan eszközzel felszerelt, ami garantáltan elijeszt egy mumust.


A cikk itt még nem ért véget! HA KÍVÁNCSIAK VAGYTOK, A FOLYTATÁSRA, VALAMINT ARRA, MI IS PONTOSAN AZ A PAVOR NOCTURNUS, KATTINTSATOK!

Kép

A VOUS.hu és a JOY.hu stratégiai együttműködést kötött, hogy a két olvasótábor még több izgalmas, érdekes témát olvashasson. Mostantól naponta találkozhattok a VOUS szerzőinek cikkeivel itt nálunk, és mi is vendégszerzősködni fogunk új barátnő-oldalunknál, a VOUS.hu-nál. További jó olvasgatást, VOUS- és JOY-lányok!

A kereséshez kezdj el gépelni!