Cikkek neked
Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!

Csalónapot tartanál? Felejtsd el! De van egy jó hírünk is az életmódváltóknak

Csalónapot tartanál? Felejtsd el! De van egy jó hírünk is az életmódváltóknak
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Biztos hallottál már arról, hogy a testépítők a szigorú diétájuk mellett időnként tartanak egy-egy csalónapot. Van, aki a heti egynapos kilengésre esküszik, van, aki csak egy étkezést enged meg magának. Mások szerint 20 naponta kell egy napot tartani, és van, aki szerint rendszertelenül, néha kell egyet beiktatni a diétába. De mi is ez pontosan?

A csalónap célja nem az, hogy valami finomat ehessenek, vagy hogy kicsit lazíthassanak. A csalónappal tulajdonképpen a szervezetüket csapják be, ha ugyanis a megszokottnál sokkal kevesebb kalóriát visznek be heteken keresztül, akkor a tesük takaréküzemmódra kapcsol – ezt abból lehet észrevenni, hogy lelassul a zsírleadás. Ez egyfajta túlélőmechanizmus, ami az évezredek alatt segített az emberiségnek a fennmaradásban, azonban manapság a minimum testzsírszázalékot hajszolók rémálma lett.


De mi a helyzet a te esetedben, ha te nem arra készülsz, hogy apró bikiniben mutogasd leszálkásított testedet a színpadon, hanem életmódot szeretnél váltani, és hosszú távon szeretnél egy egészséges, jól működő test birtokában lenni? Van egy jó és egy rossz hírem is: A rossz hír az, hogy akkor számodra a csalónap nem létezik. Viszont a jó hír is ehhez kapcsolódik, ugyanis neked sosem kell annyira szigorú diétán lennetek, mint amit a testépítők nyomnak!

A cikk itt még nem ért véget! Ha még többet szeretnétek megtudni a csaló napról és az életmódváltásról, IDE KATTINTSATOK!

Kép

A VOUS.hu és a JOY.hu stratégiai együttműködést kötött, hogy a két olvasótábor még több izgalmas, érdekes témát olvashasson. Mostantól naponta találkozhattok a VOUS szerzőinek cikkeivel itt nálunk, és mi is vendégszerzősködni fogunk új barátnő-oldalunknál, a VOUS.hu-nál. További jó olvasgatást, VOUS- és JOY-lányok!

Kép

Michaletzky Luca, a Vous.hu szerzője:

Pszichológus, vitorlázó, örökmozgó és titokban sellő vagyok. Szeretem az emberi lélek rejtelmeit fürkészni, felfedezni ezt a számtalan belső világot: mind valahogy nagyon hasonlók és teljesen különbözők. Ápolom a test-elme-lélek egyensúlyát, és igyekszem a határaimat feszegetni, folyamatosan fejlődni. Vallom, hogy nincsenek problémák, csak lehetőségek a megoldásra. Emellett imádom a forró, fülledt nyarakat, amiket a vízparton, de inkább a vízben tölthetek, katamaránon vitorlázva, szörfdeszkán evezve, vagy csak egy pár uszonnyal a hullámokba merülve.

Te tartottál eddig csalónapot?

A kereséshez kezdj el gépelni!