Villámgyors kávés fagyi, amit 2 lépésben elkészíthetsz
Nagyon hamar megvan, és csak néhány hozzávalóból áll. Érdemes kipróbálni a nyár egyik legfinomabb desszertjét!
James Carter kávéspecialista a Daily Mailnek árulta el a legújabb tuti receptjét, amit minden kávé- és fagyiimádó szeretni fog. Igazi hűsítő desszert, ami egész napra felpörget, de ami a legjobb benne, hogy mindössze pár hozzávalóból és néhány lépésben elkészíthető. A szakértő nemcsak a mennyei desszert receptjét osztotta meg mindenkivel, de adott még néhány ötletet is a fogyasztásához.
Először lássuk, hogyan készül!
Elkészítési idő: 5 perc
Adag: 1 liter
Hozzávalók:
- 300 ml habtejszín 30-35%-os
- 175 g sűrített tej
- 2 ek őrölt kávé
- 1 ek vaníliakivonat
- 1 csipet só
Így készül:
1. Konyhai robotgéppel keverd egyneművé az összes hozzávalót, nagyjából 5 percig, míg levegős textúrát nem kapsz.
2. Öntsd jól záródó tárolóedénybe a fagyit és tedd mélyhűtőbe legalább 6 órára. Még jobb, ha egész éjszaka pihenteted.
Plusz tippek a kávéspecialistától
- Lágyabb textúráért adhatsz hozzá egy kis alkoholt, mondjuk kávélikőrt. Az alkohol sosem fagy meg, így a fagyi a fagyasztóból kivéve azonnal fogyaszthatóvá válik.
- Ha teheted, keverj a receptbe még két evőkanál kávészirupot az extra ízélményért.
- Próbáld ki különböző topingokkal, hogy megtaláld azt, amelyikkel leginkább ízlik neked.
- Persze ne csak öntetekre gondolj: morzsolt keksz, fahéj és csokidarab is kerülhet a tetejére.
- Melegítsd fel a fagyis kanalat forró vízben, hogy könnyebben ki tudd adagolni.
- Két cookie közé is kenhetsz a fagyiból, teljesen más ízélményben lesz részed.
Ezt olvastad már?
A legnépszerűbb kávévariációk és magyarázatuk