Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség
Sztárok

Néha neked is túl kell tenned magad az ő exbarátnőjén

Néha neked is túl kell tenned magad az ő exbarátnőjén

július 6

kos 03.21 - 04.19

Nem úgy alakul a helyzet, ahogyan eltervezted, ám...

bika 04.20 - 05.20

Általában elég vakmerő vagy, nem igazán ijedsz meg...

ikrek 05.21 - 06.21

Egy hozzád közel álló személy nagyon komoly dologban...

rák 06.22 - 07.22

A hét első napja olyasfajta változást tartogat számodra,...

oroszlán 07.23 - 08.22

Úgy érzed, olyasfajta dolgokkal kell most megbirkóznod, ami...

szűz 08.23 - 09.22

Bejönnek a számításaid, úgy néz ki, hogy az...

mérleg 09.23 - 10.22

Úgy érzed, minden igyekezeted ellenére sem találod valakivel...

skorpió 10.23 - 11.21

Valaki a környezetedben olyasmire késztetne, amihez abszolút nem...

nyilas 11.22 - 12.21

Nagy lépésre szántad el magad, most jött el...

bak 12.22 - 01.19

Olyasmire készülsz, ami nem mindig történik meg veled,...

vízöntő 01.20 - 02.18

Azt hitted, végeztél már egy feladattal, rá kell...

halak 02.19 - 03.20

Hosszú ideje rágódsz egy bizonyos dolgon, nagyjából folyamatosan...

Elolvasom végigMegnézem
Facebook
Twitter
Pinterest
Előbb-utóbb szinte biztos, hogy találkozol vele. Élőben vagy a virtuális világban, egy-egy szófordulatban vagy éppen „minden félrecsúszott nyakkendőben”. A nővel, aki előtted járt. Az ÉVA magazin írása.

Ez a cikk az Éva magazin egyik korábbi számában jelent meg először.

Erős koccanás. Ahogy a villa odakoppan a tányér szélére. Nem csaptad oda, épp csak egy kicsit sikerült erőteljesebbre a mozdulat az illendőnél – ahhoz azonban mégis elég volt, hogy a Kedves rád pillantson a félbehagyott mozdulat közepén. Öt másodperce pittyent meg a telefonja az asztal szélén, ahhoz nyúlt éppen. Öt másodperccel ezelőtt a kijelzőn megjelent a chatbeszélgetést kezdeményező nő profilképe. Az exé.

Aki úgy néz ki, mint egy fotómodell!

Elég nyomasztó érzés tud lenni, amikor az ex látszólag mindent megtestesít, ami belőled vagy az életedből hiányzik. Persze, ilyenkor – rögtön a belesápadást követő hatodik másodpercben – felszisszensz: biztos, hogy meg van csináltatva a melle; tutira egész nap nem eszik egy falatot sem, de még azt is lemozogja a jógaedzésen; az a luxusóra a csuklóján vajon mennyibe kerülhetett?

Megnézed magad a tükörben, mindenféle pózokban, belemosolyogsz a szelfikamerába, és győzködöd magad, hogy más karakter vagy ugyan, de semmivel sem nézel ki rosszabbul, mint ő. Ennél egy fokkal nehezebb lenyelni a békát, ha hasonló az a bizonyos karakter. Te is mondjuk félhosszú, barna hajú, nagy szemű nő vagy, meg az ex is – csak ő épp jobb kiadásban. Ilyenkor könnyű azon elkezdeni kattogni – főleg, ha kevés az önbizalmad –, hogy vajon a Kedves őt kereste benned? Azért vagytok együtt, mert rá emlékezteted?

Te nem tudsz ennek a képnek megfelelni. Nem is akarsz. Te több akarsz lenni, jobb, az egyetlen, a mindent felülíró, az igazi.

Van, aki ilyenkor azonnali renoválásba kezd: arcmaszkot fel, fodrászhoz el, edzőterembe le, magassarkú elő. És mintha jólesne gyötrődni – vagy motivációt szerezni – újra és újra megnézed azokat a bosszantóan jó képeket az exről.

Ami továbblendít: Valamiért véget ért az a kapcsolat, és most már te vagy porondon. Különben is, ugye te sem csak a külsejéért szereted a társadat? Nyilván ő is így van vele.

Akin megdöbbensz: hogy volt képes vele…?

Mintha egy lavór szutykos vízzel öntöttek volna nyakon. Döbbenten nézel a kijelzőre, nem hiszed el, hogy az a durva helyesírási hibákkal teli poszt tényleg azé a nőé, akit életed párja előtted szeretett. Atyaég. A szekunder szégyen miatt kimenekülsz a közösségi oldalról, inkább, mint hogy az a teljesen értelmetlen kérdés matasson az agyadban: hogy tudott szíved választottja korábban egy ilyen nőbe beleszeretni? Amikor annyira érzékeny, annyira intelligens, annyira művelt… Mit evett ezen a libán? Miről tudtak beszélgetni? Ömlenek a kérdések hosszú, tömött sorban, magadban pedig arra gondolsz, hogy mindenkit minősítenek a választásai – és már kezded is bontani a talapzatot a párod képzeletbeli szobra alól. A helyzetet a férfi még rontani is tudja azzal, ha azt mondja, hogy azért voltak együtt, mert nagyon jól működött köztük a kémia, és fantasztikus volt a szex.

Érdekes módon a nők nagy része jobban képes tolerálni a kevésbé dekoratív; inkább érdekes, mint szép; vagy akár a kifejezetten előnytelen külsejű exeket is, ha azok amúgy okos, intelligens, kedves nők – akkor nem csak érthetőbb a képlet, de a férfi sem nullázza le magát a szemünkben. Nehéz egy olyan férfit tisztelni, aki egyszerűen a vörös vonal alá csúszott azzal, hogy képes volt revüzni egy ostoba, gagyi műszempillás, tűsarkús-miniszoknyás tyúkkal.

Ami továbblendít: Ha ennyire nem súlyos a helyzet, akkor viszont nekiállsz gőzerővel azon dolgozni, hogy mentségeket fabrikálj a Kedvesnek – amiért ő hálás lesz, te meg többé nem hozod elő a témát, hanem inkább igyekszel minél gyorsabban elfelejteni azt a némbert.

Aki nem hagyja békén

Azért lássuk be: az ex személye akkor tud a leginkább zavaró lenni, ha még mindig jelen van a kapcsolatban. Virtuálisan, fizikailag, bárhogy – de nem tágít. Napi tíz üzenetet küld a Kedvesnek, és háromszor hívja: először a defektes kocsija mellől, aztán az autószerelőtől, meg este, amikor három pohár bor után zokogva elmondja, mennyire szereti még mindig. Egy darabig hallgatod, egy picit talán még meg is érted, de aztán elég. A huszadik telefonnál elszakad a cérna. Nem érdekel többé a tetőre mászó macska, a csöpögő csap, az elfelejtett lakáskulcs, a kölcsönadott könyv… Van, akinek hosszabb idő kell, amíg elfogadja egy kapcsolat végét, te pedig maximálisan megértő vagy. De amikor már nyilvánvaló, hogy az ex mindent megtesz azért, hogy közétek furakodjon, és szétválasszon benneteket, akkor az empatikus képességed jó eséllyel egy amőbáéval kezd vetekedni.

A férfiakat az ex túlzott nyomulása vagy apróbb gazságai nem szokták különösebben meghatni, és magától értetődőnek tartják, hogy ezt te pontosan tudod. Ha a társad – a könnyebb ellenállás irányába mozdulva – minden alkalommal az ex rendelkezésére áll, akkor a feszültség előbb-utóbb könnyen sorozatos veszekedéssé fajul, az állandó balhék pedig már valóban képesek komoly károkat okozni a kapcsolatban. Sok férfi ezt egyfajta csapdahelyzetnek éli meg, amelyben nem lehet jó döntést hozni, és ahol nincs jó lépés. Ezért sokan inkább nem csinálnak semmit.

Ami továbblendít: Add meg az időt a párodnak, hogy elszánja magát az ex lerázására. Ám ha továbbra sem áll ki határozottan melletted, akkor nehéz elhinni, hogy már semmit nem érez iránta.

Olvasd el ezt is!

Miért tölti Bruce Willis az ex-nejével a karantént

bűnösélvezet

Nem érdekel
Elolvasom

Akivel talán még mindig van köztük valami

Óh, megérzések legrosszabbika, amikor a szavai, a józan eszed, a logika és a hinni akarásod ellenére folyamatosan ott motoszkál hátul, a tarkód fölött a gyanú: a Kedves és az ex a kívánatosnál sokkal jobban kötődik egymáshoz. Elég idő eltelt már a szakításuk óta, de a jó kapcsolat megmaradt – legalábbis azt mondja Életed Értelme, hogy továbbra is kedvelik egymást, kölcsönösen kíváncsiak a másik sorsára, ezért beszélgetnek annyit. Oké, ezt még érted, az azonban már határozottan tud zavarni, amikor a füled hallatára, elváltozott hangon súgja a telefonba az exnek, hogy aludjon jól… Természetesen tudod, hogy valóban létezhet két ember között olyan típusú érzelem, ami az önzetlen szeretetre hasonlít, de akkor sem feltétlenül érted, miért van erre a másiknak szüksége, ha ott vagy neki te?

Még mindig szereti? Nem tudsz szabadulni a kérdéstől, pedig nagyon szeretnél. Minden idegszáladdal próbálsz neki hinni, hogy szó sincs köztük semmiről, csupán emberbaráti szeretetről. Hogy meggyőzzön, még be is mutat benneteket egymásnak, kínosan telik a félóra a kávézóban, mindenki bénán viselkedik. Te a levegőben vibráló elektronokra figyelsz, mifélék áramlanak köztük, van-e árulkodó pillantás, rebbenés, bármi. Semmi különöset nem tapasztalsz, mégsem nyugodtál meg egészen.

Ami továbblendít: Ha létezik kemény önbizalommegtartó-próba, akkor ez a bizonytalan helyzet az: ha a férfi nem figyel, és rossz arányban adagolja a törődést, akkor egy idő után nagyon rosszul fogod magad érezni a kapcsolatban. Ha viszont elhiszed, hogy tényleg csak mint barát szeretik már egymást, akkor az sem elképzelhetetlen, hogy az exszel végül barátnők legyetek.

Aki végül a barátnőd lesz

Ha hasonló körökben mozogtok, sok a közös ismerősötök, akkor nagy az esélye annak, hogy többször is összefuttok itt-ott. És ha a nőt alapvetően kellemes, kedves, jószívű embernek ismered meg – és biztosan tudod, hogy közte és a Kedves között valóban nem rezegnek már rád nézve veszélyes érzelmek –, akkor szívesen is beszélgetsz vele. Igen, akár róla is – hiszen rajtad kívül ő ismeri a legjobban. Ha az exnek azóta új párja is van, akkor pedig még inkább megvan az esélye a baráti viszonynak. Ha valakinek, neki tutira sírhatsz a telefonba, ha a társad nem vett virágot a szülinapodra – tudni fogja, miről beszélsz.

A továbbiak: Az ex mint barátnő sokat segíthet a mediációban is, ha a kapcsolatotok valamiért rossz időszakban van. A férfiak pedig általában élvezik, ha a jelenlegi és a múltbéli szerelmük jóban van, esetleg néha még húzzák is őt közösen, játékosan. És persze mindenkinek jobb egy baráti kapcsolat, mint a szurkálódás. Ha nagyon közeli barátnőkké váltok, akkor még az is előfordulhat, hogy azután is jóban maradtok a nővel, hogy te is szakítasz a közös Kedvessel.

Aki már nem él

Ha olyan helyzetbe kerültél, hogy az ex láthatóan erősen jelen van a Kedves életében, ám ez a jelenlét nem a baráti körben, a munkahelyen, vagy a közösségi térben ölt testet, hanem egy polcon álló, mosolygós fotóban, egy kialudt mécsesben, egy fekete szalagból kötött masniban a virágváza nyakán, akkor valószínűleg a legnehezebbel kell megküzdened: valakinek az emlékével. Valakiével, aki valaha ott élt mellette, a férfi mellett, akit szeretsz. A képekről visszanéző hamvaspiros arcon már rég nem mosolyog a szem – évek teltek el azóta, hogy lecsukódtak, örökre. Biztosan voltak rossz periódusok az ő kapcsolatukban is, ám az ember ilyenkor inkább a szép pillanatokat konzerválja, azokat őrzi meg.

5 dolog, amit jobb, ha nem posztolsz a kapcsolatodról – még akkor sem, ha nagyon szerelmes vagy

Párkapcsolatom

Nem érdekel
Elolvasom

Ami továbblendít: Kérdezhetsz róla – ha őszintén érdekel, a férfi valószínűleg mesélni fog –, de gondold meg jól, el tudod-e viselni, ha esetleg azt hallod, hogy nála csodálatosabb ember nem élt a világon. És még csak meg sem sértődhetsz ezen, hacsak nem akarod a szerelmedet a világ végére kergetni a közeledből. Ha minden karácsonykor meggyújt egy gyertyát az ő emlékére, a születésnapján pedig mindig visz friss virágot a temetőbe, akkor azt is csak elfogadhatod. Ez a történet övé, amihez neked nincs közöd – legfeljebb mellette állhatsz, foghatod a kezét, támogathatod.

Az exekkel – mint annyi minden mással – szemben a csatát végül mindig az idő nyeri. A volt szerelmek előbb-utóbb halványulnak, akkor is, ha nagyon erősek voltak fénykorukban. Egyre kevesebbszer jelennek meg, egyre kevesebb szó esik róluk. És egyszer csak észreveszed: te ott vagy a férfi mellett, ők pedig már nincsenek.


Egy szakítás mindig megterhelő érzelmileg, megmutatjuk hogy heverheted ki a különböző típusait.

Galéria / 7 kép

A szakítás 7 típusa

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!
Tovább olvasok

július 7

kos 03.21 - 04.19

Olyasfajta szituációba kerülsz, amelyhez hasonlóban nem nagyon rendelkezel...

bika 04.20 - 05.20

Hosszú ideje tanácstalanul tolsz magad előtt egy számodra...

ikrek 05.21 - 06.21

A sok bizonytalanság olyannyira frusztrál, hogy kezdesz emiatt...

rák 06.22 - 07.22

Komoly célokat fogalmaztál meg, nagyjából az is előtted...

oroszlán 07.23 - 08.22

Úgy érzed, a sok viharfelhő után végre rendeződni...

szűz 08.23 - 09.22

Úgy érzed, hogy szükséged van egy kis változtatásra...

mérleg 09.23 - 10.22

Hosszú vívódás után végre sikerült döntést hoznod egy...

skorpió 10.23 - 11.21

Kissé frusztráló számodra, hogy a környezeted nem vesz...

nyilas 11.22 - 12.21

Olyasmi miatt frusztrálod magad, amire egyelőre abszolút nem...

bak 12.22 - 01.19

Úgy érzed, hosszú ideje ballagsz abszolút monotonitással, azt...

vízöntő 01.20 - 02.18

Akad valaki a környezetedben, aki egyfolytában kéretlen tanácsokkal...

halak 02.19 - 03.20

Határozott meggyőződéssel hiszed, hogy csak úgy lehet az...

Elolvasom végigMegnézem
Kép

Reggel vagy este ideálisabb az arcradírozás? Eláruljuk!

Az arcradírozás az egyik leghasznosabb dolog, amit megtehetsz az üde és makulátlan bőr érdekében. Ám nagyon nem mindegy, mikor állsz neki a műveletnek!

Kép

A legjobb és legrosszabb nyári cipők a lábszakorvos szerint

Egy kis odafigyeléssel mindent meg lehet oldani, de ha egész nap viselnéd a cipődet, bizonyos dolgokra oda kell figyelned!

Kép

Reese Witherspoon fiának sikerült mindenkit meglepnie legutóbbi posztjával

Nagyon úgy fest, hogy gyermekei is a sztárvilágban szeretnének karriert befutni!

Kép

Gigi Hadidra alaposan kiakadtak a rajongók, ám ő ezt nem hagyta szó nélkül

Érthető, hogy ha kiderül, babát vár a világ egyik első számú szupermodellje, a rajongók éjjel-nappal kismamaruhákban, a kerekedő pocakját vizslatva szeretnék őt látni. Gigi Hadid azonban köszöni, ebből nem kér.

Kép

Naomi Campbell egy szál semmiben szállt metróra

Jó, jó, de a maszk hol maradt, kedves Naomi?

Kép

Gyönyörű filmcsillaggal randizgat a Marvel-filmek Amerika Kapitánya, Chris Evans

Lehet, hogy új, és nem is akármilyen sztárpár született Hollywoodban... A Marvel filmek imádott főszereplőjét, Chris Evans színészt ugyanis a minap Hollywood egyik legbájosabb színésznőjének társaságában kapták lencsevégre.

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem