Vidékről az országos ismertségig: ez a háromgyermekes anyuka készíti a legfinomabb száraztésztát és tallérokat itthon – Ezt bizony neked is ki kell próbálnod!

Joy.hu

Jakócs Emese neve nem ismeretlen a Baranyában élő közönség számára, hiszen azok a helyiek, akik gyakran látogatják a Hajnóczy piacot, több ízben találkozhatnak vele és portékájával, ami a MeseTészta fantázianevet viseli. Emese ugyanis házi készítésű tésztáival és tallérjaival várja új és régi vásárlóit, azonban a piacok világán túl az online térben is igyekszik a vásáslói igényeket kielégíteni.

Termékei egyre szélesebb körben ismertek, már az ország számos pontjáról akadnak megrendelői, – sőt még a határon túlról is – a tallérok és tészták mennyei ízvilága ugyanis pillanatok alatt képes levenni bárkit a lábáról. Emese a termékek készítése során fontosnak tartja a magas minőséget, ezenfelül imád kísérletezni, új ízeket kidolgozni. Vállalkozásának alapötlete még 2018-ban fogalmazódott meg benne, ennek kapcsán így fogalmaz:

"Három gyermekes családanyaként közel négy éve kezdtem el a saját vállalkozásomat, ahol házi tojásaimat kezdtem feldolgozni kézműves száraz tésztának. Először persze egyszerűbbekkel próbálkoztam, de folyamatosan fejlesztettem magamat, így mára már nagyon széles termékpalettával várom a vásárlóimat."

Az édesanya tehát megállás nélkül pörög, mindig töri valami újdonságon a fejét, amihez hatalmas inspirációt adnak a gyermekei, a 11 éves Hannah, a 8 éves Peti és a 7 éves Lilla. Persze három kisgyermek mellett nem könnyű álmokat megvalósítani, de Emese oroszlánszívvel tart ki az elképzelése mellett, termékpalettája pedig egyre csak bővül: a hagyományos tészták mellett megjelentek a kínálatában a színes és ízesített tészták is, amik egyből a vásárlók kedvenceivé váltak.

"A színes tészták kapcsán gyakran felmerül a vásárlókban a kérdés, hogy milyen eljárással színezem őket. Vannak, akik megijednek, hogy biztos mindenféle adalékanyaggal dúsítom őket. Nos, ezt a tévhitet mindig hamar eloszlatom, ugyanis a tésztáim készítésénél már első perctől kezdve nagyon fontos volt, hogy csak természetes összetevőket tartalmazzanak, éppen ezért a színezést is természetes hozzávalók segítségével valósítom meg. A tészták intenzív színét a cékla, kurkuma, piros paprika, spenót és spirulina alga adja. Ez már csak azért is fontos, mert így a különböző ételallergiákkal küzdők is élvezhetik a termékeim adta örömöket."

- mondta Emese.

Ha pedig mindez nem volna elegendő, akkor lényeges megemlíteni azt is, hogy a családanya által készített tallérok már tej-és cukormentes verzióban is megvásárolhatók, továbbá a gluténmentes tallérok készítése is a tervei között szerepel.

Ha valaki mindezek után azt gondolná, hogy Emese itt megáll, s nem gondolkodik további újdonságokon az téved. Az anyuka ugyanis megállás nélkül a vállalkozásának fejlesztésén agyal, jelenleg is számos terve és ötlete van.

A MeseTészta névre keresztelt vállalkozása néhány hónappal ezelőtt esett egy nagyobb desingváltáson, melynek célja, hogy még inkább tükrözze az általa képviselt hitvallást: azaz a prémium minőséget, a természetességet, és persze a szeretetet. Hiszen Emese vállalkozásának alfája és omegája, a mozgatórugója nem más, mint a szeretet.

Emese termékeit MeseTészta-Ízengúz név alatt megtaláljátok a Facebookon is.