Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Kiakadt a menyasszony, mert egy vendég tojást vitt magának a vegán esküvőre - Kinek volt igaza?

Kiakadt a menyasszony, mert egy vendég tojást vitt magának a vegán esküvőre - Kinek volt igaza?
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek teljesül élete legnagyobb álma április 20-án: 14 évente egyszer történik ilyen az asztrológiában

Egészen elképesztő kozmikus energetika jön a Jupiter és Uránusz viszonyának köszönhetően.

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 19.: a Bikák próbálnak urai lenni egy bizonyos helyzetnek, a Rákoknak kellemes meglepetésben lehet részük

A hét utolsó napja is tartogat izgalmakat az egyes csillagjegyek számára, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Olvasd el!

Rossz dolgok történnek veled? 6 jel, hogy valaki elátkozott téged

Sokszor csak azt hisszük, hogy pusztán balszerencsések vagyunk, pedig könnyen lehet, hogy egy ártó személynek "köszönhetjük" mindezt. Íme a jelek!

Olvasd el!

10 színész, akinek a valódi magassága az ellentetje annak, ahogyan a filmekben ábrázolják

A hölgyek közt akadnak igazi égi meszelők, a férfiak viszont sokszor nagyon alacsonyak, így szükség van némi trükközésre a forgatásokon.

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek egy sorsfordító esemény fogja megváltoztatni az egész életét a közeljövőben

Vajon te is rajta vagy a listán?

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 18.: az Ikreknek nagyszabású terveik vannak, a Szüzeknek érdemes a saját érdekeikért kiállniuk

A hét második felében is izgalmak várnak az egyes csillagjegyekre, érdemes tehát, hogy mit üzennek a csillagok!

Facebook
Twitter
Pinterest
Nem semmi történetet osztott meg egy vendég a neten.

Az esküvőszezon kellős közepén járunk, ami azt jelenti, hogy valószínűleg te is megfordultál már egy-két lagzin az elmúlt hetekben - vagy hamarosan fogsz! Bár a legstresszesebb feladat a menyasszonyé, hiszen a szervezés hónapokat, sőt, éveket vehet igénybe, de azért vendégként sem mindig csak szórakozásból áll a nap. Sőt, a JOY-on már elhoztunk néhány hajmeresztő sztorit is, amikor a meghívottakkal szemben döbbenetes elvárásokat állított fel az ifjú pár.

Íme egy a sok menyasszörnyes sztoriból:

Most pedig a Redditen kaptak fel egy nem hétköznapi történetet. Létezik ugyanis az oldalon egy fórum, ahol emberek elmesélik történeteiket, majd a többi felhasználó megszavazza, ki volt a hibás (Am I the Asshole). Ebben a sztoriban egy vendég (egy 21 éves lány) mesélte el, hogy pontosan miért is lett hatalmas kiakadás néhány darab tojásból a bátyja lagziján.

"Szóval, a bátyám (26 éves) megházasodott múlt hétvégén. Ő és a sógornőm (26 éves) már évek óta ismerték egymást, és természetesen én is hivatalos voltam az esküvőre. A lány már 12 éves kora óta vegán, és pár éve a bátyám is áttért erre az életmódra, ezért az esküvő is környezetbarát volt. Ez azt jelentette, hogy minden étel vegán volt, még az alkohol is, a szóráshoz olyan rózsaszirmot használtak, amit a saját kertjükben nevelgetett rózsákról szedtek le, szóval az esküvő annyira ökobarát volt, amennyire csak lehet. Ezzel részemről semmi gond, szerintem nagyon menő.

Szóval, a probléma a következő volt. Az a gondom az étkezéssel, hogy elég sok allergiám van: mogyoró, szója, szezámmag, és közepes mértékben még a kagylófélékre is érzékeny vagyok. Az első háromra pedig nagyon komolyan allergiás vagyok, volt, hogy kórházba kerültem miatta korábban keresztszennyeződés miatt, ezért nagyon óvatos vagyok. Beszéltem a bátyámmal is, hogy lesz-e bármi, amit biztonsággal ehetek a vacsorán, de mivel ismerős nénik csinálják az ételeket, felszolgálást, nem éreztem elég biztosnak a dolgot, pláne, hogy az allergének sok fogásban ott voltak. Túl kockázatos volt, szóval mondtam, hogy vinném a saját kajámat, és ő is egyetértett velem. Elég gyakran volt már ilyen korábban is, sose volt belőle gond.

Kép
forrás: Michael Fousert on Unsplash

Elérkezett az esküvő napja, jött a vacsora ideje. Mindenki evett, én pedig elővettem a kis ételhordómat, elkezdtem enni, majd látom, hogy a menyasszony döbbent arccal néz rám. Házi készítésű salátát hoztam magammal, két tojással a tetején, ő pedig undorral figyelt engem a vacsora alatt végig, anélkül, hogy bármit mondott volna. Miután mindenki jól lakott, félrehívott, és közölte, hogy tönkretettem az étvágyát és a vacsoráját, valamint az egész napját is, mert nyilvánvalóan egy önző ember vagyok, aki nem bír ki egyetlen étkezést sem állati áldozat nélkül egy vegán esküvőn, és hogy szerinte komolyan tiszteletlenség volt tőlem, mert a vegánság volt az esküvő fókuszában.

Én úgy vélem, hogy azért kellett saját ételt vinnem, mert nem tudtak nekem felszolgálni semmit, ami biztonságos lett volna, és nem arról volt szó, hogy steaket vettem elő. Két tojás volt a sok salátalevél között, csak az vette észre, aki kifejezetten az én kajámat figyelte. Viszont azóta elkezdtem azon agyalni, hogy talán tényleg én voltam a hibás, főleg, hogy tesóm is azt mondta, hogy gáz volt, és mást kellett volna vinnem. Ti mit gondoltok?"

Kép
forrás: Egidijus Bielskis on Unsplash

A Reddit válaszolói abban egyetértettek, hogy ez egy többrégetű dolog, és megoszlanak a vélemények, ki is volt a hibás. Többen is úgy vélték, hogy a lány bátyjának kellett volna még idő előtt beszélnie a menyasszonnyal, hogy a testvérének milyen allergiái vannak, hogy tudjanak neki ételt felszolgálni.

Noha abszolút megértem, hogy voltak étkezési megkötések, és ez a menyasszony nagy napja volt, neked megkerülhetetlen problémáid voltak, komoly allergiád néhány ételre, amelyek ott voltak az összetevők között. Beszéltél róla, engedélyt kaptál, hogy vihess saját kaját. Megtetted, ami kellett. Innentől a tesód kötelezettsége lett volna megemlíteni az új feleségének, hogy mi a helyzet.

Egy másik felhasználó is egyetértett: "Ha 100% vegán volt az esküvő, és ez volt a kikötés, a bátynak jeleznie kellett volna ezt, amikor mondtad, hogy saját ételt hozol."

Aztán ott voltak azok a felhasználók is, akik szerint kínos, ha egy menyasszony esküvőjét két darab tojás tönkre tudja tenni. "Ha ilyen apróságok el tudják venni a figyelmét élete szerelméről, talán a posztoló bátyja mégsem élete szerelme. Lehet, hogy ő [a testvér] sem látta még a feleségének ezt az oldalát. Nagy gondokat jelenthet ez a jövőben."

A legtöbb kommentelő szerint abszolút nem a posztoló volt a hibás, az esete speciális, az egészsége pedig fontosabb volt ennél a részletnél.

De a válaszadók között akadtak páran, akik szerint a posztoló is saras volt, és igenis figyelnie kellett volna arra, hogy a vegán esküvőre nem visz nem vegán ételt.

Valószínűleg tudtad, hogy az ételek mind vegánok lesznek az esküvőn, és hogy ez nagyon fontos volt a menyasszonynak és a vőlegénynek is. Mivel úgy hangzik, hogy vegán ételt is készíthettél volna magadnak, én a helyedben biztosan azt csináltam volna.

Magától értetődő, hogy nem vegán ételt vinni egy vegán esküvőre sértő... A vegánoknál nincs különbség a marhahús és a tojás között.

És te mit gondolsz?

Szerinted ki volt a hibás ebben a helyzetben?
A vendég, mert egyértelmű, hogy vegán esküvőre nem viszünk nem vegán ételt.
A menyasszony, hiszen a vendég egészségügyi okokból vitt saját ételt, nem szórakozásból.
A lány bátyja, mert ő okézta a saját ételt, és szólnia kellett volna, hogy vegán legyen.
Megosztom az eredményt

Ezeket a történeteket is olvasd el!

Galéria / 8 kép

Így tették tönkre koszorúslányok az alábbi menyasszonyok esküvőjét

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Kép

Kávé helyett: ez a 9 étel igazi energialöketet ad

Oké, talán a reggeli kávét nem kell velük kiváltanod, de napközben sokat segíthetnek.

Kép

8 film, amiben az intim jeleneteket nem csak eljátszották, tényleg valósak voltak

Robert Pattinson egyik filmjében nem színlelte az intim jelenetet, egy interjúban elárulta, hogy valójában is megtörtént! Ezekben a filmekben a színészek tényleg szeretkeztek...

Kép

10 egészségesnek hitt étel, ami valójában nem az: ne higgy a népszerű hívószavaknak!

Joghurt, granola, lencse chips – mindegyik egészségesen hangzik, igaz? Sajnos, bármennyire is erényesnek hangzik egy étel – különösen a „teljesen természetes”, „gluténmentes” és „élő, aktív kultúrák” – olyan népszerű hívószavakkal együtt, még mindig rossz lehet a számodra.

Kép

Ez a Taylor Swift dal szól rólad a csillagjegyed alapján

Swiftie-k figyelem! Most megtudhatjátok, melyik az a szám, amit mintha rólatok írt volna az énekesnő!

Kép

3 tavaszi ruha, ami a pasik szerint nagyon vonzó egy nőn - És 3, ami szerintük egyáltalán nem néz ki jól

Tudtad, hogy a férfiaknak is megvan a véleményük a tavaszi szettekről, amelyeket a nők viselnek? Íme a kedvenceik és egyúttal felfedjük azokat is, amelyekért nem rajonganak.

Kép

Eláll a lélegzet! Ebben a meseszép villában él Palvin Barbi és Dylan Sprouse - fotók

Palvin Barbi és Dylan Sprouse sajátkezűleg végzik a felújítást, hogy beköltözhessenek mesebeli otthonukba! Az alapok tökéletesek, de van min dolgozni.