Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

„Valóra váltottam a gyerekkori álmom” - interjú Szigetvári Eszterrel, északi sarkkör túrázóval

„Valóra váltottam a gyerekkori álmom” - interjú Szigetvári Eszterrel, északi sarkkör túrázóval

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Csodaszép születésnapi ajándékot kaptak Rúzsa Magdi hármasikrei

Hihetetlen, mennyire szalad az idő, egy évesek lettek Rúzsa Magdi hármasikrei.

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
Van, amikor még Te sem hiszed, hogy valóra válhat az álmod - aztán a következő pillanatban már kutyaszánon utazol. Az Évamagazin.hu cikke.

Amikor először hallottam Szigetvári Eszter teljesítményéről, azonnal tudtam, hogy szeretnék vele egy interjút készíteni. Egy sajtótájékoztatón mesélt arról, hol is járt és hogy jutott oda, mindezt olyan egyszerű és alázatos hangnemben tette, hogy azt gondoltam, talán még Ő se hiszi el, micsoda teljesítményt is vitt végbe.

Olvassátok szeretettel az interjút, melyben megismerhetitek hogy nincs korhatára vagy bármilyen korlátja annak, hogy az álmok valóra váljanak.

Mutatkozz be kérlek. Ki vagy, mivel foglalkozol?

Szigetvári Eszter vagyok, Bükkszentkereszten élek a családommal, és HR területen dolgozom. Igazából mindig is természetközeli ember voltam, de a Fjallraven Polar után fogalmazódott meg komolyabban bennem, hogy a városi panelből szeretnék felköltözni az erdő közelébe, így a Bükk tökéletes választásnak bizonyult.

Ezek szerint a túra adta meg neked az utolsó lökést a váltáshoz. Arra lennék kíváncsi, hogy mi volt a motivációd, amiért egy ilyen nehéz túrára vállalkoztál?

Kislány koromban kaptam egy szibériai huskyt, és mindig arról álmodoztam, hogy egyszer kutyaszánhajtó szeretnék lenni. Magával ragadott a sarkvidéki hangulat, amit a könyvekben olvastam, és az embert próbáló viszontagságos körülmények, ahogy élnek.

Az érettségink idején, 1996-ban az osztálytársaimmal egymásról írtunk egy kis szöveget, hogy a többiek szerint kiből mi lesz 20 év múlva, és ezt a 20 éves érettségi találkozón bontottuk fel, 2016-ban. Rólam akkoriban azt írták, hogy kutyaszánhajtó leszek, de persze ebből nem lett semmi. Pár hónappal ezután találkoztam a közösségi médiában a felhívással, hogy lehet jelentkezni a Fjallraven Polarra, ami egy 300 km-es túra az északi sarkkörön túl, ahova mindenféle előképzettség és ismeret nélkül bárki jelentkezhet.

Elég izgalmasan hangzik. Megláttad a hirdetést és jelentkeztél. Milyen is ez a túra pontosan?

A Fjallraven nevű svéd outdoor ruházatot gyártó cég szervezi, ahol az elsődleges cél a természetjárás megismertetése, megszerettetése, valamint annak bemutatása, hogy megfelelő felszereléssel bárki képes egy ilyenre.

A túra előtt kaptunk egy elméleti oktatást az öltözködésről, étkezésről. (pl. naponta 10.000 kcal-t kell elfogyasztani), és egy gyakorlati részt a szánhajtásról. Mindenkinek egy 6 kutyás szánja volt, amin magunkkal vittük az egész túrára a felszerelést, ennivalót, kutyák ellátásához szükséges dolgokat. A napi túra után magunknak felvertük a sátrat, ami 1,5-2 méteres hóban nem is volt olyan könnyű, de előtte a legfontosabb a kutyák ellátása és etetése volt. Mindegy volt, mennyire vagyunk fáradtak, kimerültek, elsőnek az ő jóllétük számított.

Minderről úgy mesélsz, mintha csak a Balatonnál sátoroztál volna. Arról mesélsz kicsit, hogyan zajlott a jelentkezés és a kiválasztás?

A jelentkezés egy online felületen keresztül zajlott, ahova egy kis videót kellett feltölteni, ugyanis a jelentkezés egyik módja az volt, hogy a közösségi médiában szavazatokat kellett gyűjteni. Ez volt az igazán izgalmas feladat, mert mindenki csak egyszer szavazhatott, és az volt a cél, hogy Magyarországon én szerezzem a legtöbb szavazatot. Rengeteg ember szimpátiáját sikerült megszereznem, Erdélytől, Írországon át Kanadáig, rengeteg magyar szurkolt nekem. Nagyon sok embertől kaptam privát üzenetet, hogy milyen motiváló volt nekik, hogy közel 25 év után valóra váltom a gyerekkori álmom.

Az eredményhirdetés online zajlott, és nagyon szoros volt a verseny, mert pár száz szavazattal volt csak lemaradva utánam a második helyezett. Ő annyira elszánt volt, hogy következő évben meg is nyerte, sőt, a verseny után ki is költözött Svédországba.

Galéria / 4 kép

Valóra váltottam a gyerekkori álmom

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Napi horoszkóp február 4.: a Kosok izgalmas kalandban próbálhatják ki magukat, a Rákok rástresszelnek egy bizonyos helyzetre

A csillagok hétvégére is tartogatnak izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Van, aki egyenesen felismerhetetlen: 7 híres ember, aki nem bírt leállni a plasztikával

Ezek a sztárok gyönyörűek voltak és idős korukban is azok lettek volna, ha nem válnak a plasztika rabjává.

Kép

Júlia, Iluska, Margarita: kik az irodalom emlékezetes szerelmespárjai?

Közeledik a Valentin nap, ennek ürügyén sorozatunkban valós és fiktív szerelmespárokat veszünk górcső alá. Az Évamagazin.hu cikke.

Kép

Kellemetlen! Az ok, amiért Madonna lányát nem engedték be Marc Jacobs bemutatójára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.