Új séffel és kiállítással várja a tavaszt a FELIX Kitchen&Bar

Palotai Nóra

A FELIX Kitchen&Bar termeiben már elkezdődött a tavaszi megújulás: Katona Dániel személyében új executive séf vezeti a konyhát, az épület egyedi terében pedig megtekinthető az AQVA Art Collection második képzőművészeti válogatása ‘I, Without a Face’ címmel az arctalanság, az arc elfedésének misztériumát járja körül.

A tavaszra készülve egy fontos változás történt a FELIX Kitchen&Bar életében: mostantól Katona Dániel igazgatja a konyhát, aki hosszú idő után tért vissza Magyarországra a feladat kedvéért.

Dánielben már 12 évesen megfogalmazódott, hogy séf szeretne lenni. Álma megvalósítása érdekében itthon és Franciaországban tanult, rengeteget utazott, hogy minél több tapasztalatot gyűjthessen. Az elmúlt 6 évben Spanyolországban dolgozott, ebből hármat az egyik legjobb helyi séf, a 6 Michelin-csillagos Jordi Cruz mellett. Nem meglepő tehát, ha a magyar és francia alapok mellett Dániel konyhájára nagy hatást gyakorolt a mediterrán ízvilág - így egészen különleges ételekre számíthatnak tőle a vendégek.

A séf középpontba helyezi a szezonalitást, ennek megfelelően válogatja meg az alapanyagokat is, a terve pedig az, hogy minden hónapban ki is emeljen közülük egyet és a köré tervezzen extra fogásokat. Már most a nyári menü alapjain gondolkozik, hogy mire odaérünk a szezonban, a FELIX csapatával mindenkit elkápráztassanak majd a menüvel.

Olvasd el ezt is!
„Egyszer majdnem felgyújtotta a konyhát” – Diana egykori séfje izgalmas titkokat árult el a hercegnéről

A pénteken debütáló menün többek között olyan ételek szerepelnek, mint a:

● Vöröslazac tatár, édeskömény, pisztráng kaviár

● Kacsás BAO, szilvamártás

● Fekete Acquerello rizottó, tintahal

● FELIX Pina Colada

Az eseményen lehetőség nyílt megkóstolni Katona Dániel különleges marha carpaccio-ját is, mely még nem szerepel az étlapon, de betekintést ad a chef víziójába.

Új kiállítással vár az AQVA

2021 végén nyílt meg a különleges AQVA terem a FELIX Kitchen&Bar-ban, aminek nevét az épület Vízház múltja ihlette. A kiállítóteret az a cél hívta életre, hogy olyan helyszínné váljon, ami összeköti a gasztronómiát és a kortárs művészetet. A teremben izgalmas kiállítások közt vacsorázhatnak a vendégek, akik akár a látványkonyha mellett az ételek készítését is figyelemmel kísérhetik.

Az AQVA Art Collection időszakosan megújuló művészeti kiállításának célja a szélesebb - nem csak a műértő és műkedvelő - közönség elérése és megszólítása, a különféle művészekkel, galeristákkal, műgyűjtőkkel történő kollaborációkon keresztül. A helyszín második képzőművészeti válogatása I, Without a Face címen a karnevál és a közelgő tavasz előtt tiszteleg, azzal a reményteli vízióval, hogy hamarosan már csak emlékként gondolunk vissza a pandémia időszakára és a megújuló tavaszi napsütésben ismét maszkok nélkül tekinthetünk majd egymás arcára. A kiállítás négy fiatal alkotó, Anna Hulačová, Keresztes Zsófia, Keresztesi Botond és Szinyova Gergő alkotásaiból mutat be néhány kortárs parafrázist a maszkviselés történeteihez és jelenéhez kapcsolódóan. Művészeti koordinációért Molnár Dóra és Zsikla Mónika, a Q Contemporary főkurátora felel.

Vess egy pillantást az új kiállításra és az ínycsiklandó ételekre!

Nézd meg a galériánkat - 8 kép
FELIX Kitchen&Bar