Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Ez a bizonyíték: aki kávézik, tovább él

Europress
Ez a bizonyíték: aki kávézik, tovább él
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
A kávé egy csomó betegség kockázatát csökkenti!

A kávérajongók tovább élhetnek, hiszen a közkedvelt ital csökkenti a szívbetegségek és az idegrendszeri gondok miatti korai halálozás kockázatát.

Olvasd el ezt is!

„Az emberek gyakran azt hiszik, hogy a kávézás káros szenvedély, amiről le kéne szokni” – magyarázta a kutatást vezető Dr. Frank Hu, a Harvard oktatója.

A szakértő viszont azt is hozzátette, hogy rengeteg korábbi tudományos eredmény támasztja alá: a mérsékelt kávéfogyasztás több betegség veszélyét is segít mérsékelni, a cukorbetegségtől kezdve egészen a szklerózis multiplexig.

A mostani kutatáshoz 30 évig kísértek figyelemmel több mint 200 000 főt, akiknél bebizonyosodott, hogy a napi 3-5 csésze kávét ivóknál 15%-kal alacsonyabb a halálozás kockázata, mint a többieknél. A kávézás főleg a szívbetegség, a stroke, az idegrendszeri kórképek és az öngyilkosság kockázatának csökkenésével állt összefüggésben.

Olvasd el ezt is!

A hagyományos és a koffeinmentes kávé egyaránt jót tesz – tette hozzá a kutatócsoport, aminek a tagjai egyúttal figyelmeztettek is, hogy nem ok-okozati kapcsolatról van szó, illetve további kutatás szükséges a témában.


Te mennyi kávét iszol naponta?

Ha most előfizetsz, akkor te már biztosan kézhez kapod a májusi lapszámot a JOY-kuponokkal!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!